Surówka z marchewki od Ewy Wachowicz jest hitem. Sekret tkwi w dodatkach
Znudziła ci się surówka z marchewki i jabłka? Pora na propozycję od Ewy Wachowicz. Znana dziennikarka zajmująca się kulinariami zdradziła przepis na wyśmienitą surówkę do obiadu. Prosta, szybka, a w smaku rewelacja.
Pyszna surówka poleca się na obiad
Ewa Wachowicz słynie z fantastycznych przepisów. Jej prosta, sprawdzona, ale i niebanalna kuchnia podbiła serca milionów Polaków. Wachowicz zdradziła przepis na wyśmienitą surówkę obiadową z marchewki.
Surówka doskonale komponuje się z mięsem, rybami, a także daniami wegetariańskimi i wegańskimi. Wachowicz nie dodaje do niej ani jabłka, ani pora, ani selera. Przyrządza ją w zupełnie inny sposób. Smak jest nie do podrobienia.
Kucharki nie chcą dzielić się tym trikiem na rosół. Wychodzi bajecznySurówka obiadowa od Ewy Wachowicz
Składniki:
- 3 marchewki
- słodka pomarańcza
- 2 łyżki pestek z dyni
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Jak przygotować surówkę z marchewki?
Marchewka i pomarańcze to doskonałe, aczkolwiek niecodzienne połączenie. Cytrusy rewelacyjnie komponują się ze słodkim warzywem nadając mu fantastycznego smaku. Surówkę podasz do każdego obiadu, będzie pasować do mięs, ryb i dań warzywnych.
Pomarańczę obierz i pokrój w drobną kostkę. Marchewki zetrzyj na tarce. Na suchej patelni upraż pestki dyni. Przygotowane składniki przełóż do miski, skrop oliwą i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Surówka gotowa, smacznego!
Polecamy również gołąbki przepisu babci z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami, a także wyśmienitą surówkę obiadową z kapusty pekińskiej.
Źródło: ewawachowicz.pl