Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Pasta do smarowania pieczywa z ryby w oleju. Szybki przepis
Renata Materlińska
Renata Materlińska 28.05.2022 18:03

Pasta do smarowania pieczywa z ryby w oleju. Szybki przepis

pasta rybna
canva/arfo

Dość już kanapek z serem i szynką. Postawcie na pastę, a najlepiej na pastę do smarowania pieczywa z ryby w oleju. Podamy wam szybki przepis, z którego pomocą przygotujecie ją raz, dwa. Wystarczy tylko odsączyć rybę i wymieszać ją z czterema składnikami.

Pasty do pieczywa są świetnym rozwiązaniem dla miłośników kanapek. Tymi z plasterkami sera czy szynki można się szybko znudzić. Za to kanapkami z pastą, z pewnością nie. Za każdym razem można bowiem przygotować inną pastę, np. z twarogu, jajek czy ryby. Tę ostatnią zrobimy dzisiaj, a wykorzystamy do tego celu rybę z puszki.

Przepis na pastę rybną

Składniki:

  • 3 jajka

  • pół cebuli

  • 2 kiszone ogórki

  • 1-2 łyżki majonezu

  • sól, pieprz

Przygotowanie pasty rybnej

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupek. Pokrój je w niedużą kostkę. Możesz do tego celu wykorzystać krajalnicę do jajek.

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Ogórki również pokrój w małą kostkę. Jeśli mają grubą skórkę, wcześniej możesz je obrać.

Rybę odsącz z zalewy, przełóż do miseczki, rozdrobnij ją przy pomocy widelca. Dodaj rozdrobnione składniki, wymieszaj.

Na końcu dodaj majonez w takiej ilości, by pasta uzyskała smarowną konsystencję. Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem.

W naszym serwisie znajdziesz też przepis na pastę z jajek i ogórków kiszonych, a także na pastę z pieczonych warzyw.

ryby w puszce
ryby w puszce

Źródło zdjęcia: canva/Food Photos Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: e-przepisykulinarne

Tagi: Ryba Jajka Cebula