Ostatnio dodałam to do placów ziemniaczanych. Wyszły 100 razy lepiej, każdy powinien spróbować
Jeśli lubisz placki ziemniaczane, ale chcesz podkręcić ich smak, postaw na ten składnik. Z nim placki ziemniaczane smakują, że palce lizać. Polecam każdemu ten sposób na to znakomite i proste danie. Wyjdzie jeszcze lepsze niż zwykle.
Tajemnica smaku placków ziemniaczanych
Placki ziemniaczane są daniem, które lubi wielu z nas. Również ja czasem je robiłam. Wychodziły dobrze, ale czegoś im brakowało. Wszystko zmienił jeden przepis, który wykorzystałam w kuchni.
Dzięki niemu placki ziemniaczane są pyszne jak nigdy dotąd. Tajemnicą ich smaku jest dodatek wędzonego boczku. Wychodzą pysznie i pachną apetycznie. Dlatego każdemu polecam ten przepis na placki ziemniaczane z boczkiem.
Zetrzyj cukinię na tarce i wymieszaj z kilkoma dodatkami. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzieJak zrobić placki ziemniaczane z boczkiem?
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 300 g boczku wędzonego
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
- sól
- pieprz
Przygotowanie placków ziemniaczanych zacznij od obrania ziemniaków i ich starcia. Zetrzyj też cebulę i czosnek. Do składników wbij jajko, wsyp mąkę, dopraw solą i pieprzem. Pokrój też boczek i dodaj do pozostałych składników.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Rozgrzej olej na patelni i nakładaj porcje masy. Placki ziemniaczane smaż z dwóch stron na złoty kolor. Od razu podawaj na gorąco.
Placki ziemniaczane z pożywnym dodatkiem
Placki ziemniaczane z boczkiem wychodzą bardzo smaczne i pożywne. To danie zaspokoi apetyt nawet największych głodomorów. Takie placki możesz podać z odrobiną kwaśnej śmietany, sosem grzybowym lub ulubioną surówką.
Boczek znakomicie podkręca smak tego lubianego dania. Warto skorzystać z tego przepisu i zrobić placki w zupełnie nowej wersji. Wychodzą, że palce lizać. Pisaliśmy o tym, jakiego mięsa mielonego nie powinniśmy kupować. Podawaliśmy przepis na naleśniki na babcinym rarytasie.