Czy robicie ciasta bez pieczenia? To prosty sposób na wyczarowanie pysznego deseru. Odkąd przygotowuje to ciasto bez pieczenia, moja rodzina często prosi mnie o ten smakołyk. Robię go błyskawicznie i zawsze się udaje.
Ciasto bez pieczenia, czyli szybki deser
Pieczenie ciast może być pracochłonne. Zabiera też sporo czasu, a tego zwykle nam brakuje. Czy musimy zrezygnować w takiej sytuacji z pieczenia ciast? Niekoniecznie! Możemy zrobić ciasto bez pieczenia.
Jest szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Polecam przepis, z którego często korzystam. To ciasto bez pieczenia zawsze się udaje, a domownicy proszą o dokładki. Wypróbuj tę recepturę w swojej kuchni.

Natnij mięso i polej je marynatą. Kotlety schabowe będą obłędnie smaczne, nie ma lepszego sposobu
CZYTAJ DALEJJak zrobić ciasto bez pieczenia?
Składniki:- 2 opakowania herbatników maślanych
- puszka masy kajmakowej
- 100 g pokruszonych orzechów włoskich
- szklanka mleka
- 2 łyżki cukru
- 200 g miękkiego masła
- 2 ½ szklanki mleka w proszku
- ¼ szklanki śmietanki 30%
- 100 g czekolady mlecznej
Dno blachy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na spodzie herbatniki. Rozsmarowujemy na nich masę kajmakową i układamy drugą warstwę herbatników. Teraz rozsmarowujemy dżem porzeczkowy i układamy herbatniki. Przygotowujemy krem, dlatego w rondelku zagotowujemy mleko z cukrem i studzimy.
Masło ucieramy mikserem i dodajemy do niego wystudzone mleko i miksujemy. Dodajemy po trochu mleko w proszku i miksujemy. Powinien powstać gładki krem. Jasny krem rozsmarowujemy na cieście i układamy herbatniki.
Polewa, czyli ciasto gotowe
Teraz pora na zrobienie polewy do ciasta bez pieczenia. Śmietankę wlewamy do rondelka, dodajemy czekoladę i podgrzewamy, aż się połączą. Lekko wystudzoną polewę wykładamy na ciasto i posypujemy orzechami. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Ciasto bez pieczenia jest wyjątkowo pyszne. Możemy podać go gościom podczas różnych przyjęć okolicznościowych. Zawsze się udaje i smakuje fenomenalnie. Dokładki są mile widziane. Pisaliśmy o cieście bez pieczenia, które smakuje jak delicje. Radziliśmy jak zrobić szarlotkę bez piekarnika.

Źródło: prostyprzepisna.pl
Biorę butelkę i wlewam do niej tą masę. Po chwili cieszę się największym przysmakiem
CZYTAJ DALEJZawsze sypię szczyptę do smażonej cebulki. Wychodzi o niebo lepsza
CZYTAJ DALEJ