Smakosze.pl

TikTok @wszamto

Wzięła galaretki i jeszcze 2 składniki. W mig zrobiła lekkie ciasto bez pieczenia

25 Maja 2023

Autor tekstu:

Aleksandra Proch

Jak prosty do zrobienia może być deser? Jeśli chcesz maksimum smaku i minimum pracy postaw na ciasto bez pieczenia. Prezentowany przez nas przepis w sam raz nada się na upalne dni. Kolorowy przysmak prosto z lodówki zachwyci każdego miłośnika słodyczy.

Ciasto bez pieczenia z zaledwie 3 składników

Do bajecznego ciasta bez pieczenia potrzebujesz zaledwie 3 składników. Każdy z nich jest niedrogi i ogólnodostępny. Rozpuść galaretki, wymieszaj je z jogurtem i wylej całość na pyszny spód z biszkoptów. Po 2 godzinach w lodówce doskonały deser jest gotów cieszyć podniebienia.

Smak galaretek do ciasta bez pieczenia możesz dobrać pod swój gust. Najlepiej jednak, by każda z nich miała inny kolor. Dzięki temu deser będzie się pięknie prezentował. Zachęcamy do eksperymentów w tym temacie.

wałkowanie ciasta

To ciasto na pierogi uda się każdemu. Kluczowy jest 1 detal

CZYTAJ DALEJ

Przepis na kolorowe ciasto bez pieczenia

Składniki:
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka agrestowa
  • 3 szklanki dobrze ciepłej wody
  • 450 g jogurtu naturalnego
  • biszkopty do wyłożenia tortownicy

Jak zrobić zachwycające ciasto bez pieczenia?

Przygotuj galaretki do ciasta bez pieczenia. W tym celu każdą z nich przesyp do osobnej miseczki. Do naczyń dolej po szklance ciepłej wody i wymieszaj, aż galaretki się rozpuszczą. Odstaw je, aby przestygły.

Do chłodnych galaretek dodaj po 150 g jogurtu. Ponownie wymieszaj, aż nabiorą jednolitego, pastelowego koloru. Ponownie odłóż je na bok i poczekaj, aż zaczną tężeć.

Niewielką tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, a na jej dnie rozłóż równomiernie biszkopty. Następnie na ciastka rozlej po kolei tężejące galaretki. Odstaw całość do lodówki na 2 godziny. Po upływie tego czasu bajeczne ciasto bez pieczenia gotowe jest do podania.

Przy pomocy galaretki zrobisz zaskakująco pyszne domowe ptasie mleczko . Zaskocz swoich gości tym prostym, ale eleganckim słodkim klasykiem .

@wszamto Proste ciasto z 3 składników bez pieczenia! Współpraca z OSM Piątnica #fitciasto #JogurtNaturalny #zPiatnicyNoBoSkad #ProstySkład ♬ dźwięk oryginalny - Paula Golec

Źródło: TikTok @wszamto

wałkowanie ciasta

To ciasto na pierogi uda się każdemu. Kluczowy jest 1 detal

CZYTAJ DALEJ
Katarzyna Bosacka radzi

Lepiej kupować kurczaka w całości czy w kawałkach? Bosacka rozwiała wątpliwości

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Babcia Alka dodaje do ogórków 1 prosty składnik. Jej mizerię ubóstwia cała rodzina
Czytaj więcej >

Przepisy

Na Śląsku dodają do mielonych ten składnik. Tak pysznych jeszcze nie jedliście
Czytaj więcej >

Przepisy

Starła marchewkę i jeszcze 2 warzywa. Lepszej surówki nie zjesz nawet w restauracji
Czytaj więcej >

Przepisy

Mistrzowski przepis na leczo od Koła Gospodyń Wiejskich. Nawet Gessler nie ma lepszego
Czytaj więcej >

Przepisy

Niebywałe, do czego syn Gessler dodaje pokrzywę. Danie zrobi prawdziwą furorę
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk robi genialne młode ziemniaki. Zdradził też świetny patent na ich czyszczenie
Czytaj więcej >
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Żaden majonez i śmietana. Surówka z pora i jabłka zalana tym przysmakiem smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Kiedyś kochali ją wszyscy, dziś niewielu pamięta. Kultowa Stefanka bez pieczenia
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Nikt już nie moczy schabowych w mleku. Ten patent jest 1000 razy lepszy
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o pasztecie z warzyw z rosołu. Ta wersja jest zdrowsza i bardziej aromatyczna
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska dodaje szczyptę do naleśników. Przez to są zdrowsze niż każde inne
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dodaj do małosolnych pikantny dodatek. Wyjdą wyraziste i lepsze niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Żaden majonez i śmietana. Surówka z pora i jabłka zalana tym przysmakiem smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Kiedyś kochali ją wszyscy, dziś niewielu pamięta. Kultowa Stefanka bez pieczenia
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Nikt już nie moczy schabowych w mleku. Ten patent jest 1000 razy lepszy
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o pasztecie z warzyw z rosołu. Ta wersja jest zdrowsza i bardziej aromatyczna
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska dodaje szczyptę do naleśników. Przez to są zdrowsze niż każde inne
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dodaj do małosolnych pikantny dodatek. Wyjdą wyraziste i lepsze niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >