Strzelczyk pokazał, jak zrobić surówkę z kiszonych ogórków. Idealny miks smaków
Tomasz Strzelczyk pokazał przepis na surówkę idealną. Jest doskonałym dodatkiem do rozmaitych dań obiadowych. Możesz przyrządzić ją o każdej porze roku, a koszt niezbędnych produktów jest niewygórowany. Czyż można oczekiwać od surówki czegoś więcej?
Surówka Tomasza Strzelczyka, którego powyższe zdjęcie pochodzi z kanału YouTube Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA, przygotowana jest na bazie kiszonych ogórków. Ich kwaskowaty smak równoważy słodka biała kapusta. Do tego nieco czerwonej cebuli i oszałamiający sos. Będziecie totalnie zaskoczeni tym smakiem.
Przepis na uniwersalną surówkę Tomasza Strzelczyka
Składniki:
1/2 małej główki białej kapusty
1 średnia czerwona cebula
4-5 ogórków kiszonych
2-3 łyżki oleju roślinnego
1 łyżka miodu
3 płaskie łyżki musztardy francuskiej
szczypta soli
szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
Jak przyrządzić pyszną i zdrową surówkę z kiszonych ogórków?
Kapustę na surówkę oczyść z zewnętrznych liści. Następnie warzywo drobno poszatkuj i przełóż do miski. Do kapusty dodaj posiekaną w pióra cebulę oraz pokrojone w grubsze półplasterki ogórki kiszone.
W osobnej miseczce przygotuj sos do surówki. Olej wymieszaj z miodem oraz gruboziarnistą musztardą. Całość dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Surówkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Odstaw na 10 minut do czasu, aż kapusta nieco zmięknie, a wszystkie smaki dobrze się połączą. Po tym czasie zdrowy dodatek gotowy jest do podania. Surówka z kiszonych ogórków doskonale będzie pasowała do tych niebanalnych kotletów schabowych. Znany kucharz zdradził niezawodny sposób na obłędną zapiekankę ziemniaczaną.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Jak smażyć wątróbkę, by nie była twarda? Wystrzegaj się częstych błędów
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: YouTube Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA