Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Kotlety Schabowe

Kotlety Schabowe

Surówka z selera
14.10.2021 02:00 Przepis na ekspresową surówkę z selera, marchewki i jabłka

Nie ma nic lepszego do pysznego niedzielnego schabowego niż świeżo przyrządzona surówka owocowo-warzywna. Spróbujcie pysznego połączenia marchewki selera i jabłka, którą wam dziś prezentujemy, a nie sięgniecie już po nic innego.Seler korzeniowy kojarzy nam się głównie z przygotowywaniem aromatycznych bulionów czy rosołów. Warzywo to jest jednak równie smaczne na surowo. W towarzystwie odpowiednich dodatków zachwyci każdego.

Kotlety schabowe i kwestia tłuszczu
13.10.2021 02:00 Na czym smażyć kotlety schabowe?

Schabowe na stałe wpisały się do naszego menu. W większości domów serwowane są średnio raz w tygodniu. A czy wiesz, na czym najlepiej smażyć kotlety schabowe? Odpowiednio dobrany tłuszcz, to bowiem gwarancja doskonałego smaku kotletów. Idealne kotlety schabowe powinny mieć rumianą i chrupiącą panierkę. Wszelkie przypalenia nie tylko są niekorzystne dla smaku, ale zazwyczaj łączą się z nieodpowiednim dosmażeniem mięsa. Na te właściwości w dużym stopniu wpływa odpowiednio dobrany tłuszcz.

Schabowe w panierce
09.10.2021 02:00 Kotlety schabowe w obłędnej panierce z płatków owsianych

Kotlety schabowe zaliczają się do klasyków kuchni polskiej. Ponieważ są proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne, trafiają w gust wielu smakoszy. Proponujemy wersję z chrupiącą panierką z płatków owsianych.Płatki owsiane często goszczą na naszych stołach w postaci słodkiej, porannej owsianki. Warto jednak wykorzystać je do przygotowania pysznej panierki do kotletów. Stanie się ona wtedy, tak chrupiąca, jak nigdy wcześniej.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Buraki
08.10.2021 02:00 Lekkie i obłędnie soczyste kotlety z buraka i kaszy

Buraki mogą posłużyć nie tylko, jako składnik zupy czy surówki - przy ich pomocy można usmażyć nawet kotlety. Wystarczy połączyć je z kaszą jaglaną i innymi składnikami, aby uzyskać pełnoprawne danie. Każdy, kto go spróbuje, będzie wniebowzięty. Buraki są wyjątkowo zdrowymi warzywami, ponieważ poprawiają produkcję czerwonych krwinek, a także korzystnie działają na układ pokarmowy, dzięki sporym ilościom błonnika. Aby podkręcić smak kotletów, dodaj do nich ocet balsamiczny, włoskie orzechy oraz sos sojowy. Takie połączenie zapewni ci wspaniały smak, konsystencję oraz aromat. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepyszne kotlety schabowe
07.10.2021 02:00 Kotlety schabowe w majonezowo-musztardowej odsłonie

Przepisów na pyszne kotlety schabowe nigdy dość. Klasyczne danie kuchni polskiej zachwyci smakiem, jeśli mięso zamarynujemy przed panierowaniem. Użyjcie majonezu i musztardy, a już nigdy nie sięgniecie po tradycyjną recepturę.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy po meksykańsku
04.10.2021 02:00 Wyraziste, bosko pyszne kotlety schabowe po meksykańsku

Kotlety schabowe rodem z Meksyku są bardzo aromatyczne, a zarazem orzeźwiające. Dzięki podaniu ich z ćwiartką cytryny, którą można skropić mięso, danie nabiera ciekawych cytrusowych nut. W panierce z kolei znajduje się wiele przypraw, dlatego taki posiłek to prawdziwa symfonia smaków. Kotlety schabowe wcale nie muszą być zwykłym mięsem obtoczonym w bułce tartej. Ten prostych przepis można z powodzeniem urozmaicić o zupełnie nowe dodatki. Podczas smażenia należy jednak zachować sporo ostrożności. Przyprawy mają tendencję do przypalania się, dlatego ogólna temperatura oleju powinna być odrobinę niższa, niż przy zwykłych schabowych. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Panierowanie kotletów
29.09.2021 02:00 Soczyste i miękkie schabowe marynowane w jogurcie i musztardzie

Kotlet schabowy to chyba najpopularniejsze danie obiadowe w polskich domach. Chrupiąca panierka to jego niewątpliwa zaleta. Nie zawsze jednak przy smażeniu uda się zachować soczystość mięsa. Zamarynowanie go da nam gwarancję, że schabowe wyjdą smaczne jak nigdy wcześniej. Zastosowana w tym przepisie wilgotna marynata z jogurtu i musztardy sprawi, że kotlety będą wyjątkowo delikatne i aromatyczne. To połączenie można dowolnie modyfikować, zmieniając rodzaj użytej musztardy zależnie od preferencji. Danie ma więc potencjał, by robić je często, za każdym razem odkrywając zupełnie inne kombinacje smakowe. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

schabowy na patelni
26.09.2021 02:00 Soczyste kotlety schabowe w maślankowej panierce

Nie ma nic pyszniejszego niż chrupiące schabowe. Dzięki panierce z masy maślankowej i mąki będą również soczyste jak nigdy dotąd. Spróbujcie wyjątkowej receptury.Wydawać by się mogło, że nie ma nic lepszego niż tradycyjny schabowy. Jednak niewielka zmiana w sposobie przygotowania panierki przenosi to danie na wyższy poziom i nadaje wyjątkowego charakteru. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Makłowicz o polskiej kuchni
26.09.2021 02:00 Zaskakujące słowa Roberta Makłowicza o polskiej kuchni

Polska kuchnia wydaje się nam bardzo oryginalna i jedyna w swoim rodzaju, jednak Robert Makłowicz rozwiał wszelkie wątpliwości. Na kolacji plenerowej "Ogień w kuchni: Baron i Makłowicz" prezenter powiedział, że nasza kuchnia jest zbieraniną potraw z innych kultur. Według niego najbardziej polską potrawą jest żur. Robert Makłowicz jest uznawanym przez tysiące Polaków ekspertem, którego produkcje filmowe ogląda się z zapartym tchem - nie tylko z powodu pysznych potraw, lecz również wspaniałych widoków pokazywanych przez obiektyw kamery. Kolacja "Ogień w kuchni: Baron i Makłowicz" zorganizowana została przez ludzi odpowiadających za festiwal Kultury Żydowskiej. Dlatego podawano na niej dania inspirowane kuchnią żydowską, jednak w żadnym wypadku niekoszerną. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

rozbijanie kotletów
24.09.2021 02:00 Jak błyskawicznie rozbić schab bez tłuczka?

Pierwszym krokiem do przygotowania schabowych jest rozbicie mięsa. Dzięki temu zabiegowi kotlety są kruche i delikatne. A wiesz jak błyskawicznie rozbić schab bez tłuczka? Oto kilka sprawdzonych pomysłów.Wytrawne, doświadczone gospodynie domowe mają zazwyczaj świetnie wyposażone kuchnie. No przynajmniej w taki sprzęt, jakiego na co dzień używają i potrzebują. Gorzej sytuacja przedstawia się w gospodarstwach na początku swojej drogi życiowej albo wśród zapominalskich studentów. Tu często czegoś brakuje. Na szczęście, niektóre sprzęty kuchenne mają swoje proste zamienniki.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlety schabowe Magdy Gessler
23.09.2021 02:00 Tradycyjne kotlety schabowe od Magdy Gessler

Kotlety schabowe Magdy Gessler nie mają sobie równych, ponieważ restauratorka korzysta z sekretnego przepisu. Gessler marynuje najpierw mięso w mleku i cebuli. Dzięki nim schabowe stają się soczyste, delikatne i przepełnione smakiem. Kotlety schabowe w swojej klasycznej wersji zna prawdopodobnie każdy Polak, dlatego nic dziwnego, że wielu z nich szuka czegoś nowego. Receptura Magdy Gessler sprawdzi się w tym celu idealnie. Gwiazda TVN przed panierowaniem marynuje rozbite kotlety w mieszance mleka oraz pokrojonej cebuli. Mleko zmiękcza mięso, a cebula nadaje mu znacznie lepszego i intensywniejszego smaku. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet po mediolańsku
21.09.2021 02:00 Niezwykle kruche kotlety po mediolańsku wprost z XVIII wieku

Kotlety po mediolańsku mają wyjątkowo długą historię i stanowią tradycyjne danie kuchni Lombardii. Choć przypominają schabowe, są znacznie smaczniejsze - przygotowuje się je bowiem z mięsa cielęcego lub wołowego. Dodatkowy smak nadaje całości masło klarowane, na którym smaży się mięso. Trik z nożem pozwala na lepsze przyleganie panierki do mięsa.Pierwsza informacja o kotletach po mediolańsku, po włosku cotoletta lub costoletta alla milanese, pojawia się w 1814 w słowniku dialektu mediolańskiego napisanego przez Francesco Cherubini. Jednak ich początki sięgają 1134 roku. Tego roku podobne kotlety oferowane były przez opata bazyliki Sant’Ambrogio w Mediolanie na bankiecie dla kanoników bazyliki. Pierwszy przepis został opisany jednak dopiero w 1855 roku w książce „Gastronomia moderna” napisanej przez Giuseppe Sorbiatti.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Projekt bez tytułu - 2021-09-19T204233.643
19.09.2021 02:00 Jak mrozić kotlety schabowe i mielone?

Gdy kotlety schabowe lub mielone wyjdą niesłychanie smaczne, warto zachować je na następne dni. Najlepiej zamrozić je w zamrażalniku - trzeba jednak pamiętać o jednej rzeczy. Przed włożeniem do urządzenia mięsa, należy je całkowicie ostudzić. Kotlety mielone oraz schabowe to klasyka polskiej kuchni, dlatego w każdym domu praktycznie codziennie można poczuć zapach rozgrzanego na tłuszczu mięsa. Przy tak dużej ilości kotletów, łatwo o popełnienie błędu podczas ich mrożenia. Jeśli nie chcesz mieć rozmrożonej lodówki, zastosuj się do poniższej porady. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

panierowanie kotleta
17.09.2021 02:00 Soczyste schabowe marynowane w maślance

Od kotletów schabowych każdy oczekuje, że będą soczyste. Jak je więc przyrządzić, by zachwyciły jedzących? Pomysłów na to jest co najmniej kilka. My podajemy wam jeden z prostszych i niezawodnych — soczyste schabowe marynowane w maślance. Marynowanie mięsa to zabieg, który ma na celu poprawienia jego walorów. Dodaje mu smaku i aromatu, ale przede wszystkim ma za zadanie skruszyć mięso i sprawić by było soczyste po usmażeniu czy upieczeniu. Taki efekt pomagają osiągnąć m.in. składniki o kwaśnym smaku, np. wino, ocet jabłkowy, sok z cytryny. Jak działa taka marynata? Otóż kwasy powodują ścinanie białek mięsa, co z kolei zwiększa jego miękkość, kruchość i soczystość. Aby takie reakcje zaszły, potrzeba jest trochę czasu. Dlatego mięso należy umieścić w marynacie przynajmniej kilka godzin przed jego przyrządzaniem. Dokładnie takie samo działanie ma maślanka. Zawiera ona kwas mlekowy, który działa na mięso zmiękczająco. Zamarynowane w niej kotlety schabowe po usmażeniu są kruche i wyjątkowo soczyste. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy
15.09.2021 02:00 Zaskakujący schab po prowansalsku według Siostry Anastazji

Schab po prowansalsku według siostry Anastazji jest jedyny w swoim rodzaju. W przepisie zawarty jest dodatek sera cheddar, który pysznie topi się na mięsie. Dzięki temu kotlety prezentują się obłędnie, a ich smak jest wyjątkowy. Schab po prowansalsku siostry Anastazji nie ma sobie równych i miażdży klasyczne schabowe z łatwością. Jest to zasługa sera cheddar, który ciągnie się i nadaje lekko ostrego aromatu całemu daniu. W przeciwieństwie do wielu podobnych przepisów ser nie jest jedynie użyty jako posypka. Starty cheddar miesza się z bułką tartą, co daje chrupiącą panierkę po usmażeniu i świetną fakturę potrawy. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

kotlet schabowy
12.09.2021 02:00 Prosty sposób na soczyste kotlety schabowe

Czy na dzisiejszy obiad planujecie kotlety schabowe? Jeśli tak, pokrójcie mięso w plastry, rozbijcie kuchennym młotkiem i przeczytajcie nasze porady. Zdradzimy wam prosty sposób na to jak przygotować schabowe by były soczyste. Od dziś zawsze będziecie go stosować. Przygotowanie kotletów schabowych to nic trudnego. Jednak nie zawsze wychodzą nam tak jakbyśmy chcieli. Wiadomo, najsmaczniejsze są soczyste i chrupiące. I dziś zajmiemy się pierwszym zagadnieniem. Oczywiście na soczystość kotletów wpływa jakość mięsa, lecz w głównej mierze jednak jego obróbka. Dlatego dobrze wiedzieć, jak i czym je przyprawić. My proponujemy prostą marynatę z majonezu. A gdy już przystąpicie do smażenia kotletów, pamiętajcie — nie smażcie ich zbyt długo. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Smażony bakłażan
11.09.2021 02:00 Prosty sposób na chrupiące schabowe z bakłażana

Kotlety schabowe są tak często jedzone przez Polaków, że niektórym mogły się już znudzić. Dla takich osób proponujemy przygotowanie kotletów z bakłażana. Panierowane warzywo jest chrupiące, a w środku zachowuje swoją pyszną soczystość. Kotlety schabowe od dziesięcioleci królują na polskich stołach, co z pewnością wywołuje u niektórych znużenie. Ile razy można w końcu jeść to samo danie? Zamiast klasycznych schabowych warto od czasu do czasu podać panierowanego bakłażana, który z odpowiednim sosem może zdetronizować swój mięsny pierwowzór. Kotlety z bakłażana przyrządza się w praktycznie identyczny sposób, jednak pomija się etap rozbijania, co oszczędza pewną część pracy oraz czasu. Jako dodatek polecamy użyć sosu pomidorowego wzorowanego na tym do pizzy lub czosnkowego. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy Magdy Gessler
09.09.2021 02:00 Soczyste kotlety schabowe z przepisu Magdy Gessler

Kotlety schabowe to klasyka, której nikomu nie trzeba przedstawiać - warto jednak od czasu do czasu spróbować ich w nowym wydaniu. Magda Gessler ma swój własny przepis na to pyszne danie. Gwiazda TVN-u marynuje mięso w mleku i cebuli, co nadaje mu kruchości i wyrazistego aromatu. Kotlety schabowe zachwycają Polaków prostotą wykonania, szybkością przygotowania, a także wspaniałym smakiem. Magda Gessler ma sposób, który pozwala jeszcze bardziej wzmocnić intensywny aromat schabowych. Przed panierowaniem Gessler marynuje mięso w mieszance mleka oraz cebuli. Mleko zmiękcza włókna mięsa, co nadaje mu kruchości, a cebula aromatyzuje i nadaje kotletom wyrazistszy smak. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

rozbijanie kotletów
08.09.2021 02:00 Czym zastąpić panierkę w potrawach?

Chrupiący schabowy czy chrupiąca smażona ryba z pewnością są smaczne. Niestety, nie są zdrowe. A to właśnie przez smażenie i przez panierkę, które czynią potrawę ciężkostrawną i tuczacą. Dlatego podpowiemy wam czym zastąpić niezdrową panierkę. Smażenie jest niewątpliwie szybką metodą przyrządzania potraw. Ma jednak wady, bo usmażone produkty stają się trudniej strawne, często też powodują bóle brzucha. A gdy jeszcze smażymy je w panierce problem narasta. Panierka chłonie bowiem dużo tłuszczu, rzadko wnosząc do potrawy coś zdrowego. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Duszone schab w pomidorach suszonych
07.09.2021 02:00 Soczysty i miękki schab w sosie z dodatkiem suszonych pomidorów

Mięso duszone przez wiele godzin ma delikatną strukturę i wręcz rozpływa się w ustach podczas jedzenia. Jednym z takich dań jest schab duszony z suszonymi pomidorami. Intensywny smak, piękny kolor oraz duża sytość to główne cechy tego przepisu. Schab może sprawiać wrażenie mięsa suchego oraz żylastego, jednak głównie jest to wina błędnego przygotowania. Aby było delikatne, należy dusić je na niewielkim ogniu przez wiele godzin z dużą ilością mocnych przypraw. Świetnym sposobem na przekonanie się, jak duszony schab może dobrze smakować, jest wypróbowanie poniższej receptury. Suszone pomidory, liście laurowe, czosnek oraz ziele angielskie nadają mięsu wspaniałego smaku, którego nie da się zapomnieć przez długie lata. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlety schabowe
04.09.2021 02:00 Chrupiące kotlety schabowe z piekarnika

Kotlety schabowe w polskiej kuchni urosły już do rangi dania legendarnego. W każdym tradycyjnym domu trafiają na stół co najmniej raz w tygodniu i nigdy się nie nudzą. Tym razem prezentujemy kotlety z piekarnika, które są chrupiące i bardziej dietetyczne. Kotlety schabowe nie kojarzą nam się ze skomplikowaną potrawą. Każdy z nas na pamięć zna przepis i potrafiłby je usmażyć. Dlatego poniższa receptura nie sprawi nikomu żadnego kłopotu. Pieczenie kotletów w piekarniku sprawia, że ilość tłuszczu ograniczona jest do minimum - dlatego każdy dbający o linie może pokusić się o spróbowanie takiego pysznego i chrupiącego mięsa. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlety schabowe
29.08.2021 02:00 Kotlety schabowe w majonezowo-koperkowej marynacie

Wszyscy znamy klasyczny przepis na kotlety schabowe, który mimo wszystko może być dla części dość oklepany i dobrze poznany. Jeśli zamarynujesz je w majonezie i koperku, uzyskasz znacznie lepszy smak i kruchość mięsa. Receptura jest banalnie prosta. Kotlety schabowe lubi praktycznie każdy. Wgryzienie się w chrupiącą panierkę i delikatne, soczyste mięso dostarcza nam ogromnej przyjemności. Warto jednak od czasu do czasu spróbować czegoś nowego. Takie właśnie są schabowe, które przed panierowaniem i smażeniem marynuje się w majonezie i koperku. Majonez nadaje mięsu delikatności, a smak koperku przenika przez włókna i dostarcza mnóstwo aromatu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Tłuczone ziemniaki
28.08.2021 02:00 Idealne na obiad - tłuczone ziemniaki z podsmażonym boczkiem

Do obiadu nie ma lepszego dodatku niż kartofle - w końcu można podać je na wiele różnych sposobów. Najczęstszym z nich są zdecydowanie tłuczone ziemniaki. Delikatna konsystencja i kawałki boczku nadają całości niesamowitej jakości. Tłuczone kartofle mogą przybierać wiele ciekawych form, które uzyskuje się poprzez inne sposoby rozdrobnienia ziemniaków, a także dodatki, jak masło, śmietana, ser czy musztarda. Tym razem prezentujemy ziemniaki z boczkiem i śmietaną. Takie połączenie gwarantuje bardzo dużą ilość smaku oraz gładkiej, wręcz maślanej konsystencji. Warto mieć jednak na uwadze, że taki dodatek obiadowy jest bardzo kaloryczny i nie należy jeść go zbyt często. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy
28.08.2021 02:00 Wyraziste kotlety schabowe bez jajek - z majonezem

Przyzwyczailiśmy się, że kotlety schabowe zawsze panierowane są przy użycia jajka. Jak się okazuje, składnik ten nie jest kluczowy i można go pominąć. Zamiast jajek wykorzystaj majonez, który doskonale zwiąże suche składniki panierki. Kotlety schabowe to uwielbiane przez wielu Polaków danie. Niektórzy kochają je do tego stopnia, że nie mogą odważyć się spróbować czegoś nowego podczas ich gotowania. Jeśli masz ochotę na powiew świeżości, zrezygnuj z obtaczania mięsa w rozbełtanych jajkach. Zamiast nich wykorzystaj majonez, którym należy posmarować kolety. Dzięki zamarynowaniu ich w sosie przez całą noc uzyskuje się kruchą fakturę schabowego. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kalafior jak kotlety schabowe
25.08.2021 02:00 Wyborny panierowany kotlet z kalafiora, obiad w prostej odsłonie

Kalafior jest jednym z najbardziej uwielbianych warzyw. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy mogliby go zajadać praktycznie nieustannie. Dziś wypróbujemy przepis na kalafiora w niecodziennym wydaniu. Smakołyk można uznać za roślinną odpowiedź na kotlety schabowe.Pyszny kalafior niejednokrotnie przyprawiał nas o szybsze bicie serca. Specjał przeważnie po prostu gotujemy. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by sięgnąć po bardziej niekonwencjonalne rozwiązania. Tym razem kalafior przekształcimy w obłędne kotlety.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlety schabowe
24.08.2021 02:00 Kotlety schabowe pod serową pierzynką z dodatkiem ogórka kiszonego

Kotlety schabowe to lubiana klasyka polskiej kuchni. Jeśli jednak znudziły ci się w tej tradycyjnej wersji, łatwo możesz odmienić ich smak. Wystarczy, że wzbogacisz je o kilka prostych składników, a zobaczysz, że zyskają całkiem nowy charakter. Klasyczne kotlety schabowe to soczyste, kruche mięso okryte pyszną panierką. Swoją chrupkość, ale też niestety kaloryczność, zawdzięczają smażeniu w sporej ilości tłuszczu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:Jeśli chcesz oszczędzić nieco kalorii, unikasz ciężkostrawnych potraw albo po prostu znudziły ci się tradycyjne schabowe bez problemu przygotujesz kotlety pod serową pierzynką.

Kotlet w jajku
22.08.2021 02:00 Hitowe kotlety lepsze niż mielone i schabowe razem wzięte

Kotlety po parysku są jeszcze lepszą wersją klasycznych kotletów mielonych czy schabowych. Jeśli chcesz zaprezentować coś nowego, podaj je do stołu. Domownicy będą z pewnością zachwyceni. Kotlety po parysku nie wymagają żadnych specjalistycznych umiejętności ani sprzętów kuchennych, aby z łatwością móc je ugotować. Sam przepis jest bowiem banalnie prosty. Każdy, kto choć raz ich spróbuje, nie będzie chciał więcej jeść innych. W środku mięso jest soczyste, a na zewnątrz panierka zachowuje delikatną chrupkość.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy
19.08.2021 02:00 Cudowne kotlety schabowe marynowane w musztardzie

Kotlety schabowe, choć wydają się idealne, można jeszcze bardziej dopracować. Wystarczy posmarować je grubą warstwą musztardy, aby uzyskały znacznie lepszy smak. Dzięki niej mięso staje się soczyste, kruche i delikatne. Zwykły panierowany kotlet jest pyszny. Chrupiąca panierka i soczyste wnętrze są nie do podrobienia, dlatego schabowe cieszą się tak wielką popularnością w całej Polsce. Niektórzy chcą jednak osiągnąć jeszcze lepszy efekt. Jednym ze sposobów jest marynowanie schabu w musztardzie - kwaśność sosu sprawia, że włókna mięsa miękną i stają się o wiele bardziej delikatne. Takie kotlety będą smakować każdemu fanowi klasycznych schabowych. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem: