Wyborna surówka z ogórków małosolnych i cebulki. Cudowny smak wiosny
Surówka z ogórków małosolnych i cebulki to pomysł na błyskawiczny dodatek do obiadu i kolacji. Surówka świetnie łączy się z każdym rodzajem mięsa i daniami wegetariańskimi, doskonale smakuje również z pieczywem. Poznaj przepis na wyborną surówkę z ogórków małosolnych i cebulki.
Ogórki małosolne są świetnym dodatkiem do wielu potraw. Przygotowuje się je w taki sam sposób, jak kiszone, jednak z mniejszą ilością soli, a są gotowe już po 3 dniach. Ogórki mają rewelacyjny smak, są delikatne i chrupiące, a najlepsze są właśnie takie przygotowane samodzielnie w domu.
Ogórki sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Przygotuj z nich surówkę o wyraźnym smaku, która będzie absolutnym hitem. Cebulka i szczypiorek nadają mocnego akcentu, jeśli jednak wolisz łagodniejszy smak, dodaj do surówki szczyptę cukru.
Jeśli chcesz przygotować pyszne ogórki do surówki- tu dowiesz się, jak zrobić zalewę do ogórków małosolnych, wychodzą za każdym razem.
Przepis na surówkę z ogórków małosolnych
Składniki:
biała cebula
szczypiorek
4 ogórki małosolne
łyżka oleju rzepakowego
pieprz
Jak zrobić surówkę z ogórków małosolnych i cebulki?
Ogórki pokrój w plasterki, posiekaj cebulkę i szczypiorek. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.
Surówkę dopraw do smaku pieprzem mielonym i dodaj olej rzepakowy, ponownie wymieszaj i podaj od razu, smacznego.
Źródło zdjęcia: canva/ averess
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Lekka wiosenna zupa jarzynowa. Prosty przepis na tani i szybki obiad
Zachwycająca mizeria po włosku. Zapomnisz o innych surówkach
Źródło: filozofiasmaku.pl