Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Wyborna surówka z ogórków małosolnych i cebulki. Cudowny smak wiosny
Magdalena Patacz
Magdalena Patacz 10.05.2022 21:17

Wyborna surówka z ogórków małosolnych i cebulki. Cudowny smak wiosny

Ogórki małosolne
canva/ elenahramovaphotos

Surówka z ogórków małosolnych i cebulki to pomysł na błyskawiczny dodatek do obiadu i kolacji. Surówka świetnie łączy się z każdym rodzajem mięsa i daniami wegetariańskimi, doskonale smakuje również z pieczywem. Poznaj przepis na wyborną surówkę z ogórków małosolnych i cebulki.

Ogórki małosolne są świetnym dodatkiem do wielu potraw. Przygotowuje się je w taki sam sposób, jak kiszone, jednak z mniejszą ilością soli, a są gotowe już po 3 dniach. Ogórki mają rewelacyjny smak, są delikatne i chrupiące, a najlepsze są właśnie takie przygotowane samodzielnie w domu.

Ogórki sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Przygotuj z nich surówkę o wyraźnym smaku, która będzie absolutnym hitem. Cebulka i szczypiorek nadają mocnego akcentu, jeśli jednak wolisz łagodniejszy smak, dodaj do surówki szczyptę cukru.

Jeśli chcesz przygotować pyszne ogórki do surówki- tu dowiesz się, jak zrobić zalewę do ogórków małosolnych, wychodzą za każdym razem.

Przepis na surówkę z ogórków małosolnych

Składniki:

  • biała cebula

  • szczypiorek

  • 4 ogórki małosolne

  • łyżka oleju rzepakowego

  • pieprz

Jak zrobić surówkę z ogórków małosolnych i cebulki?

Ogórki pokrój w plasterki, posiekaj cebulkę i szczypiorek. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.

Surówkę dopraw do smaku pieprzem mielonym i dodaj olej rzepakowy, ponownie wymieszaj i podaj od razu, smacznego.

Siekanie cebuli

Źródło zdjęcia: canva/ averess

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: filozofiasmaku.pl