Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Moja mama tak lubi tę zupę, że robi prawie codziennie. Do tego od kiedy ją je, schudła już 5 kg
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 02.04.2024 10:16

Moja mama tak lubi tę zupę, że robi prawie codziennie. Do tego od kiedy ją je, schudła już 5 kg

zupa
Fot. YouTube/Essen Kochen

Szukasz najlepszego sposobu na odchudzanie? Ta zupa jest właśnie dla ciebie. Z nią na pewno schudniesz, a w dodatku będziesz się zdrowo odżywiać. Wypróbuj przepis poniżej, a pierwsze efekty dostrzeżesz już po miesiącu. 

Najlepsza zupa na odchudzanie

Nie znam lepszego sposobu na odchudzanie niż ta zupa. Jest doskonała pod każdym względem - ma świetny smak i nie kosztuje wiele. Najlepsze jest jednak to, że z nią osiągniesz idealną sylwetkę i to jeszcze przed wakacjami. Moja mama jest tego najlepszym przykładem

Smak tej zupy, a co istotniejsze efekt, jaki osiągniesz, zawdzięczasz składnikom. Tylko one są w stanie to zagwarantować. Poniżej znajdziesz listę z potrzebnymi produktami. Sprawdź ją i zaczynamy gotować pyszną zupę na odchudzanie.

kalafior .jpg
Fot. YouTube/Essen Kochen
Biorę świąteczne wędliny i zmieniam je w pyszny obiad. Z tym przepisem w moim domu nic się nie marnuje

Co będziesz potrzebować?

Składniki, jakie będą ci potrzebne to same warzywa. Jak już wspominałem, to one są gwarantem schudnięcia. Wszystkie produkty znajdują się na liście poniżej. Podobny przepis znajduje się na kanale Essen Kochen, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule. 

Składniki:

  • 5 ziemniaków
  • 2,5 l wody
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 kalafior
  • 1 por
  • 60 g serka topionego do zabielenia
  • natka pietruszki
  • koperek
  • pieprz
  • sól

Przepis na zupę

Cebulę obierz, a następnie posiekaj w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wsyp cebulę i zeszklij. Białą część pora umyj, a następnie posiekaj w cienkie paski. Dodaj do cebuli i wymieszaj oba składniki. 

Obierz marchew i ziemniaki, a następnie je umyj i pokrój w drobną kostkę. Wsyp do garnka i wymieszaj. Kiedy warzywa się podsmaża, wlej wodę. Gotuj przez 15 minut pod przykryciem. 

Kalafiora umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć je do zupy. Koperek oraz natkę pietruszki umyj, drobno posiekaj i dodaj do gotującej się zupy. 

Przypraw całość pieprzem oraz solą. Dodaj tez serek topiony i dokładnie wymieszaj. Dodaj serek śmietankowy i wymieszaj. Gotuj przez kilka minut i gotowe. Sprawdź, co możesz zrobić z wędlin po Wielkanocy oraz poznaj przepis na niezwykłe naleśniki

zup a.jpg
Fot. YouTube/Essen Kochen