Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Restauracje > Kuchenne Rewolucje żegnają zmarłą uczestniczkę programu

Kuchenne Rewolucje żegnają zmarłą uczestniczkę programu

Kuchenne Rewolucje
FB/ Magda Gessler

W miniony czwartek TVN wyemitował odcinek Kuchennych Rewolucji poświęcony kultowemu miejscu na mapie Gorzowa Wielkopolskiego — barowi mlecznemu Agata. Był on dedykowany pamięci szefowej kuchni, Marzenie Koniuszy, która zmarła niedługo po zakończeniu nagrań z przemiany lokalu. Na końcu odcinka pojawiła się czarno-biała plansza z logiem programu i specjalną dedykacją.

Ostatni odcinek wzbudził wiele emocji wśród fanów serii. Udział Baru w Kuchennych Rewolucjach był momentem przełomowym zarówno dla będącego na skraju bankructwa lokalu, jak i dla szefowej kuchni. Wieść o jej śmierci przytłoczyła i wzbudziła złość. Pani Marzena, która pod czujnym okiem Magdy Gessler poznawała tajniki gotowania dań kuchni polskiej, była trzonem zespołu baru Agata.

Historia baru Agata chwyta za serce

Pani Marzena pracowała w barze mlecznym Agata od początku jego istnienia i choć nie ona zgłosiła miejsce do programu, obawiała się o jego losy:

Martwi mnie to, że taki kultowy bar przestanie istnieć. Jest jak drugi dom - powiedziała w programie.

Szefową kuchni baru Agata Pani Marzena była od 40 lat. Była bardzo zaangażowana w swoją pracę i nie było sytuacji, która mogłaby wyprowadzić ją z równowagi. Nawet gdy po wizycie Magdy Gessler lokal zaczęły odwiedzać tłumy gości, była spokojna:

Ja już jestem nauczona ciężkiej pracy. 40 lat w Agacie pracuję – mówiła.

Wieść o jej śmierci przytłoczyła nie tylko lokalną społeczność i ekipę Baru. W dniu emisji odcinka na stronie Kuchennych Rewolucji w mediach społecznościowych pojawiła się informacja o tragicznych losach bohaterki materiału. Fani żywo komentowali sytuację i zachowanie właścicieli Baru Agata.

O Pani Marzenie ciepło pisała także sama Magda Gessler, która ze swojej perspektywy opowiedziała o wyjątkowej przemianie lokalu z Gorzowa:

Koncepty barów mlecznych to wspaniała forma karmienia. Być może pierwszy raz w Kuchennych nie zmieniłam nazwy miejsca. Zostawiłam Bar Mleczny „Agata”. Dodałam tylko „…od 1965”, czyli od roku powstania. Bo to miejsce kultowe, historia Gorzowa. Historia wielu ludzi. Nie chciałam wymazywać przeszłości, tylko ją wydobyć od nowa. Udało się, a w nagrodę otrzymałam talent — odkryłam Marzenę! – zdradziła fanom na swojej stronie na Facebooku

Gessler zachęcała swoich fanów, by obejrzeć odcinek i w ten sposób uczcić pamięć wyjątkowo utalentowanej szefowej kuchni. Pani Marzena odeszła 20 września w wieku 59 lat. Przeżyła życie pełne pasji, lecz zdecydowanie zbyt krótkie.

W samym odcinku Kuchennych Rewolucji na końcu pojawiła się czarno-biała plansza z logiem programu oraz dedykacja dla zmarłej o treści - Program dedykujemy Marzenie Koniuszy zmarłej 20 września 2021 roku.

Po więcej artykułów dotyczących działań Magdy Gessler zapraszamy na naszą stronę. W tym artykule piszemy o cenach świątecznych specjałów z jej delikatesów. Tu natomiast zdradzamy, jak gwiazda przygotowuje rozgrzewającą zupę gulaszową. Będzie idealna na obecne chłody.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: wprost, plotek, FB/ Magda Gessler, Kuchenne Rewolucje Zapraszamy na nasz Instagram