Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Tomasz Kammel zdradził swój przepis na niezwykłe śniadanie. Jego pomysł zachwyca prostotą

Tomasz Kammel zdradził swój przepis na niezwykłe śniadanie. Jego pomysł zachwyca prostotą

Śniadanie Tomasza Kammela
Pawel Wodzynski/East News, canva/Yuliya Furman

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Warto by było sycące, kolorowe i smaczne. Tomasz Kammel pokazał niedawno, czym najchętniej raczy się o poranku. Jego danie jest proste w przygotowaniu, a składniki znajdziemy w każdym sklepie. Spróbujecie?

Sycące śniadanie Tomasz Kammela jest nietypową wersją omleta. Prezenter masę jajeczną wzbogacił o awokado i pomidory i zapiekł ją w gofrownicy. Gofromlet — jak nazwał swój przysmak — podał z wędzonym łososiem i odrobiną szczypiorku. Brzmi pysznie, więc podpowiadamy, jak przygotować rodzinną porcję.

Przepis na śniadanie Tomasza Kammela

Składniki na 4 porcje:

  • 8 jaj

  • 1 niezbyt duże awokado

  • pół pęczka szczypiorku

  • 2 średnie pomidory

  • sól i pieprz w ilości do smaku

  • odrobina soku z cytryny (opcjonalnie)

  • olej rzepakowy

Jak zrobić smakowite śniadanie? Tomasz Kammel podzielił się swoim pomysłem

Przygotowanie rozpoczynamy od umycia i pokrojenia pomidorów oraz awokado. Awokado warto skropić odrobiną soku z cytryny, by nie ściemniało. Szczypiorek płuczemy i siekamy.

Rozgrzewamy gofrownicę i delikatnie natłuszczamy ją olejem. Jajka wybijamy do miski i ubijamy je przy pomocy rózgi, aby nabrały lekkości. Doprawiamy solą oraz pieprzem, po czym dodajemy pomidor i awokado.

Połowę porcji wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i smażymy kilka minut — do zrumienienia. Powtarzamy z pozostałą częścią masy. Podajemy z wędzonym łososiem. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie inne pomysły na pyszne śniadania. Spróbujcie koniecznie pysznej pieczonej owsianki z jabłkami. Być może też skusi was prosta i aromatyczna jajecznica z boczniakami.

Śniadanie Tomasza Kammela jest pyszne
canva/DimaSobko

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: fakt