Pasta do smarowania pieczywa z ryby w oleju. Szybki przepis
Dość już kanapek z serem i szynką. Postawcie na pastę, a najlepiej na pastę do smarowania pieczywa z ryby w oleju. Podamy wam szybki przepis, z którego pomocą przygotujecie ją raz, dwa. Wystarczy tylko odsączyć rybę i wymieszać ją z czterema składnikami.
Pasty do pieczywa są świetnym rozwiązaniem dla miłośników kanapek. Tymi z plasterkami sera czy szynki można się szybko znudzić. Za to kanapkami z pastą, z pewnością nie. Za każdym razem można bowiem przygotować inną pastę, np. z twarogu, jajek czy ryby. Tę ostatnią zrobimy dzisiaj, a wykorzystamy do tego celu rybę z puszki.
Przepis na pastę rybną
Składniki:
3 jajka
pół cebuli
2 kiszone ogórki
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie pasty rybnej
Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupek. Pokrój je w niedużą kostkę. Możesz do tego celu wykorzystać krajalnicę do jajek.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Ogórki również pokrój w małą kostkę. Jeśli mają grubą skórkę, wcześniej możesz je obrać.
Rybę odsącz z zalewy, przełóż do miseczki, rozdrobnij ją przy pomocy widelca. Dodaj rozdrobnione składniki, wymieszaj.
Na końcu dodaj majonez w takiej ilości, by pasta uzyskała smarowną konsystencję. Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem.
W naszym serwisie znajdziesz też przepis na pastę z jajek i ogórków kiszonych, a także na pastę z pieczonych warzyw.
Źródło zdjęcia: canva/Food Photos Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Prosty sposób na domowy cukier waniliowy. Sekretny składnik wielu wypieków
Jak zrobić idealny smażony bób? Zdradzamy genialną recepturę
Źródło: e-przepisykulinarne