Prosty i efektowny pomysł na pieczarki z patelni. Wychodzą aromatyczne i chrupiące
Poznajcie prosty i efektowny pomysł na pieczarki z patelni. Wychodzą bardzo aromatyczne i chrupiące, idealne na przekąskę, a także jako dodatek do obiadu. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a smak wyborny. Koniecznie przetestujcie nasz nieskomplikowany przepis.
Pieczarki są najpopularniejszymi grzybami w naszej kuchni. Choć aromatem ustępują nieco grzybom leśnym, to jednak są dostępne przez cały rok i można je kupić po przystępnych cenach. Dziś powiemy wam, jak przyrządzić pyszne pieczarki z patelni. Pełne aromatu i przyjemnie chrupiące.
Jak przygotować pieczarki z patelni?
Składniki:
50 dag pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz
Przygotowanie pieczarek z patelni
Pieczarki oczyść, opłucz, osącz. Większe pokrój w plasterki, mniejsze możesz pozostawić w całości. Cebulę obierz, pokój w kostkę.
Łyżkę masła rozpuść na patelni, wsyp pieczarki i smaż je na sporym ogniu, aż puszczą sok. Wtedy przelej je na durszlak i odcedź.
Na patelni rozpuść pozostałe masło. Wsyp posiekaną cebulę i smaż ją, co jakiś czas mieszając, aż się zeszkli.
Wtedy dodaj na patelnię pieczarki i smaż całość na sporym ogniu, aż pieczarki ładnie się zrumienią. Dopraw je do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
W naszym serwisie znajdziesz też przepis na pieczarki z piekarnika, a także na pieczarki w chrupiącej panierce.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Pomysł na tani obiad - zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem gyros. Wyżerka dla całej rodziny
Fantastyczne ogórki kiszone z miodem. Smakują 100 razy lepiej od klasycznych
Źródło: beszamel.se