Ostatnio dodałam to do zupy kalafiorowej. Wyszła 100 razy lepiej, musisz spróbować
Zupa kalafiorowa często gości na moim stole. Domownicy ją lubią, ale teraz nie mogą się jej po prostu nachwalić. Powodem jest dodatek, który trafia do tej smacznej zupy. Ugotuj ją według tego przepisu.
Zupa kalafiorowa jeszcze smaczniejsza
Gotujesz zupę kalafiorową? Pewnie zazwyczaj dodajesz do niej ziemniaki? Też tak robiłam, ale teraz wybieram inny dodatek. Stawiam na ryż, który sprawia, że zupa kalafiorowa jest dużo smaczniejsza, zdrowsza i bardziej pożywna.
Mała zmiana, a efekt znakomity. Teraz rodzina jeszcze chętniej jada zupę kalafiorową. Jest pyszna i dużo bardziej delikatna niż z ziemniakami. Dlatego śmiało sięgnij po przepis na zupę kalafiorową z ryżem. Dzięki niemu szybko będziesz cieszyć się jej smakiem.
Zobacz też: Jadłeś zupę z chwastów? Spróbuj! Jest pyszna!
Ten przepis na sernik z rosą dostałem od sąsiadki. W życiu nie jadłem lepszegoJak ugotować zupę kalafiorową z ryżem?
Składniki:
- 1 mały kalafior
- 1 szklanka ryżu
- 2 skrzydełka indyka
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- kawałek selera
- koperek
- 4 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
- 1 liść laurowy
- 3 ziela angielskie
Zobacz też: Czy każdy może jeść ciasto drożdżowe
Ugotuj ryż, a do garnka włóż mięso, dopraw solą i gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Wyjmij mięso z garnka, a do wywaru dodaj przyprawy i startą marchewkę, pietruszkę, cebulę w całości i pokrojony seler.
Dołóż też kalafior podzielony na różyczki i gotuj wszystko przez około 30 minut. Po 15 minutach dodaj mięso podzielone na części, koperek i ryż. Zapraw zupę śmietaną i po chwili nalewaj do talerzy. Danie możesz podawać ze świeżym pieczywem.
Zupa kalafiorowa delikatna i pożywna
Zupa kalafiorowa z ryżem wychodzi bardzo delikatna i smaczna. Jest też pożywna i prosta w przygotowaniu. Taka łagodna zupa będzie odpowiadać małym i dużym smakoszom. Jest tak dobra, że każdy poprosi o dokładkę. U nie w domu cieszy się dużym powodzeniem.
Skorzystaj z tego przepisu i ugotuj zupę kalafiorową inaczej niż zwykle. Każdy, kto jej spróbuje zapyta się o recepturę. Warto się nią podzielić. Pisaliśmy o kajzerkach z piekarnika, które warto podać na śniadanie i kolację. Podawaliśmy też szybki sposób na rozmrożenie mięsa.
Źródło: kwestiasmaku.com