Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Proste gołąbki z mięsem z rosołu. Sekretnym składnikiem jest aromatyczna kiełbasa
Magdalena Patacz
Magdalena Patacz 17.07.2022 13:22

Proste gołąbki z mięsem z rosołu. Sekretnym składnikiem jest aromatyczna kiełbasa

Proste gołąbki z mięsem z rosołu. Sekretnym składnikiem jest aromatyczna kiełbasa
canva/vkuslandia

Gołąbki z mięsem z rosołu to pomysł na pyszny i prosty obiad dla całej rodziny. Do farszu z mięsa drobiowego z rosołu dodaj podsmażoną na smalcu kiełbasę. Sekretny składnik sprawi, że gołąbki będą jeszcze smaczniejsze.

Gołąbki z mięsem z rosołu są również świetnym pomysłem na wykorzystanie mięsa i resztki bulionu, dzięki czemu nic się nie zmarnuje. Mięsa do farszu nie musisz mielić w maszynce do mięsa, co bardzo usprawnia przygotowanie dania.

Mięso z kurczaka podsmaż z cebulą na maśle, kiełbasę natomiast na smalcu. Potrawki wymieszaj z ugotowanym ryżem, dopraw solą, pieprzem, majerankiem i farsz jest gotowy. Liście kapusty również sparzysz ekspresowo. Gołąbki z mięsem z rosołu są nie tylko smaczne, ale i bardzo proste i szybkie.

Gołąbki z mięsem z rosołu zalej bulionem i piecz w piekarniku. Gotowe podaj z sosem pomidorowym lub pieczarkowym, każdy sos będzie smakował obłędnie z miękkimi liśćmi i aromatycznym, mięsnym farszem doprawionym majerankiem.

Proste gołąbki z mięsem z rosołu z dodatkiem kiełbasy

Składniki:

  • główka kapusty białej

  • 500 g mięsa drobiowego z rosołu

  • kiełbasa wieprzowa

  • duża cebula

  • 4 woreczki ryżu

  • 3 szklanki bulionu lub rosołu

  • szczypta majeranku

  • 3-4 łyżki masła

  • 4 łyżki smalcu

  • sól, pieprz

Jak zrobić gołąbki z mięsem z rosołu i kiełbasą?

Sparz kapustę- tu poznasz proste sposoby na sparzenie liści kapusty. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odstaw. Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż ją na smalcu, przełóż do miski z ryżem.

Mięso z kurczaka oddziel od kości i pokrój na małe kawałki. Na maśle zeszklij posiekaną cebulę, następnie dodaj mięso i smaż przez kilka minut, dodaj do ryżu i kiełbasy. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem.

Farsz zawiń w liście kapusty i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Do gołąbków wlej bulion i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, piecz około godziny i podaj z sosem pomidorowym lub sosem pieczarkowym, smacznego.

Gołąbki z mięsem z rosołu
canva/Seva_blsv

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: doradcasmaku.pl