Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Ania Starmach zdradziła patent na najsmaczniejszy domowy tarty chrzan. Obowiązkowy dodatek do wędlin

Ania Starmach zdradziła patent na najsmaczniejszy domowy tarty chrzan. Obowiązkowy dodatek do wędlin

Domowy tarty chrzan - patent Ania Starmach
canva/meteo021; IG/ania_starmach

Domowy tarty chrzan jest świetnym dodatkiem do wędlin i mięs. Pełen charakteru rarytas przygotowany według przepisu Ani Starmach zachwyci was prostotą. Warto zrobić go samodzielnie, bo bije na głowę wszystkie gotowe, kupowane w sklepach mieszanki.

Nie ma lepszego dodatku do mięs niż domowy tarty chrzan. Charakterny korzeń warto przygotować na świeżego i uzupełnić go jedynie o naprawdę niezbędne dodatki. Tak właśnie roi Ania Starmach, która podzieliła się swoim prostym i sprawdzonym sposobem na ten klasyczny przysmak.

Przepis na domowy tarty chrzan według Ani Starmach

Składniki:

  • 3 średnie korzenie chrzanu

  • 4 łyżki soku z cytryny

  • pół szklanki wrzątku

  • 1,5 łyżeczki cukru

  • nieco soli

Jak zrobić domowy tarty chrzan? Ania Starmach ma niezawodny patent

Zaczynamy od przygotowania naczynia na nasz chrzan. Do większej miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny.

Chrzan obieramy, po czym ścieramy go na tarce o większych oczkach wprost do naczynia. Energicznie mieszamy warzywo z płynem. Takie postępowanie zapobiegnie ściemnieniu wyrobu. Teraz całość doprawiamy cukrem i solą. Dokładnie mieszamy i zalewamy wrzątkiem. Domowy tarty chrzan jest gotowy do podania.

Wskazówka: jeśli nie macie pod ręką soku z cytryny, możecie wykorzystać ocet jabłkowy. Dodajcie taką samą ilość, a również zabezpieczy chrzan przed zmianą koloru.

Na naszej stronie znajdziecie pomysły na dania, do których z powodzeniem wykorzystacie domowy tarty chrzan. Wypróbujcie przepis na smakowite ozorki w pełnym charakteru sosie albo wyrazistą surówkę z pora i marchewki. Będzie pysznie.

Domowy tarty chrzan Ani Starmach jest pyszny
canva/Yingko

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: aniastarmach