Zapiekanka z ziemniaków i szynki robi się niemal sama. W kilka minut mam gotowy smaczny i pożywny obiad. Polecam każdemu przepis na to znakomite danie obiadowe.
Oto niezwykły przepis na zapiekankę ziemniaczaną. W tej wersji jest lekka, puszysta, niemal kremowa i dosłownie rozpływa się w ustach. Sekretem jest odpowiednie potraktowanie ziemniaków stanowiących bazę tej pysznej obiadowej potrawy.
Od zawsze uwielbiałem różnego rodzaju zapiekanki. Ostatnio postawiłem na wersję z makaronem. Wziąłem składniki, które znalazłem w kuchni i zrobiłem zapiekankę, która zachwyciła mnie smakiem. Taki obiad zasmakuje każdemu. Musisz tego spróbować!
Zapiekanka z makaronu zawsze jest dobrym pomysłem na obiad. Przyrządzisz ją raz-dwa, a znakomity sos podkreśli smak tego dania. Ta zapiekanka stała się moją ulubioną, dlatego każdemu polecam przepis na ten wyborny obiad.
Tę zapiekankę przyrządzisz z zaledwie 4 składników i zrobisz to błyskawicznie. Efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania, bo danie zachwyci smakiem, zapachem i wyglądem. Sekret wyśmienitego smaku tej potrawy tkwi w pewnym dodatku, który na pewno masz w swojej kuchni.
W tym błyskawicznym przepisie wykorzystujemy dobrze nam znanego mintaja jako bazę nietypowej zapiekanki. Jest łatwa w przygotowaniu i bardzo szybka. Jest też pełna warzyw, które w połączeniu z rybą czynią z niej zdrowy i pożywny posiłek.
Jeżeli twój rodzina uwielbia gołąbki, koniecznie zrób tę zapiekankę. Będą zachwycenie. Smakuje jak ulubione danie twojej rodziny, ale robi się je znacznie szybciej. Zrób zapiekankę gołąbkową z przepisu poniżej, a nie zawiedziesz się.
W Środę Popielcową nie zjesz mięsa. Przygotuj bezmięsny obiad dla całej rodziny. Nikt nie będzie głodny, a wszyscy będą zadowoleni. W ogóle nie odczujesz braku mięsa.
Niebawem Wielki Post. W rozpoczynającą go Środę Popielcową katolików obowiązuje post ścisły. Co jeść, żeby tego dnia nasze menu nie było monotonne? Na pomoc przychodzi słynne danie kuchni żydowskiej. Jest pyszne, oryginalne i… postne.
Zapiekanka, którą zaprezentował Jakub Kuroń, to kwintesencja polskich smaków. Jej proste składniki z łatwością można dostać w każdym sklepie, ale warto najpierw zajrzeć do lodówki. Zapiekanka jest zawsze świetną okazją, by wykorzystać produkty zapomniane i wzgardzone, zalegające głębiej na półkach chłodziarki.
Polecam pyszną i pożywną zapiekankę na obiad. To wyborne danie zachwyci wyrazistym smakiem i serową pierzynką. Taki posiłek wystarczy dla całej rodziny na kilka dni i szybko zniknie z talerzy podczas obiadu.
Oto przepis na nietypowe danie z ziemniaków. Zamiast zapiekać je tradycyjnie, formujemy z nich foremki, które wypełniamy pysznym mięsno-warzywnym nadzieniem. Razem z zapieczonym serem dają prawdziwą ucztę.
Zapiekanka z kapusty podbiła serca moich domowników. Zrób ją dla swojej rodziny według tego prostego przepisu. Nie pożałujesz. Prośby o dokładkę są pewne.
Z ciasta francuskiego można wyczarować pyszne specjały. Smakosze będą zachwyceni przepisem na znakomite danie z ciasta francuskiego i jeszcze kilku składników. Ta zapiekanka jest tak dobra, że mogę ją jeść na okrągło. Zwłaszcza na ciepłą kolację pasuje jak ulał.
Przepis od Anny Lewandowskiej na zapiekankę jest gwarancją smacznego i zdrowego obiadu. Jednak popularna trenerka ten szybki posiłek przyrządza ze składników, które mogą wywołać zdziwienie. Efekt jest znakomity i sprzyja zachowaniu szczupłej sylwetki.
Każdy smakosz gołąbków polubi tę zapiekankę. Jest pełna smaku i aromatu. W sam raz na zimowy obiad. Polecam przepis na zapiekankę, która z powodzeniem zastąpi gołąbki. W moim domu to prawdziwy hit.
Jeden składnik potrafi często zmienić smak całej potrawy. Tak jest w wypadku tego przepisu. Skromna zapiekanka zmienia się w ukochane przez wszystkich danie spod zupełnie innego znaku.
Jesteś zabiegana i nie masz czasu gotować? Ta zapiekanka wystarczy ci na kilka dni. Spójrz na ten przepis i biegnij do kuchni sprawdzić, czy masz wszystkie potrzebne składniki. Taki obiad zasmakuje każdemu.
Ten przepis na kugel – zapiekankę ziemniaczaną – pochodzi z kuchni żydowskiej. Występuje on zarówno w wariancie słodkim, jak i pikantnym. W naszym przepisie jest on świetnym tanim obiadem lub lunchem do pracy. Pamiętaj o jednym szczególe, jest w tym przepisie najważniejszy.
Czy pamiętasz zapiekanki z PRL-u? Były chrupiące i pełne pysznego farszu. Teraz robię jeszcze lepsze, a kosztują tylko 5 złotych. Polecam mój patent na zapiekanki, które smakują lepiej, jak przed laty.