Pokrój pomidory i ułóż na nich tę pastę. Już dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
Pasta jajeczna w połączeniu z pomidorem to doskonała przekąska. Poznaj przepis i spraw, że na twarzach domowników pojawi się zachwyt. Przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje chwilę. Dowiedz się jak je zrobić i wypróbuj przepis nawet dzisiaj.
Pasta jajeczna nie musi być nudna
Pasta jajecznica jest znana wszystkim. Zazwyczaj podaje się ją na śniadanie, ale ten przepis odmieni nie tylko sposób jej podania, ale też sprawi, że będzie doskonałą przekąską na każdą okazję. Wszystko za sprawą takich dodatków jak pomidor.
Zachwyci nie tylko smak przekąski, ale też jej wygląd. W dalszej części poznaj łatwy przepis i koniecznie go wypróbuj. Ten smak zostanie z tobą na długo.
Poszedł na giełdę i zamówił schabowego w bułce. Po pierwszym kęsie już wiedział, co jest nie takNie tylko pomidor
Niewątpliwie istotnym składnikiem pasty są jajka. Będą potrzebne także inne składniki, które nadadzą jej smak. Ważny będzie także pomidor, na którego plastrach będzie ułożona pasta jajeczna. Wszystkie składniki i ich dokładne proporcje poznasz, sprawdzając poniższą listę. Zdjęcia umieszczone w artykule pochodzą z kanału Jeszcze smaczniejsze!, który znajduje się na YouTubie.
Składniki:
- 5 jajek
- 3 pomidory
- 300 g piersi z kurczaka
- 3 łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- pieprz
- sól
Przekąska z pomidorów - przepis
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. W osolonej wodzie ugotuj także oczyszczoną i umytą pierś z kurczaka. Jajka obierz, a następnie zetrzyj je na dużych oczkach tarki. Przełóż je do miski. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz majonez. Pierś z kurczaka pokrój w małą kostkę i wsyp ją do miski z jajkami. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą i gęstą pastę.
Umyte pomidory pokrój na plastry o grubości około 1 centymetra. Na każdym z nich ułóż pastę jajeczną. Wierzch obsyp drobno posiekaną natką pietruszki. Sprawdź przepis na sos koperkowy na zimno oraz zobacz, jak zrobić domową chałwę.