Żaden kefir i maślanka. Lewandowska robi racuchy na niezwykłym napoju
Anna Lewandowska po raz kolejny zaskakuje. Tym razem zmodyfikowała uwielbiane przez wszystkich racuchy. W jej placuszkach z jabłkami nie ma miejsca na żaden nabiał. Sportsmenka w swoim przepisie używa mleka roślinnego.
Racuchy dla małych i dużych według zdrowego przepisu Lewandowskiej
Racuchy są doskonałym pomysłem na szybką i prostą przekąskę. Przygotowanie ich zajmuje dosłownie kilka chwil. Dzięki dodatkowi soczystego jabłka smak złotych placuszków Anny Lewandowskiej, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta na Instagramie, staje się niezapomnianym przeżyciem. Po prostu wymieszajcie wszystkie składniki, usmażcie i gotowe.
Obrała kaszankę i pokazała najlepszy patent na grilla. 1 dodatek zaskoczy każdegoPrzepis na racuchy z jabłkami bez użycia nabiału
Składniki:
- 1 i ½ szklanki ciepłego napoju roślinnego
- 1 jajko
- 2 i ½ - 3 szklanki mąki owsianej
- 10 g drożdży
- 1 łyżka cukru kokosowego
- 1 duże jabłko
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- szczypta cynamonu
Jak zrobić wyśmienite racuchy na mleku roślinnym?
Przygotuj dużą miskę do ciasta na racuchy. Przesyp do niej mąkę, dodaj podgrzany napój roślinny i cukier. Następnie dosyp drożdże i wbij jajko. Wszystkie składniki starannie wymieszaj.
Jabłko do racuchów umyj i obierz ze skórki. Przekrój je na pół i usuń gniazd nasienne. Pozostałą część pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Kiedy tłuszcz będzie już gorący nakładaj na niego niewielkie porcje ciasta. Na wierzch każdego racucha kładź plasterek jabłka i smaż całość na złocisty kolor z obu stron. Gotowe racuchy podawaj posypane odrobiną cynamonu. Ania Starmach preferuje babcine sposoby, jeśli chodzi o racuchy. Apetyczne placuszki zrobisz z zaledwie dwóch składników- pierwszy z nich to banan.
Źródło: hpba