Siostra Anastazja zdradziła patent na surówkę z kiszonej kapusty. 2 dodatki czynią z niej przysmak
Siostra Anastazja słynie ze swojego wyczucia smaku. Tym razem podzieliła się pomysłem na surówkę z kiszonej kapusty. Do warzywa dołożyła nietypowe składniki w postaci soczystego pomidora oraz sycącej czerwonej fasoli. Tę surówkę możesz podać do obiadu lub pałaszować jako smaczną i zdrową przekąskę.
Cały sekret tej doskonałej surówki tkwi w doborze dodatków. Siostra Anastazja idealnie połączyła kwaśny smak kapusty z ostrym szczypiorkiem, aromatycznym kminkiem i odrobiną słodyczy cukru. Wystarczy pokroić i wymieszać wszystkie składniki w odpowiednich proporcjach, by cieszyć się fenomenalną potrawą. Bajecznie prosty przepis daje zaskakująco pyszny rezultat.
Przepis na wyjątkową surówkę siostry Anastazji
Składniki:
1/2 kg kiszonej kapusty
2 czerwone cebule
1 pęczek szczypiorku
3-4 pomidory
1 puszka czerwonej fasoli
3-4 łyżki oliwy
1 łyżeczka kminku
cukier
sól i pieprz do smaku
Jak zrobić niezwykłą surówkę z kiszonej kapusty według przepisu siostry Anastazji?
Kapustę do surówki oczyść i poszatkuj. Cebulę oraz szczypiorek drobno posiekaj. Pomidory sparz we wrzątku, natnij i obierz ze skórki. Następnie podziel je na cząstki.
Fasolę do surówki z kiszonej kapusty odsącz z zalewy. Przełóż ją do dużej miski. Dodaj do niej przygotowane wcześniej, pozostałe składniki.
Surówkę delikatnie wymieszaj. Dodaj oliwę, dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Na koniec jeszcze raz przemieszaj wszystkie składniki. Surówka z kiszonej kapusty gotowa jest do podania od razu po przyrządzeniu.
Nie wierzysz jak pyszny przepis na surówkę znalazł się na Tik Toku. Z zaledwie 3 składników zrobisz surówkę, która zachwyci wszystkich domowników.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Uprościła przepis na faworki i wrzuciła na TikToka. Genialny chrust zrobisz w 30 minut
Ile wody potrzeba na rosół? Tylko najlepsze kucharki znają odpowiedź
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: 123 sałatki i surówki siostry Anastazji, Wydawnictwo WAM