Śledź to przy nim pikuś. Na jednym się nie skończy
Połączenie ziemniaka z pastą z tuńczyka brzmi dziwnie, ale smakuje rewelacyjnie. Zrób ten przysmak z tego przepisu i zaskocz domowników. Już nigdy nie będą chcieli nawet spojrzeć na śledzia. Ta pasta biję go na głowę.
Zaskakujące połączenie
Nie przecieraj oczu ze zdumienia. Przedstawię ci przepis na ziemniaka z pastą z tuńczyka. Połączenie zaskakujące i nietypowe, ale dla tego smaku warto zaryzykować. Zwłaszcza że smak tego przysmaku przebija nawet uwielbianego przez wszystkich śledzia.
Koniecznie sprawdź przepis i zrób to danie dla swoich domowników. Będą zdziwieni, ale na pewno im się spodoba. Przygotuj się na to, że będą prosili o dokładkę oraz na to, że będziesz robiła ten przysmak bardzo często.
Wsypuję ryż na patelnie i zalewam go jajeczną miksturą. Banalny przysmak na medalZiemniaki i tuńczyk
Podstawą tego dania jest przede wszystkim ziemniak. To w nim zostanie umieszczone pasta z tuńczyka. Będą potrzebne także składniki na pastę. Wszystkie znajdziesz na liście umieszczonej poniżej.
Składniki:
- 200 g tuńczyka z puszki
- 2 duże ziemniaki
- 2 duże łyżki majonezu
- 1 łyżeczka oliwy
- sok z cytryny
- pieprz
- sól
Przepis na pastę z tuńczyka
Tuńczyka przełóż na sitko i odsącz go. Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Nie mogą się rozgotować. Po ugotowaniu wytrzyj je, a następnie rozetnij.
Do miski włóż tuńczyka. Dodaj majonez, oliwę, sok z cytryny. Całość dopraw pieprzem oraz solą i wymieszaj na jednolitą pastę. W rozcięte ziemniaki nałóż pastę z tuńczyka i gotowe. Podawaj je ze świeżą sałatą. Sprawdź, jak podać kiełbasę na Wielkanoc oraz poznaj przepis Makłowicza na paschę.