Gessler robi wyjątkową surówkę z marchewki. Charakterny dodatek podkręca jej smak
Magda Gessler przygotowuje surówkę z marchewki jak nikt inny. Dodaje do niej składnik, który intrygująco podkreśla jej smak. Mowa tutaj o odrobinie tartego chrzanu. Sprawdź, jak idealnie łączy się on z pozostałymi składnikami.
Surówka Magdy Gessler poza marchewką i chrzanem zawiera w sobie również jabłka. Owocowy słodko-kwaśny smak idealnie równoważy ostrość chrzanu. Do tego kilka łyżek śmietany oraz podstawowe przyprawy. Wykwintności dodaje surówce dekoracja z włoskich orzechów.
Przepis na surówkę z marchewki według Magdy Gessler
Składniki:
400 g marchewki
200 g jabłek
10 g chrzanu
kilka łyżek śmietany
sól, pieprz, cukier do smaku
garść orzechów włoskich do dekoracji
Jak zrobić pyszną surówkę z marchewki z dodatkiem chrzanu?
Marchewkę oraz jabłka do surówki umyj i obierz. Zetrzyj je na grubych oczkach tarki. Tak przygotowane składniki przełóż do dużej miski.
Przygotuj sos do surówki z marchewki. W tym celu chrzan połącz ze śmietaną. Następnie całość dołóż do marchwi z jabłkami i dokładnie wymieszaj.
Surówkę dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj również odrobinę cukru. Orzechy włoskie upraż na suchej patelni i udekoruj nimi surówkę przed podaniem. Zobacz, jaką rewelacyjną surówkę możesz przygotować z czerwonej kapusty. Z dodatkiem jabłek możesz wyczarować ten smakowity dodatek na rozmaite okazje.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Obłędna sałatka z serem feta i słodkimi "skwarkami". Nietypowe połączenie smaków zachwyci każdego
Kultowy przepis siostry Anastazji na ciasto “Kokosowa śnieżynka”. W sam raz na rodzinne imprezy
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: beszamel