Zielony farsz do jaj bije na głowę inne. Zrobisz go z uwielbianego produktu
Jajka faszerowane muszą znaleźć się na każdym świątecznym stole. Jak sprawić, by zachwyciły naszych gości. Przy pomocy tak popularnej i dobrze znanej potrawy trudno zrobić naprawdę piorunujące wrażenie. Aby tego dokonać proponujemy pyszne i niezwykle estetyczne jajka z farszem z zielonego groszku.
Jajka faszerowane inne niż wszystkie
Jajka faszerowane podczas świąt serwowane są we wszystkich smakach i kolorach. Czas, aby poznać je w wydaniu soczystej zieleni. Pasta z groszku i majonezu zapewni obłędne doznania estetyczne, ale także smakowe. Przekonacie się, że ta wersja jajek zniknie ze stołu najprędzej.
Zapomnij o gotowaniu warzyw do sałatki jarzynowej. Teraz wszyscy stawiają na inny patentPrzepis na jajka faszerowane z groszkiem
Składniki:
- 5 jajek
- 1 szklanka mrożonego zielonego groszku
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Jak zrobić wyjątkowe zielone jajka na Wielkanoc?
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz je ze skorupek. Następnie każde z nich ostrożnie przekrój na pół. Żółtka wyjmij i przełóż do miseczki, a białka ułóż na półmisku.
Mrożony groszek do jajek faszerowanych gotuj w osolonej wodzie przez 6-9 minut. Odcedź go i przestudź na sicie. Następnie dołóż go do naczynia z żółtkami.
Składniki farszu do jajek wymieszaj z majonezem. Całość zblenduj na gładką masę. Na koniec przypraw ją do smaku solą i pieprzem.
Pastą wypełniaj połówki białek. Jajka podawaj wyłożone na odświętnym półmisku. Talerz możesz przyozdobić dodatkowo liśćmi sałaty, natką pietruszki czy koperkiem. Uważaj, aby na jajkach nie utworzyła się sina obwódka. Klasyczną przekąskę można przygotować z innym sosem, niż majonez.