Surówka z selera lepsza niż z restauracji. Sekret tkwi w 2 składnikach
Surówka z selera korzeniowego z majonezem i sokiem z cytryny jest uniwersalną surówką obiadową. Pasuje do każdego rodzaju mięsa, ryb i dań wegetariańskich. Poznaj przepis na prostą surówkę z selera lepszą niż z restauracji.
Seler korzeniowy jest warzywem, które dodajemy głównie do wywaru na rosół i zupy. Pieczemy go również w piekarniku z mięsem i innymi warzywami, dodajemy do sałatek lub surówki z jabłkiem i marchewką. Surówka z selera lepsza niż z restauracji to surówka wyłącznie z selera korzeniowego, która zachwyca złożonym smakiem.
Sekretem surówki z selera lepszej niż z restauracji są dodatki. Sok z cytryny i majonez rewelacyjnie łączą się z dość ostrym smakiem warzywa. Surówka jest wyraźna, ale jednocześnie łagodna i niezwykle aromatyczna. Ma również rozgrzewające właściwości.
Surówka z selera lepsza niż z restauracji pasuje do każdego dania głównego. Świetnie łączy się z pieczonym drobiem, rybami, a także pieczoną, duszoną i smażoną wieprzowiną i mięsem wołowym. Surówkę polecam również do potraw wegetariańskich. Jest zdrowa i bardzo uniwersalna.
Surówka z selera lepsza niż z restauracji. Zrobisz ją w kilka minut
Składniki:
2 selery korzeniowe
sól, pieprz
sok z 1 cytryny
3 łyżki majonezu
Jak przyrządzić surówkę z selera korzeniowego do obiadu? Efekt zachwyci każdego
Seler zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Przełóż do miski. Oprósz solą, pieprzem, wymieszaj. Dodaj majonez, sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Pomysł na równie szybką i smaczną surówkę do obiadu? Surówka z czerwonej kapusty oraz surówka z kiszonych ogórków. Dodatki obiadowe są smaczne, proste i pełne witamin.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Ziemniaki pieczone z kminkiem. Pełen smaku dodatek do obiadu
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama