Ta ekspresowa surówka z pora to świetne urozmaicenie domowych obiadów. Jest wielosezonowa i niezwykle tania w przygotowaniu. A że składa się ze składników zawsze dostępnych pod ręką, z pewnością na dłużej zagości na twoim stole.
Nie ma lepszej surówki na obiad niż mizeria. Nie każdy jednak wie, że można nieco ulepszyć jej smak. Wystarczy zrobić jej szwedzką wersję. Gwarantuję, że twojej rodzinie na pewno spodoba się jej smak i będą prosili, abyś robiła ją częściej. Poznaj przepis i przekonaj się sama.
Z nadejściem wiosny częściej sięgam po surówki. Ostatnio robię pyszną surówkę z zaledwie 3 składników, które kroję. Inne produkty dokładam do tej smacznej przekąski. Takiej na mieście nie dostaniecie.
Ta surówka to kwintesencja wiosny. Wystarczy drobno pokroić kilka warzyw, by wyczarować potężną wiosenną dawkę świeżości. Odpowiada za nią jedna z najważniejszych nowalijek – rzodkiewka.
Surówka z młodej kapusty będzie najlepsza na wiosenny obiad. Ten zdrowy przysmak robię, tak jak babcia Stasia. Korzystam z jej notatek, a surówka wychodzi, że palce lizać.
W tej prostej surówce niezwykle łatwo się zakochać. Jest mniej znaną krewniaczką swojskiej mizerii. Jest jednak od niej lżejsza – nie zawiera ani śmietany, ani żadnego jej odpowiednika. A przy tym jest pełna w smaku i doskonale orzeźwiająca.
Podaj surówkę z tego przepisu do obiadu ze schabowym, a nie zawiedziesz się. Robi się ją bardzo szybko, a jej smak przebija surówki z najlepszych restauracji. Poznaj przepis i zrób ją na najbliższy obiad, a rodzina będzie zadowolona, a przede wszystkim najedzona.
Surówka z buraczków wydaje się czysto polską specjalnością, wprost stworzoną do schabowego i podawaną z chrzanem. A jednak, w tej egzotycznej postaci, choć złożona wyłącznie ze znanych składników, prezentuje się naprawdę niecodziennie.
To najlepsza surówka do obiadu. Robi się ją łatwo, a połączenie składników tworzy wyśmienity smak, który zachwyci każdego. Według niektórych smakoszy jest lepsza niż w niejednej restauracji. Poznaj przepis i podaj ją na obiad. Na pewno zachwyci całą rodzinę.
Tę surówkę musisz podać na świąteczny obiad. Jej smak zachwyci całą rodzinę, a ty zrobisz ją błyskawicznie. Jest lekka i świetnie uzupełni smak drugiego dania. Poznaj przepis i zaskocz swoją rodzinę. Surówka zniknie w mig.
Dobry, domowy obiad nie może obejść się bez surówki. Ta z tego przepisu będzie smakowała idealnie z każdym daniem. Do jej przygotowania nie będziesz potrzebowała wielu składników, a w dodatku robi się ją błyskawicznie. Sprawdź przepis i podaj ją do obiadu. Twoja rodzina będzie zachwycona.
Kolesław to być może najbardziej znane na świecie nazwisko polskiego kucharza. Zaraz, zaraz… czy surówka, którą tak nazywamy, rzeczywiście jest polskiego pochodzenia?
Ta niezwykle prosta w przygotowaniu sałatka jest świetnym zamiennikiem dla tradycyjnej jarzynowej. Opiera się na dobrze nam znanym połączeniu smaków, a jej efekt jest niezwykle pyszny. Warto przełamać rutynę świątecznych sałatek i zaproponować taką mieszankę warzyw.
Surówka z marchewki jest znakomitym dodatkiem do dań obiadowych. Teraz przyrządzam ją tak, że smakuje jak z restauracji. Wszystko dzięki dodatkowi, który trafia do tej pysznej i zdrowej surówki.
Smak surówki jak z chińskiej restauracji doskonale wszyscy znamy. Jednak bywa on trudny do otworzenia w domu. Dzięki temu produktowi stanie się to możliwe, a kupisz go niemal w każdym sklepie.
To najlepsza surówka do obiadu. Jej smak bierze się z zapomnianego przez wszystkich warzywa. Zrób ją z przepisu poniżej i zaskocz domowników. Będą myśleli, że kupiłaś ją w restauracji. Najlepsze jest, jednak to, że jej przygotowanie zajmie ci tylko chwilę.
Każda dobra gospodyni wie, że nakrywanie do stołu jest równie ważne jak potrawy, które serwujemy. Jak nakryć do stołu, żeby smakowało lepiej? O tym pisano już setki lat temu.
Jest w selerze coś niezwykłego. Choć zazwyczaj kojarzy się z mało urodziwą bulwą wrzucaną do rosołu, w rękach doświadczonej kucharki zmienia się bardzo uniwersalny produkt. Ewa Wachowicz zaproponowała zestawienie, które wydobywa pełnię jego smaku.
Ten przepis odświeża tradycyjną mizerię. Przyrządzamy ją w wersji pikantnej i bardzo orzeźwiającej. Dlatego sprawdzi się świetnie jako dodatek do dań mięsnych, np. kotletów mielonych.
Koniecznie wypróbuj surówkę z tego przepisu. Pasuje do każdego dania, a smak jest po prostu idealny. Robi się ją w mniej niż 10 minut. Będzie smakowała całej rodzinie. Wystarczy, że masz seler i jeden owoc.
Surówka z kapusty jest smacznym dodatkiem do wielu dań obiadowych. Robię ją według przepisu teścia, który dodaje do niej wyraziste dodatki. Sałatka jest pyszna, zdrowa i aż prosi się o dokładkę. Smakuje lepiej nawet od surówki z restauracji.
Każdy ją zna, ale nią każdy wie jak ją zrobić dobrze. Sprawdź, jak zrobić surówką, która do obiadu z rybą będzie smakować wyśmienicie. Jest łatwa, a jej przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.
Dla wielu z nas azjatyckie restauracje zaliczają się już nie do kategorii kuchni egzotycznych, ale raczej do swojskich smaków. Warto więc spróbować tego przepisu na surówkę, jaką znamy z wietnamskich czy chińskich barów – jej smak jest nie do pobicia.
Doskonałość smaku nie zawsze musi iść w parze z trudnością przygotowania dania. Ta surówka udowadnia prawdziwość tej zasady. Dosłownie kilka składników łączymy tu w kolorową mieszankę, która pieści zmysły, poprawia humor i pozwala łatwiej doczekać wiosny.
O takim zastosowaniu kapusty nigdy być może nie pomyślałaś. W tym przepisie robimy z niej coś w rodzaju omletu, który stanowi doskonałą, sycącą i dietetyczną kolację. Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę, a danie wydobywa sto procent smaku i właściwości, jakie kapusta jest w stanie ofiarować.
Wydawałoby się, że nie da się ulepszyć doskonałego, czyli tradycyjnej surówki z marchewki. Ten przepis udowadnia jednak, że to nieprawda. Wszystko za sprawą jednego składnika, który całkowicie odmienia oblicze dania.
Koniecznie spróbuj tej surówki. Zrób ją z przepisu poniżej. Nie zdziw się, bo składniki mogą zaskoczyć, ale to właśnie dzięki nim tak doskonale smakuje. Nie wyobrażam sobie bez niej obiadu.
Surówkę colesław znają wszyscy, ale tę, którą ci zaproponuję, na pewno nie znasz. W domu mówimy, że to jej polski odpowiednik. Wszystko za sprawą jednego składnika, który sprawia, że surówka smakuje lepiej niż z restauracji. Czy wiesz już, o jakim produkcie mowa?