Surówka z młodej kapusty z koperkiem
Surówka z młodej kapusty z koperkiem to uniwersalna sałatka obiadowa. Jest lekka, pożywna, bardzo aromatyczna i przygotujesz ją w zaledwie kilka chwil. Surówka jest świetnym dodatkiem do każdego obiadu, niezależnie od rodzaju mięsa, czy też ryb. Poznaj przepis na surówkę z młodej kapusty z koperkiem.
Kapusta, szczególnie młoda, jest bogactwem wielu witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, jak witamina C,K,A, żelazo, potas i wiele innych. Kapusta to również niezwykle cenne przeciwutleniacze, które spowalniają procesy starzenia i chronią między innymi przed nowotworami.
Surówka z młodej kapusty z koperkiem jest uniwersalną surówką do każdego obiadu. Doskonale smakuje zarówno z mięsem, rybami, jak i daniami wegetariańskimi, np. kotletami z kalafiora. Surówka jest lekka, orzeźwiająca i niezwykle aromatyczna. Surówkę przygotujesz w kilka minut, a efekt zachwyci wszystkich domowników.
Jeśli szukasz pomysłu na prosty, ale pyszny obiad- tu poznasz prosty i sprawdzony przepis na najlepsze kotlety schabowe, które również z surówką z kapusty z koperkiem smakują fenomenalnie.
Przepis na surówkę z młodej kapusty z koperkiem
Składniki na 4-5 porcji:
mała główka młodej kapusty
pęczek koperku
cebula
łyżeczka cukru
łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki oleju roślinnego
sól, pieprz
Jak przygotować surówkę z młodej kapusty z koperkiem?
Kapustę drobno poszatkuj i przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę i koperek. Całość dopraw cukrem, sokiem z cytryny, olejem, solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Smacznego.