Siostra Aniela stanęła przed kamerą i zaczęła robić gołąbki. 2 porady są bezcenne
![Gołąbki siostry Anieli](https://images.iberion.media/images/1920/01_A2_L_Rsxsu_HC_Xa_Ax_Vh4mzl_Golabki_siostry_Anieli_6650b99a89.png)
Gołąbki siostry Anieli nie mają sobie równych. Sekretem ich niesamowitego smaku są dwie sztuczki. Siostra Aniela poleca, by do farszu dodawać ryż gotowany z dodatkiem masła i soczyste mięso z rosołu. Dzięki temu jej gołąbki na długo pozostają w pamięci. Całość podana jest z sosem pomidorowym i smakuje obłędnie. Spróbujecie?
Wykorzystanie mięsa z rosołu i ryżu gotowanego z dodatkiem odrobiny masła znakomicie wpływa na smak gołąbków. Siostra Aniela serwuje je z aromatycznym sosem pomidorowym zagęszczonym jasną zasmażką. Receptura jest dziecinnie prosta, a danie zachwyca. Warto skosztować.
Przepis na gołąbki siostry Anieli
Składniki:
1 większa główka kapusty białej
500 g suchego ryżu
1 litr wody
1 łyżka masła
400 g mięsa z rosołu
rosół
około 700 ml przecieru pomidorowego
około 60 g masła
30 g mąki pszennej
1 łyżeczka soli
pieprz czarny mielony do smaku
Jak zrobić najlepsze gołąbki? Siostra Aniela podpowiada
Kapustę parzymy w osolonym wrzątku, uprzednio wycinając głąb. Po 10-15 minutach liście powinny zacząć odchodzić od główki. Zdejmujemy je i studzimy. Usuwamy nerwy. Zmielone w maszynce mięso z rosołu łączymy z ryżem ugotowanym w litrze wody z dodatkiem masła.
Solimy i obficie doprawiamy pieprzem. Farszem wypełniamy przygotowaną wcześniej kapustę i ciasno zwijamy. Gdy już cały garnek będzie ciasno wypełniony zawijasami, małe liście układamy na wierzchu potrawy.
Całość zalewamy rosołem i gotujemy na niezbyt dużym ogniu przez 60 minut, licząc od momentu zagotowania. Przenosimy je do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem przygotowanym z przecieru pomidorowego, zrumienionej na maśle mąki i odrobiny rosołu, czyli zasmażki. Podajemy.
Na naszej stronie znajdziecie inne patenty na pyszne gołąbki. Polecamy jarski rarytas z 1910 roku z farszem na bazie kaszy jaglanej. Być może skusi was też sycąca odsłona z czerwoną soczewicą, pieczarkami i serem feta.
![Gołąbki siostry Anieli są doskonałe](http://images.ctfassets.net/jpo18ojnqq5r/3kxY02ey2TguuxkXd3L8y4/434d2e3dd318c8ffeeb81337de3fc9b1/Go____bki_siostry_Anieli_s___doskona__e.png)
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Zapomnij o zwykłych pierogach z mięsem. Wersja gyros jest 100 razy lepsza
Za pączka u Gessler zapłacisz grubo ponad 10 zł. Takich cen nikt się nie spodziewał
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: YT/Religia TV
![kotlety bez mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_bez_miesa_2_0f085e454d.jpg)
![sałatka w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_edc4c0a427.jpg)
![boczek na cieście francuskim](https://images.iberion.media/images/origin/boczek1_df7709cce8.jpg)
![ścieranie marchewki](https://images.iberion.media/images/origin/sur_A_wka_8f315a7d4e.jpg)
![krojenie roladek](https://images.iberion.media/images/origin/roladki1_458a77ceef.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![wlewanie soku do mleka](https://images.iberion.media/images/origin/mleko_650ff58365.jpg)
![polędwica holenderska](https://images.iberion.media/images/origin/lekki_obiad_eed57d8c3e.jpg)
![Zupa z fasolki](https://images.iberion.media/images/origin/Zupa_z_fasolki_31631ca9f1.jpg)
![ogórki w zalewie](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_de2f9dd432.jpg)
![szatkowanie kapusty](https://images.iberion.media/images/origin/kapusta4_66c14aa440.jpg)
![tarcie warzyw na placki](https://images.iberion.media/images/origin/tarcie_warzyw_na_placki_35839702c3.jpg)
![rosół](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_21_T100216_004_9b7e5b0ae5.jpg)
![danie z serkiem wiejskim](https://images.iberion.media/images/origin/2_6de133e67c.jpg)
![gołąbki](https://images.iberion.media/images/origin/golabki_82fc7b03a7.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_27b152f6e5.jpg)
![sałatka hawajska](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_hawajska_e0cfab9635.jpg)
![placki](https://images.iberion.media/images/origin/placki_302d2470a0.jpg)
![pomidory w słoiku](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory1_06956e7326.jpg)
![marynowanie cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/cebula1_39ed638f95.jpg)
![cukinia i mieszanka](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia1_49b3c20be6.jpg)
![ogórki po koreańsku](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_korea_703d720dc1.jpg)
![masa na kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/masa_mielone_842fc9917d.jpg)
![schab na cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/schab_d2800e626f.jpg)
![blendowaniu](https://images.iberion.media/images/origin/blendowanie_arbuza_4b08558302.jpg)
![Tatiana Ozolina](https://images.iberion.media/images/origin/Tatiana_Ozolina_d0a909a046.jpg)
![PLL LOT](https://images.iberion.media/images/origin/Fot_Shutterstock_Maxagar_PLL_LOT_85c5de4695.jpg)
![Rak szyjki macicy, rak](https://images.iberion.media/images/origin/Co_roku_z_powodu_tego_raka_umiera_1600_Polek_9631c7e88a.jpg)
![Bożena Dykiel, Mieczysław Hryniewicz](https://images.iberion.media/images/origin/Bozena_Dykiel_Mieczyslaw_Hryniewicz_f9de23f40d.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Pieniądze](https://images.iberion.media/images/origin/Pieniadze_2d832b997d.png)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![laptop, karta](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_26_T122434_393_c957dc4086.png)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![Chrome](https://images.iberion.media/images/origin/chrome_ochrona_fot_pxhere_DALL_E_897cb3f8b6.png)
![Dagmara Kaźmierska](https://images.iberion.media/images/origin/Dagmara_Kazmierska_fot_KA_Pi_F_2b4bea4b6d.jpg)