Pyszny sos chrzanowy zrobisz w mgnieniu oka. Ten przepis to najlepsza opcja dla zapominalskich
Sosu chrzanowego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Jest pysznym dodatkiem do mięs, wędlin i jajek. Dzięki temu przepisowi zrobisz go w mgnieniu oka i zdążysz przed Wielkanocą.
Najszybszy sposób na sos chrzanowy
Już jutro usiądziemy do wielkanocnego śniadania. W wielu domach trwają ostatnie przygotowania do świąt. Jeśli właśnie zorientowałeś się, że brakuje ci sosu chrzanowego, ale też czasu na jego przyrządzenie, to skorzystaj z przepisu Heni Foks. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i potrzebujesz zaledwie kilku chwil, by go zrobić.
Warto to zrobić, bo efekt zachwyca. Apetyczny i wyrazisty w smaku sos chrzanowy będzie najlepszy na Wielkanoc. Z dodatkiem delikatnego jabłka i ostrego chrzanu zasmakuje domownikom. Dlatego nie czekaj i przyrządź sos chrzanowy. Przepis znajdziesz na kanale YouTube Henia Foks. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Strzelczyk pokazał najlepszy patent na faszerowane jajka. W głowie się nie mieści co do nich dodajeJak szybko zrobić sos chrzanowy?
Składniki:
- 2 jabłka
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki startego chrzanu
- sól
- pieprz
Przygotowanie sosu chrzanowego zacznij od pokrojenie w małą kostkę jabłek i jajek. Przełóż je do miski i dodaj pokrojone jajka na twardo. Dodaj majonez i chrzan.
Dopraw solą i pieprzem. Teraz wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Sos chrzanowy jest już gotowy. Możesz go schłodzić w lodówce przed podaniem.
Sos chrzanowy, czyli prostota i smak na talerzu
Sos chrzanowy z przepisu, który polecamy, jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Nawet jeśli brakuje ci czasu, to zdążysz z jego zrobieniem przed Wielkanocą. Kilka minut wystarczy, by pyszny dodatek do mięs i wędlin był gotowy.
Jest wyrazisty, ale i delikatny w smaku. Jabłko łagodzi nieco ostrość chrzanu. Całość smakuje wyśmienicie i na pewno będzie smakować każdemu podczas świąt wielkanocnych. Informowaliśmy o komunikacie, który Biedronka skierowała do klientów. Pisaliśmy o Magdzie Gessler, która wypunktowała błędy Polaków w gotowaniu.
Źródło: YouTube/HeniaFoksprzepismamypl
Zdjęcia: screen YouTube/HeniaFoksprzepismamypl