Pierś z kurczaka kroję w cienkie paski i panieruję w płatkach kukurydzianych. Wszyscy się na nie rzucają
Poznaj szybki sposób na przekąskę z piersi kurczaka. Robi się ją bardzo łatwo, a co najważniejsze, jej smak zachwyca. Wypróbuj ten sprytny patent, a te kurczaki będziesz robiła już na każde spotkanie ze znajomymi. Zakochają się w nich od pierwszego kęsa.
Najsmaczniejsza przekąska z kurczaka
Pierś z kurczaka nigdy nie była smaczniejsza. Wystarczy, że przygotujesz ją według przepisu umieszczonego w dalszej części artykułu. Zrobisz z niego doskonałą przekąskę na spotkania ze znajomymi, albo obiad dla rodziny.
Jej smak oraz chrupkości zachwyci każdego smakosza. Wielu z nich poprosi nie tylko dokładkę, ale i o przepis. Zrób je i zobacz, jak szybko znikają z talerzy. Przygotowanie zajmuje chwilę.
Dosyp jedną łyżeczkę do ciasta na kluski śląskie. Będą mięciutkie i puszystePierś z kurczaka i tylko kilka składników
Składników do przygotowania tego dania jest naprawdę niewiele. Wystarczy, że masz pierś z kurczaka, płatki kukurydziane i parę innych popularnych składników, które na pewno masz w swojej kuchni. Produkty zostały umieszczone na liście poniżej, sprawdź ją dokładnie, a następnie poznaj przepis.
Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
- 2 jajka
- mąka
- płatki kukurydziane
- olej
Przepis na pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka umyj i osusz. Następnie oczyść mięso z błon i pokrój w cienkie paski. Dokładnie obtocz je w mące, a potem w roztrzepanych jajkach. Płatki kukurydziane pokrusz i obtocz w nich zanurzone w jajku mięso.
Na patelni rozgrzej olej. Przełóż na nią panierowane paski z piersi kurczaka i smaż je, do momentu zarumienienia na złoty kolor. Mięso odsącz z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego i gotowe. Przekąskę podawaj z ulubionym sosem, na przykład takim ze śmietany i ziół takimi jak bazylia, mięta, a nawet rozmaryn. Będzie smakowała każdemu. Sprawdź, dlaczego kawa kosztuje tak dużo oraz poznaj przepis Wachowicz na rosół.