Tymi zdrowymi ciasteczkami zajadam się non stop. Nikt mi nie chce uwierzyć, z czego są zrobione
Jeśli tak, jak ja jesteś łasuchem, to mam dla Ciebie prosty i szybki przepis. Receptura od blogerki kulinarnej Ani Zyśk gwarantuje pyszny efekt na talerzu. Ciasteczka marchewkowe nie dość, że smakują obłędnie, to są bardzo zdrowe. Pokochasz je od pierwszego kęsa.
Ciasteczka pełne zdrowia od Ani Zyśk
Chodzi za Tobą czasem coś słodkiego? Za mną podąża krok w krok. W takich chwilach staram się unikać tuczących i niezdrowych słodyczy. Wybieram pyszną i przede wszystkim zdrową opcję. Sięgam po przepis Ani Zysk, która prowadzi konto na Instagramie jedz.pysznie.
Przepis bologerki kulinarnej na ciasteczka marchewkowe jest prosty w przygotowaniu. Z marchewki, płatków owsianych i odrobiny cukru piekę ciasteczka pełne smaku. Lekkie i zdrowe nie przeszkodzą w diecie.
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty. 1 dodatek to absolutny hitCiasteczka marchewkowe na jesienny deser
Ciasteczka marchewkowe będą w sam raz na jesienny deser albo jako słodka przekąska do pracy. Umilą każdemu chłodną jesień i dostarczą mnóstwa smaku. Ciasteczka zawierają marchewkę, która nadaje im apetycznego koloru i dostarczy nam witamin A, C i witamin z grupy B. Natomiast płatki owsiane dostarczą błonnika. Takie ciasteczka marchewkowe można podać w polewie czekoladowej.
Składniki:
- 350 g marchewki
- 3 jajka
- szczypta soli
- 50 g cukru
- 35 g oleju
- 200 g płatków owsianych
- 100 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jak zrobić ciasteczka marchewkowe z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Tartą i odsączoną marchewkę łączę z jajkiem, cukrem i olejem.
Krok 2. Dodaję płatki owsiane, mąkę i proszek do pieczenia. Składniki dokładnie mieszam i odstawiam, by masa napęczniała.
Krok 3. Z masy formuję ciasteczka, które piekę w 180 stopniach przez 30 minut. Potem ciasteczka marchewkowe namaczam w roztopionej czekoladzie i podaję. Smacznego!