Tak wygląda najlepsza zupa. Zdziwisz się, co się do niej dodaje
Czy chcecie poznać przepis na najlepszą zupę? Chętnie się nim podzielę, bo danie jest obłędnie smaczne. Wszystko przez dodatki, które trafiają do talerza. Zróbcie zupę tak, jak ja i cieszcie się jej wyjątkowym smakiem.
Czerwony barszcz zabielany z pysznymi dodatkami
Nie wiem, jak wy, ale ja za najlepszą zupę uważam czerwony barszcz zabielany. Wiem, że kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia, ale przyrządzam go nie tylko wtedy. Robię tę zupę, gdy chce się rozgrzać i przypomnieć sobie jej znakomity smak. Stawiam też na dodatki, które wybornie podkręcają czerwony barszcz.
Zupę jem z tłuczonymi ziemniakami, cebulką, prażonym boczkiem i jajkiem na twardo. To prawdziwe niebo w gębie. Zupa idealna na chłodne dni. Syci, rozgrzewa i świetnie smakuje. Polecam ten przepis na pyszny czerwony barszcz z dodatkami. Zróbcie ją na jesienny obiad.
To najprostszy przepis na świąteczny piernik. Zrobisz go w chwilę, jest pyszny i zawsze się udajeJak zrobić barszcz czerwony zabielany z dodatkami?
Składniki:
- ½ kg buraków
- kawałek żeberka
- 1 pietruszka
- ½ pora
- 1 kwaśne jabłko
- 2 marchewki
- kawałek selera
- 1 cebula
- 3 liście laurowe
- kilka suszonych grzybów
- 2 ząbki czosnku
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 100 ml domowego zakwasu z buraków
- 2 litry wody
- 2 łyżki soku z cytryny
- koperek
- 3 łyżki śmietany 18%
Przygotowanie zupy zaczynamy od wrzucenia mięsa i pokrojonych warzyw do garnka. Zupę gotujemy do miękkości warzyw, a następnie przecedzamy przez sitko. Teraz do kubka wlewamy gorącą zupę i mieszamy ze śmietaną. Przelewamy ją do garnka i mieszamy.
Doprawiamy do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Dodajemy posiekany koperek i barszcz czerwony podajemy z ugotowanymi ziemniakami, cebulką i prażonym boczkiem. Na talerz trafi też jajko na twardo.
Te dodatki podkręcą smak czerwonego barszczu
Ten czerwony barszcz jest bardzo smaczny i aromatyczny. Dodatki, z którymi go podaję, mogą budzić pewne zdziwienie, ale zapewniam, że ziemniaczki, podsmażana cebulka, boczek i jajko na twardo, nadają pełni smaku. Zupa smakuje wyśmienicie i jest bardzo pożywna.
Gdyby nie te smaczne dodatki, to potrawa smakowałaby zupełnie inaczej. Zupę podaję, gdy nie mam czasu na przygotowywanie drugiego dania. Dodatki sprawiają, że jest bardzo sycąca i wspaniale rozgrzewa. Polecam mój patent na ten barszcz czerwony. Pisaliśmy o babcinym sposobie na piękny kolor czerwonego barszczu. Podawaliśmy też przepis Danuty Martyniuk na barszcz.
Źródło: IG/@annascooking_