Podsmażam wędlinę i dodaję twaróg. Takie szybkie śniadanie to przebój w moim domu
Co podać na śniadanie? U mnie zawsze sprawdza się prosty przepis, który gwarantuje pyszny efekt. Danie z twarogu i kiełbasy daje zastrzyk energii, a do tego smakuje jak marzenie. Domownicy nie chcą już słyszeć o niczym innym.
Pomysł na kolację
Jeśli brakuje Ci pomysłu na śniadanie, to koniecznie zerknij na ten przepis. Często po niego sięgam i robię apetyczny placek z twarogu i wędliny. Do ciasta dodaję też szczypiorek i ser żółty. Placek smażę na patelni, a już po chwili jest gotowy do podania.
Taka kolacja nie ma sobie równych. Placek wychodzi pyszny, puszysty i pożywny. Zachwytów nad nim nie ma końca. Dlatego każdemu polecam ten prosty i sprawdzony przepis. Można go zobaczyć na kanale YouTube Przepisy dla duszy. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Ulubione mięso Polaków tanieje w szalonym tempie. Wszyscy przecierają oczy ze zdumieniaJak zrobić placek na kolację?
Składniki:
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- słodka papryka
- 100 g śmietany
- 100 g sera żółtego
- szczypiorek
- 100 g wędliny lub kiełbasy
- 100 g twarogu
- 100 g mąki
- olej do smażenia
Przygotowanie śniadania zacznij od wbicia jajek do miski. Wsyp sól, pieprz, czosnek granulowany i słodką paprykę. Dołóż śmietanę i połącz składniki. Następnie dodaj twaróg i starty ser żółty.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Dokładnie wymieszaj składniki. Do ciasta przesiej mąkę i ponownie wymieszaj tak, by nie było grudek. Teraz pora na dołożenie wędliny pokrojonej w kostkę i posiekanego szczypiorku. Składniki wymieszaj na jednolitą masę.
Placek na kolację, że palce lizać
Teraz na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wlej ciasto i smaż je złoty kolor z dwóch stron. Placek od razu podawaj. Wychodzi bardzo smaczny i pożywny. Taka kolacja z twarogu i jeszcze kilku składników jest prosta w przygotowaniu.
Apetyczny placek można podać z sosem lub ulubioną surówką. W każdym wydaniu smakuje wyśmienicie. Takie śniadanie zaspokoi głód całej rodziny i szybko zniknie ze stołu. Pisaliśmy, jak ugotować tajską zupę z kurczakiem. Radziliśmy, jak i na czym smażyć łososia ze skórą.