To najlepsza surówka z marchewki jaką jadłem. O jednym dodatku nigdy bym nie pomyślał
Potrzebujesz szybkiej w przygotowaniu surówki do obiadu? Ta surówka nie tylko jest łatwa, ale też będzie smakowała praktycznie z każdym daniem. Tarka w dłoń i robimy.
Surówka z marchewki z niezwykłym dodatkiem
Surówka z marchewki i pewnie z jabłkiem? Przecież to już było. No właśnie nie do końca. Fakt, oba te składniki się w tej surówce pojawią, ale jest jeszcze jeden istotny dodatek.
Co byś powiedziała, gdybyśmy dodali do znanej już surówki warzywo, które lekko zaostrzy oraz doda jej korzennego smaku?
Na tłusty czwartek zamiast pączków robię te rogaliki. Są przepyszne i zawsze się udająCo oprócz marchewki?
Oprócz klasycznych składników tej surówki dodamy jeszcze chrzan. To właśnie ten składnik sprawi, że smak będzie jeszcze lepszy.
Składniki:
- 5 średniej wielkości marchwie
- 3 słodkie jabłka
- 60 g tartego chrzanu
- 150 g śmietany 30%
- 25 g cukru
Wszystko jest bardzo proste
Zacznij od obrania i umycia marchewek. Następnie zetrzyj je na dużych oczkach tarki i włóż do miski. Jabłka obierz i tak samo, jak marchewkę zetrzyj. Dodaj do miski.
Do tych dwóch składników dodaj starty chrzan, śmietanę oraz cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotowe. Właśnie zrobiłaś pyszną i pasującą do każdego obiadu surówkę. Sprawdź patent na szybkie śniadanie dla zabieganych oraz jak Lewandowska robi pączki.