Smakosze.pl

Canva / samcepeda z Pixabay

Jesienna herbata z wyjatkowymi dodatkami. Cudownie smakuje i rozgrzewa

11 Października 2022

Autor tekstu:

Aleksandra Proch

Dzień jest coraz krótszy a temperatury za oknem sukcesywnie spadają. Nadszedł więc idealny czas na rozsmakowanie się w cudownie rozgrzewającej jesiennej herbacie. Aromatyczne dodatki sprawią, że herbata rozleje się przyjemnym ciepłem po całym naszym ciele.

Nasza rozgrzewająca jesienna herbata swój niezwykły aromat zawdzięcza starannie dobranym przyprawom. Sok malinowy, przyprawy korzenne i pomarańcza to połączenie, które nie może się nie udać. Do tego dodajmy słodki miód i mamy napój idealny na jesienne wieczory.

Przepis na niezwykłą jesienną herbatę

Składniki:
  • ulubiona czarna herbata

  • miód

  • sok malinowy

  • goździki

  • pomarańcza

  • kawałek kory cynamonu

  • niewielki kawałek imbiru

Jak zaparzyć aromatyczną rozgrzewającą herbatę?

Ulubioną herbatę zaparz w oddzielnym naczyniu tak, jak zazwyczaj. Do tego przepisu najlepiej sprawdzi się herbata liściasta, ale możesz też użyć herbaty ekspresowej z torebki. Ilość naparu dostosuj do tego, ile kubków napoju chcesz przygotować.

Do osobnego kubka wlej nieco soku malinowego. Z pomarańczy odkrój plaster i powbijaj w niego kilka sztuk goździków. Tak przygotowany owoc dołóż do kubka.

Imbir do herbaty obierz i dodaj do kubka z sokiem i pomarańczą. Dołóż kawałek kory cynamonu. Kubek uzupełnij zaparzoną herbatą. Kiedy napar nieco przestygnie, dosłódź herbatę miodem. Dowiedz się, jaki niezwykły dodatek idealni komponuje się z herbatą . Koniecznie sprawdź, jak smakuje oryginalna herbata z dodatkiem mleka .

Canva / Anna Pou z Pexels
Canva / Anna Pou z Pexels

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Owsianka z tym dodatkiem doda energii na cały dzień. Ten produkt znajdziesz w swojej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis na tę sałatkę z winogronem dostałam od kuzynki. Smakuje mi bardziej niż jarzynowa lub gyros
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Jest tak pyszne, że robię je co tydzień, zawsze się udaje
Czytaj więcej >

Przepisy

Pokażę Wam, jak z takiego kawałka mięsa ugotować schab po cygańsku z pieczarkami i papryką
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepszy przepis na racuchy jaki znam. Z tym dodatkiem wychodzą idealnie i nie piją tłuszczu
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk wziął mięso i zrobił coś lepszego od kotletów mielonych. To idealny pomysł na obiad
Czytaj więcej >
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >