Żadne paszteciki. Lewandowska proponuje do barszczu zdrowszy dodatek
Anna Lewandowska po raz kolejny pokazuje zdrową alternatywę dla tradycyjnej kuchni. Jej bezglutenowe lane kluseczki z powodzeniem zastąpią w barszczu czerwonym klasyczne dodatki, jak uszka czy kulebiaki. Wystarczą 3 produkty i kilka minut pracy.
Swoje lane kluseczki do barszczu czerwonego znana sportsmenka robi na bazie mąki ryżowej oraz ziemniaczanej. Produkty te bez trudu możesz znaleźć w każdym większym sklepie. Do tego jajka, woda i odrobina soli. Czy dasz się skusić?
Przepis na kluseczki do barszczu czerwonego według Anny Lewandowskiej
Składniki:
3 łyżki mąki ryżowej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2-3 łyżki wody
2 jajka
1 płaska łyżeczka drobnej soli morskiej
Jak zrobić zdrowy dodatek do barszczu czerwonego?
Jajka na kluseczki do barszczu czerwonego wbij do szklanki. Dodaj do nich sól, wodę oraz oba rodzaje mąki. Całość energicznie wymieszaj.
W garnku zagotuj wodę. Bardzo powoli wlewaj zawartość szklanki do wrzątku. W międzyczasie całość delikatnie mieszaj.
Po ugotowaniu lane kluseczki wyłów ostrożnie łyżką cedzakową. Nakładaj je na talerze i zalewaj gorącym barszczem czerwonym. Podawaj od razu po przygotowaniu. Poznaj wyśmienity przepis Lewandowskiej na barszcz czerwony. Jej pasztet warzywny także nie ma sobie równych.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Kapusta z grzybami wyszła za kwaśna? 1 składnik doskonale zneutralizuje jej smak
W te święta zachwyć swoich bliskich pysznymi cynamonkami. Znamy najprostszy przepis
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: hpba