Niebywałe, co Lewandowska wlewa do ziemniaczanego puree. Ten modny napój jest absolutnym hitem
Któż z nas nie uwielbia puree ziemniaczanego? Idealne kremowe i gładkie warzywa pasują doskonale do wielu dań. Anna Lewandowska wzięła uwielbiany przepis i wprowadziła do niego kilka swoich modyfikacji. Do ziemniaków dolewa zdrowe i smaczne mleko ryżowe.
Puree ziemniaczane od Lewandowskiej zachwyca niepowtarzalnym smakiem
Klasyczne puree jest bardzo łatwe do wykonania. Ziemniaki należy ugotować, a następnie rozprowadzić z dodatkiem masła i mleka. Anna Lewandowska, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta na Instagramie, produkty te zastępuje zdrowszymi odpowiednikami. Mleko krowie zastępuje tym ryżowym, masło zaś pysznym masłem ghee.
Anna Lewandowska uwielbia przerabiać tradycyjne przepisy na swoją modłę. Zostawia w nich jednak smak, który wielu z nas kocha od dzieciństwa. Jej nowatorskie puree można podać np. do delikatnych gołąbków z farszem z szynki wieprzowej. Potrawa będzie rozpływać się w ustach, a przy tym pozostanie zdrowsza, niż jej klasyczny odpowiednik.
Zjadł w restauracji syna Gessler. Po wyjściu nie przebierał w słowach - „paranoja”Przepis na puree ziemniaczane od Anny Lewandowskiej
Składniki:
- 300 g ziemniaków
- sól morska
- 1 łyżeczka masła ghee
- 30 ml mleka ryżowego
- koperek
Smakowite puree ziemniaczane z przepisu Lewandowskiej krok po kroku
Przygotuj warzywa do puree ziemniaczanego. W tym celu obierz je i opłucz pod zimną wodą. Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki i włóż do dużego garnka.
Zawartość garnka zalej zimną wodą. Dodaj też do niej sól do smaku. Postaw całość na ogniu i gotuj do momentu, aż warzywa na puree ziemniaczane będą miękkie.
Ziemniaki odcedź z wody, w której się gotowały. Dodaj do nich mleko ryżowe oraz masło ghee. Wszystkie składniki ubij na gładkie puree ziemniaczane i udekoruj koperkiem. Ten obiadowy dodatek najlepiej smakuje na świeżo po przyrządzeniu. Przepis na gołąbki prosto od Lewandowskiej znajdziecie bez trudu na naszej stronie. Nie uwierzysz, co do swojego puree dodaje Magda Gessler.
Źródło: hpba