Prosty przepis na aromatyczne leczo
Leczo jest tradycyjną potrawą kuchni węgierskiej, w której Polacy są absolutnie zakochani. Jeśli chcesz poznać łatwy przepis na aromatyczne leczo, sprawdź, co przygotowaliśmy. Zapach, jaki unosić będzie się z kuchni, jest wspaniały.
Leczo jest tak popularne prawdopodobnie dzięki swojej prostocie oraz niezawodności. Przy tym potrawa zachowuje ogromne walory smakowe, dlatego wiele osób jest chętnych do jej przygotowania.
Sam proces gotowania leczo jest prosty i wymaga jedynie jednego garnka - dzięki temu ogranicza się ilość naczyń do pozmywania, a także ogólny bałagan zrobiony podczas gotowania.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Przepis na leczo
Chcesz poznać więcej kulinarnych ciekawostek? Sprawdź nasze inne newsy, w których zdradzamy mnóstwo smacznych informacji. W tym artykule opisujemy najlepszy sposób na przechowywanie surowych ryb. Ten tekst poświęcony został metodzie na usunięcie gorzkiego smaku ze smażonej wątróbki.
Składniki:
4 średnie lub duże pomidory
1 czerwona i 1 żółta papryka
3 cebule
1 średnia cukinia
2 ząbki czosnku
kiełbasa
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Zacznij od nacięcia pomidorów, umieszczenia ich w misce i zalania wrzątkiem. Po chwili wyjmij je z wody, obierz i pokrój na ćwiartki. Cebulę obierz, pokrój na piórka i wrzuć ją do garnka z olejem. Dodaj do niej również kiełbasę pokrojoną w plastry.
Podsmażaj cebulę, aż się zeszkli. Następnie wciśnij do niej czosnek, dodaj pokrojoną w dużą kostkę paprykę oraz pomidory. Cukinię umyj, przekrój wzdłuż, a następnie w plasterki. Wrzuć ją, gdy papryka zmięknie.
https://smakosze.pl/dlaczego-warto-wlozyc-mokra-gazete-do-lodowki-md-120921Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: mamadu.pl