Smakosze.pl

canva/Qwart

Nie na mleku, nie na wodzie. Owsianka na budyniu jest hitem nad hity

17 Marca 2023

Autor tekstu:

Magdalena Patacz

Owsianka czekoladowa na budyniu jest rewelacyjną propozycją śniadaniową. Owsianka jest gotowa już po kilku minutach. Jest gęsta, słodka i bardzo czekoladowa. Śniadanie z dodatkiem banana i kostki ulubionej czekolady doda Ci energii na cały poranek.

Owsianka z budyniem czekoladowym jest hitem

Owsianka jest świetnym pomysłem na pożywne, szybkie i zdrowe śniadanie. Płatki owsiane najczęściej zalewamy mlekiem lub wodą. Agata Stawińska na swoim kanale dietetyka_w_pigulce na Instagramie, pokazała, jak zrobić śniadanie w nietypowy sposób.

Owsianka według jej przepisu smakuje obłędnie. Instagramerka gotuje mleko z płatkami owsianymi, erytrytolem i budyniem czekoladowym. Już po kilku minutach owsianka staje się gęsta i pachnie genialnie.

Owsiankę podajemy z plastrami bananów i kostką ulubionej czekolady. Szybkie śniadanie przyrządzimy w kilka minut. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z kanału dietetyka_w_pigulce na Instagramie.

majonez z łodyg brokuła

Przenigdy nie wyrzucaj łodyg z brokuła. Nie żartujemy, przyrządzisz z nich najlepszy majonez, bije na głowę sklepowe

CZYTAJ DALEJ

Przepis na budyniową owsiankę

Składniki:
  • 3 łyżki płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki budyniu czekoladowego
  • szklanka mleka
  • 1,5 łyżeczki cukru lub erytrytolu
  • pół banana
  • kostka ulubionej czekolady

 

Jak zrobić czekoladową owsiankę?

Mleko wlej do rondla. Wsyp cukier, płatki owsiane, budyń i gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż powstanie gęsta masa.

Gotową owsiankę przełóż do miseczki. Udekoruj plastrami banana i kostką czekolady. Przygotuj również owsiankę pieczoną według przepisu Chodakowskiej. Który z bananów jest najzdrowszy? Nie każdy ma świadomość.

Babka wielkanocna Lewandowskiej

Lewandowska piecze babkę wielkanocną inaczej niż wszyscy. Używa wyjątkowej mąki

CZYTAJ DALEJ
prażuchy według przepisu Roberta Makłowicza

Makłowicz przypomniał przepis na prażuchy. Zapomniany przysmak wraca do łask

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Zapomnij o zwykłej jarzynowej. Wielkanocna sałatka jajeczna cioci Eli smakuje lepiej niż z restauracji
Czytaj więcej >

Przepisy

Kotlety drwala są lepsze niż mielone i schabowe razem wzięte. Nawet Okrasa wziąłby przepis
Czytaj więcej >

Przepisy

Przenigdy nie wyrzucaj zielonej części pora. Jest genialny sposób na jej wykorzystanie
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie uwierzysz, co Gessler wlewa do placków ziemniaczanych. Nikt inny tak nie robi
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis z 1913 roku na babę wielkanocną. 1 składnik jest arcyważny
Czytaj więcej >

Przepisy

Wachowicz zdradziła przepis na sos, który w jej cateringu kosztuje 17 zł. Po co przepłacać?
Czytaj więcej >
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]