Pierogi z niezwykłym farszem z pstrąga i koperkiem. Innowacyjna receptura zachwyca
Pierogi z rybą są pomysłem na wyśmienity obiad dla całej rodziny. Sekretem doskonałych pierogów jest delikatne i dobrze wyrobione ciasto oraz farsz, który bije na głowę wszystkie inne. Poznaj przepis na pierogi z farszem z pstrąga łososiowego z dodatkiem koperku.
Pierogi z pstrągiem łososiowym zachwycą każdego niezwykłym smakiem. Ryba w smaku przypomina łososia, a jej mięso jest równie soczyste i delikatne. Do farszu potrzebujemy również koperku i soku z cytryny. To absolutnie niezbędne składniki, które wzmacniają smak pstrąga.
Aby ciasto na pierogi z rybą było idealnie wyrobione, gładkie i elastyczne, na początku sparz je wrzącą wodą i zacznij delikatnie mieszaj przy pomocy widelca lub łyżki. Kiedy ciasto przestygnie, wyrabiaj je ręcznie przez kilka- kilkanaście minut, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Pierogi możemy podać z okrasą z masła i cebuli, możemy również ugotować aromatyczny bulion. Pierogi z rybą podane z rosołem smakują wyśmienicie. Jeśli przygotujemy więcej pierogów, możemy je zamrozić przed gotowaniem, dzięki czemu zachowamy smak i świeżość dania na wiele miesięcy.
Przepis na pierogi z niezwykłym farszem. W roli głównej pstrąg łososiowy
Składniki na ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki wrzącej wody
szczypta soli
2 łyżki oleju roślinnego
Składniki na farsz:
400 g fletu z pstrąga łososiowego
2 łyżki posiekanego koperku
mała cebula
pół łyżeczki soku z cytryny
jajko
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz do smaku
Jak zrobić pierogi z rybą? Efekt zachwyci każdego smakosza
Na początku przygotuj ciasto: do dużej miski wsyp mąkę, wlej olej, wsyp niewielką ilość soli, następnie stopniowo wlewaj wrzątek, mieszając widelcem, aby sparzyć ciasto.
Gdy ciasto przestygnie, zacznij wyrabiać je ręcznie, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły, a ciasto było gładkie i jednolite. Miskę przykryj ściereczką i odstaw na 15- 20 minut. W tym czasie przygotuj farsz.
Filet z pstrąga pokrój, przełóż do malaksera, wbij jajko, dodaj posiekaną cebulkę, koperek, bułkę tartą. Wlej również sok z cytryny i wymieszaj na gładką masę. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ciasto podziel na dwie części i każdą z nich rozwałkuj na cienki placek, następnie wykrawaj kółka przy pomocy szklanki. Każdy kawałek ciasta rozciągnij delikatnie, na środek włóż farsz i zagnieć, aby powstały pierogi.
Pierogi wrzucaj partiami na osoloną, wrzącą wodę i gotuj około 2- 3 minuty, do wypłynięcia. Pierogi z pstrągiem podaj z okrasą z masła i cebulki lub z aromatycznym rosołem drobiowo- wołowym, smacznego.
Przygotuj również soczyste kotlety siekane z rybą. Kotlety są doskonałym pomysłem na rodzinny obiad, posmakują każdemu.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Szybki bigos w sam raz na ciepłe dni. Bez dodatku kiszonej kapusty
1 błąd i rosół skwaśnieje. Przestrzegały przed nim nasze babcie
Ewa Wachowicz robi zimne nóżki inaczej niż wszyscy. 1 szczegół powala na kolana
Źródło: kuchniaagaty