Najpyszniejsza zupa pomidorowa według samej Magdy Gessler
Zupa pomidorowa może być przygotowana na wiele sposobów. Okazuje się, że Magda Gessler wzbogaca swój specjał o kontrowersyjny dodatek. Mowa o soku pomidorowym. Za jego sprawa zupa smakuje jeszcze lepiej.
Nie da się ukryć, że zupa pomidorowa zalicza się do swojskich klasyków, które często goszczą na polskich stołach. Z pewnością warto sięgnąć po przepis od najsłynniejszej restauratorki. Magda Gessler stawia na niekonwencjonalne rozwiązanie.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Fantastyczna zupa pomidorowa według przepisu Magdy Gessler
Zupa pomidorowa bez wątpienia może zostać uznana za kulinarny szlagier. Wszystko dzięki jej niepowtarzalnym walorom smakowym. Jakiś czas temu prezentowaliśmy przepis na niedrogą zupę pomidorową.
Tym razem wypróbujemy recepturę od samej Magdy Gessler. Mało kto spodziewałby się, że restauratorka dodaje do niej sok pomidorowy. Zupa w tej odsłonie w mgnieniu oka zniknie z talerzy. Jakie składniki będą nam potrzebne?
1 l soku pomidorowego
1 l bulionu
2 marchewki
pietruszka
kawałek selera
cebula
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
bazylia
tymianek
lubczyk
śmietana
Jak Magda Gessler przyrządza zupę pomidorową?
Na początku obieramy warzywa. Marchewki kroimy na mniejsze kawałki. Jedną z nich najlepiej podzielić na plasterki. Cebulę opalamy na kuchence lub suchej patelni. Warzywa umieszczamy w garnku i gotujemy w bulionie. Warto wypróbować niezawodny przepis na tę bazę pod zupy.
Wywar wzbogacamy o posiekany czosnek i przyprawy. Gotujemy go na małym ogniu przez kilkanaście minut. Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy również sok pomidorowy. Zupa jest już prawie gotowa.
Kilka łyżek gorącej pomidorówki mieszamy ze śmietaną. Następnie zabielamy nasz specjał. Zupa pomidorowa w tej odsłonie z pewnością wywoła zachwyt domowników. Prośby o dokładkę są niemal pewne.
Canva / fotek
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy: