Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Żaden kefir i maślanka. Lewandowska robi racuchy na niezwykłym napoju
Aleksandra Proch
Aleksandra Proch 22.04.2023 17:21

Żaden kefir i maślanka. Lewandowska robi racuchy na niezwykłym napoju

racuchy z jabłkami od Anny Lewandowskiej
Canva / PublicDomainPictures / Pixabay ; Instagram @annalewandowska

Anna Lewandowska po raz kolejny zaskakuje. Tym razem zmodyfikowała uwielbiane przez wszystkich racuchy. W jej placuszkach z jabłkami nie ma miejsca na żaden nabiał. Sportsmenka w swoim przepisie używa mleka roślinnego.

Racuchy dla małych i dużych według zdrowego przepisu Lewandowskiej

Racuchy są doskonałym pomysłem na szybką i prostą przekąskę. Przygotowanie ich zajmuje dosłownie kilka chwil. Dzięki dodatkowi soczystego jabłka smak złotych placuszków Anny Lewandowskiej, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta na Instagramie, staje się niezapomnianym przeżyciem. Po prostu wymieszajcie wszystkie składniki, usmażcie i gotowe.

Obrała kaszankę i pokazała najlepszy patent na grilla. 1 dodatek zaskoczy każdego

Przepis na racuchy z jabłkami bez użycia nabiału

Składniki:

  • 1 i ½ szklanki ciepłego napoju roślinnego
  • 1 jajko
  • 2 i ½ - 3 szklanki mąki owsianej
  • 10 g drożdży
  • 1 łyżka cukru kokosowego
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • szczypta cynamonu

Jak zrobić wyśmienite racuchy na mleku roślinnym?

Przygotuj dużą miskę do ciasta na racuchy. Przesyp do niej mąkę, dodaj podgrzany napój roślinny i cukier. Następnie dosyp drożdże i wbij jajko. Wszystkie składniki starannie wymieszaj.

Jabłko do racuchów umyj i obierz ze skórki. Przekrój je na pół i usuń gniazd nasienne. Pozostałą część pokrój w plasterki.

Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Kiedy tłuszcz będzie już gorący nakładaj na niego niewielkie porcje ciasta. Na wierzch każdego racucha kładź plasterek jabłka i smaż całość na złocisty kolor z obu stron. Gotowe racuchy podawaj posypane odrobiną cynamonu. Ania Starmach preferuje babcine sposoby, jeśli chodzi o racuchy. Apetyczne placuszki zrobisz z zaledwie dwóch składników- pierwszy z nich to banan.

mleko roślinne.png
Canva / Geanina Vlasceanu's Images

Źródło: hpba