Tą gęstą zupą najesz się na wiele godzin. Cały sekret tkwi w mięsie, spróbujesz i podziękujesz
Zupa gulaszowa nasyci nawet największego głodomora. Jest niezwykle treściwa i pełna smaku. Przepis, który polecamy, zawiera też mięso, które sprawi, że zachwycisz się tą pożywną zupą gulaszową.
Zupa gulaszowa pełna smaku i podrobów
Wróciłeś zziębnięty i bardzo głodny do domu? Musisz zrobić jedno. Podgrzej zupę gulaszową, która błyskawicznie cię rozgrzeje i sprawi, że szybko zapomnisz o wilczym głodzie. Ta zupa pełna jest wyrazistego smaku, aromatycznych przypraw, ale o jej sytości decyduje mięso.
Ta doskonała zupa pełna jest podrobów. Znajdziesz w niej drobiowe żołądki, serca i wątróbki. Dzięki temu szybko się najesz i będziesz syty przez wiele godzin. Zupa gulaszowa pełna jest też pachnącej papryki, ziemniaków i czosnku. Ugotuj ją i ciesz się jej smakiem. Będzie smakować jak żadna inna zupa.
Sałatkę jarzynową robię bez grama majonezu. Z tą mieszanką możesz jeść ją bez obaw o kalorie Kupiłam za niecałe 7 zł. Płytki w kuchni i łazience lśnią jak noweJak ugotować zupę gulaszową?
Składniki:
- 300 g drobiowych żołądków
- 300 g drobiowych serc
- 300 g drobiowej wątróbki
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 2 papryki czerwone
- 2 łyżki słodkiej papryki mielonej
- 4 ziemniaki
- 3 duże starte pieczarki (opcjonalnie)
- sól
- pieprz
- mielona papryka chili
- 2 litry wody
Przygotowanie zupy zacznij od duszenia w garnku posiekanej cebuli i marchewki. Dodaj słodką czerwoną paprykę i podroby. Mieszaj do czasu, aż mięso zmieni kolor. Dodaj mieloną paprykę i paprykę chili w proszku. Po chwili wlej wodę i dopraw solą i pieprzem.
Gotuj na małym ogniu, bez przykrycia do miękkości składników, szczególnie podrobów. Następnie dodaj ziemniaki, wrzuć posiekany czosnek i zagotuj. Możesz dodać też starte pieczarki. Następnie odstaw zupę z ognia. Możesz ją od razu podawać.
Zupa gulaszowa na zimną wiosnę
Zupa gulaszowa będzie wprost idealna na chłodne dni. Rozgrzeje, nasyci i doda energii. Dzięki niej przez długi czas nie poczujemy głodu. Warto wiedzieć, że ta zupa smakuje jeszcze lepiej po podgrzaniu. Ugotuj jej więcej i jedz ją do syta.
Dzięki podrobom zupa będzie wyjątkowo syta i smaczna. Przepis, który proponujemy, zapewni ci wyjątkowe wrażenia smakowe. Ugotujesz ją w prosty sposób i każdy chętnie skorzysta z dokładki. Pisaliśmy o smacznej zupie z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Podawaliśmy też przepis na wątróbkę z jabłkiem i sosem chrzanowym.