Kanapki to najbardziej ekspresowy z możliwych posiłków, ale pod jednym warunkiem – że mamy pod ręką miękkie masło. W przeciwnym razie smarowanie nim chleba może być udręką. Ale nie z tym sposobem.
Ślimaki zniknęły z naszych stołów, choć są tradycyjnym polskim produktem. Warto choć raz ich spróbować – przekonuje Grzegorz Skalmowski, cukiernik, restaurator i hodowca ślimaków.
Zapomnij o śmietanie do zupy kalafiorowej. Znana kucharka - Ewa Wachowicz - zabiela tę zupę inny składnikiem. Dzięki niemu jest delikatniejsza, a według opinii wielu smakoszy - nawet smaczniejsza. Wypróbuj zupę z tym składnikiem, a już nigdy nie będziesz robiła jej inaczej.
Pewnie nie raz zdarzyło ci się, mrozić koperek. Czy jednak na pewno robisz to poprawnie? Istotna jest jedna czynność, która sprawi, że koperek po rozmrożeniu będzie idealny. Dowiedz się, o czym należy pamiętać, a już nigdy nie pominiesz tej czynności.
Przyzwyczajeni jesteśmy do smażenia naleśników. Jednak ja robię je inaczej. Wprawdzie smażę naleśniki, ale potem zalewam mlekiem i gotuję. Polecam każdemu smakoszowi przepis na danie, które wychodzi pyszne jak nigdy dotąd.
Trzech szefów kuchni-właścicieli restauracji stworzyło genialny zespół, który stanął na czele światowej gastronomii. W Las Vegas ogłoszono właśnie wyniki dorocznego plebiscytu.
Wiele szkolnych eksperymentów składa się z produktów, które mamy pod ręką w szafkach kuchennych. Oto jeden z nich. Suche sproszkowane kakao może służyć nie tylko jako baza napoju, lecz także materiał dydaktyczny.
Dietetyk Marek Skoczylas, sprzedający w sieci suplementy diety i udzielający porad zdrowotnych, podzielił się kolejną porcją informacji. Przypomniał, jakie potrawy najczęściej sprzyjają rozwojowi komórek rakowych. Na liście znalazł się ulubieniec Polaków.
Tomasz Strzelczyk zaprezentował nowy przepis na letnią zupę. Koniecznie musisz poznać jego patent i jej spróbować. Smak zachwyci każdego smakosza. Czytaj dalej i przekonaj się, jakie to proste.
Z początkiem czerwca rozpoczął się sezon na czarny bez. Poznaj przepis na syrop z jego kwiatów i przygotuj go sama. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do letnich napojów i przyniesie pożądane orzeźwienie. Przygotowanie jest banalnie proste.
Polacy wciąż używają tego produktu do przyprawiania zup, a nie wiedzą, że zawiera wiele szkodliwych substancji. Zdecydowanie lepiej wyrzucić ją do kosza i postawić na zdrowszy zamiennik.
Do bogatej i cenionej przez fachowców oraz klientów indywidualnych oferty lodówek Sharp trafił kolejny model. Za jego dystrybucję w Polsce odpowiedzialna jest firma Vestel. Zastosowane rozwiązania z pewnością zostaną docenione przez użytkowników.
Sieć sklepów Dino przygotowała produkty w atrakcyjnych cenach. Dziś kupisz taniej mięso, owoce i warzywa. Jest też specjalna oferta dla najmłodszych na Dzień Dziecka. Dlatego warto wybrać się na zakupy do Dino.
Kluski śląskie mogą być gumowate, ale nie mogą być twarde. Co zrobić, by takie nie wyszły? Ważne są tu proporcje i ziemniaki. Podpowiadamy na, co zwrócić uwagę podczas robienia klusek śląskich.
Czy ugotowanie pomidorówki w 10 minut jest możliwe? Jak najbardziej! Skorzystaj z przepisu na szybką zupę pomidorową i ciesz się jej smakiem. Zrobisz ją błyskawicznie i równie szybko zniknie z talerzy.
Przekąska z fasolki szparagowej większości Polaków kojarzy się jednoznacznie: z podsmażoną bułką tartą. Ten przepis wybija nas z rutyny. Przyprawiona z pazurem, taka fasolka okazuje się świetną świeżym, wiosennym przysmakiem.
Oto najlepsze (i najgorsze) sposoby, by mrozić świeże zioła. Choć większość liściastych przypraw świetnie znosi ten proces, można przeprowadzić go lepiej lub gorzej. I właśnie tym „gorzej” się dziś przyjrzymy.
Tradycyjna niedzielna zupa nie musi być nudna. Wystarczy, że dowiesz się, czym przyprawić rosół, a już nigdy nie ugotujesz go bez tego dodatku. Popularna przyprawa zupełnie odmieni tę znaną zupę. Wypróbuj patent i daj się zaskoczyć.
Musisz szybko rozmrozić mięso? W ten sposób zrobisz to bez problemu. Skorzystaj z przydatnej sztuczki, która ułatwia pracę w kuchni. Teraz rozmrażanie mięsa stanie się dużo szybsze i prostsze.
Doskonały przepis na jednogarnkową potrawkę, która nigdy się nie znudzi. Dzięki połączeniu kiełbasy, ziemniaków i warzyw stanowi posiłek, który nie wymaga żadnych dodatków, świetnie nadaje się do podgrzewania i zabija apetyt na długo.
Ania Lewandowska to trenerka i dietetyczka o dużym autorytecie wśród Polek. Czy zasłużenie? Zapewne. Ale niektóre jej metody są kontrowersyjne, co nie uszło uwadze innych dietetyków.
Lidl przygotował promocje, które ściągną do sklepów tłumy klientów. Wszystko przez ceny niższe nawet o 50%. Co warto kupić w Lidlu od dziś aż do soboty? Podpowiadamy w artykule poniżej.
Na czym smażysz w kuchni? Można wybierać między masłem, tłuszczem olejem i innymi produktami. Dietetyk wskazał tłuszcz do smażenia, którego używa niewiele osób. Każdy myśli, że ten tłuszcz do tego się nie nadaje, a jest tak naprawdę najlepszym wyborem.
Jeśli jesteś smakoszem boczku, to warto, żebyś poznał tę sztuczkę. Wystarczy użyć papieru do pieczenia. Jeszcze podziękujesz za ten patent, musisz go wypróbować.
Dino kusi swoich klientów atrakcyjnymi cenami wielu produktów spożywczych. Są wśród nich słodkie niespodzianki dla Mam na Dzień Matki. Warto iść na zakupy i zaopatrzyć się również w inne, tańsze artykuły spożywcze w Dino.
Szukasz przepisu na pyszną i sycącą zupę? Ten patent pochodzi z Austrii i robi prawdziwą furorę w moim domu. Najważniejsze, że przygotowuje się ją w kilka chwil z niedrogich składników. Wypróbujesz i z pewnością wrócisz do niej nie raz.
Lubimy smak i zapach koperku. Zwykle, żeby dłużej z niego korzystać w kuchni, mrozimy go i suszymy. Jednak warto skorzystać z innej metody. Dzięki niej koperek będzie świeży nawet przez dwa miesiące.
Co to jest: nazywa się jak śliwka, wygląda jak borówka, a zdrowa jest jak… jak coś bardzo zdrowego? To świdośliwa, mało znany owoc, który ma szanse stać się nowym superskładnikiem w naszej diecie.