Surówki colesław nikomu nie trzeba przedstawiać. Przysmak z białej kapusty w kremowym sosie pasuje do niemal każdego dania obiadowego. Jednak kucharz Piotr Ogiński do tej lubianej surówki dodaje składnik, który wyśmienicie podkręca jej smak.
Czy wiecie, jakie danie powstanie, gdy połączycie ryż i jajka? W kilka chwil zrobicie przysmak, za którym przepada większość z nas. Warto ten przepis wypróbować w swojej kuchni, bo potrafi zaskoczyć smakiem.
Kupuję wyśmienite wędliny na święta Bożego Narodzenia. Jednak zdarza się, że jest ich stanowczo zbyt dużo. Co zrobić z takimi wędlinami? Dodaję je do bigosu dzięki, któremu nie marnuję ani grama świątecznego jedzenia.
Ta przekąska podbiła nie tylko moje podniebienie. Do jej przygotowania potrzebuję boczku i ciasta francuskiego. Oprócz tego jeszcze kilka składników i raz-dwa pyszna przekąska jest gotowa. Zróbcie ją, bo ten smak po prostu każdego zachwyca.
Karp jest jedną z potraw wigilijnych, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jednak, co robić, gdy zostanie nam po świętach? W jaki sposób mrozić tę rybę? Należy pamiętać o jednym detalu.
Drugi dzień świąt w moim domu smakuje znakomicie. Wszystko dzięki potrawie, którą przyrządzam na obiad. Delikatne mięso z mozzarellą i papryką jest kulinarnym hitem tego dnia. Polecam mój przepis na uroczysty obiad.
Jeśli marzy wam się wyśmienity obiad, to mam coś takiego dla was. Ten przepis sprawi, że przyrządzicie posiłek na kilka dni, który okazale wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Wypróbujcie tę recepturę w swojej kuchni, bo naprawdę warto.
Zenek Martyniuk ma głowę do interesów. Król disco-polo nawiązał współpracę z polonijną siecią sklepów. Martyniuk reklamował wędliny i pieczywo. Kwota, jaką zarobił, dosłownie zwala z nóg.
Uszka najlepiej smakują z barszczem czerwonym. Już wkrótce będziemy się nimi zajadać w Wigilię. Jednak ja do farszu dodaję składnik, który budzi zdziwienie, ale daje niezwykle smaczny efekt. Polecam doskonały patent na pyszne uszka.
Wielu smakoszy przyrządzi pasztet na Święta Bożego Narodzenia. Ja robię go ze smacznymi dodatkami, a dzięki nim pasztet szybko znika ze świątecznego stołu. Polecam przepis na ten wyjątkowy przysmak, który umili nam wspólne świętowanie.
O której godzinie usiąść do wieczerzy wigilijnej? W wielu domach to pora, którą reguluje tempo świątecznych przygotowań. Jednak zgodnie z tradycją, Wigilię powinniśmy rozpocząć, gdy zaświeci pierwsza gwiazdka. Wiemy, kiedy dokładnie to nastąpi.
Ostatnio odkryłam przepis na doskonały smakołyk. Potrzebuje tylko chleba, jogurtu i patelni. W kilka chwil przygotowuję danie, którym zajada się cała rodzina. Warto je zrobić w swojej kuchni i zaskoczyć tym smakiem domowników.
Czy jedliście już śniadanie? Jeśli jeszcze nie, to polecam smaczny i szybki przepis na ten poranny posiłek. Wystarczy twaróg, jajka i coś jeszcze, a znakomite śniadanie raz-dwa mamy gotowe. Większość składników najpewniej i tak masz już w kuchni.
Wszyscy już dawno zrobili śledzie, a Ty jeszcze nawet ich nie kupiłaś? Nic się nie stało, zdążysz. Te przepisy działają nawet dzień przed wigilią.
Czy macie już pomysł na surówkę do świątecznego obiadu? Ja zamierzam podać surówkę z pora z kilkoma pysznymi dodatkami. Autorem przepisu jest kucharz Tomasz Strzelczyk. Surówka z jego przepisu będzie znakomitym dodatkiem do mięsa.
Przed nami wyjątkowy czas, bo Boże Narodzenie coraz bliżej. Wieczerza wigilijna dostarczy nam znakomitych smaków, ale też mnóstwa kalorii. Niektóre dania ze świątecznego stołu to prawdziwe kaloryczne bomby. Jednak lubianą wigilijną zupę możemy jeść bez obaw. Niemal nie ma kalorii.
Barszcz czerwony już wkrótce zagości na wigilijnych stołach Polaków. Esencjonalna i niezwykle aromatyczna zupa najlepiej smakuje w Boże Narodzenie. Jednak przez jeden błąd podczas gotowania, może być do niczego. Tego unikajcie, gdy robicie barszcz czerwony.
Kompotu z suszu nie może zabraknąć na wieczerzy wigilijnej. Ten świąteczny przysmak robię z dodatkiem, który zwykle sypiemy do ciast. Dzięki niemu wigilijny kompot nabiera jeszcze więcej smaku.
Jeśli zależy wam na zrobieniu sałatki, która nie tylko jest pyszna, ale też wspaniale wygląda na świątecznym stole, to mam coś takiego dla was. „Grzybowa polana” to małe kulinarne arcydzieło, które łatwo przyrządzicie w swoim domu.
Zwykle na Wigilię robiłam śledzie w śmietanie. Jednak tym razem przyrządzę je inaczej. Ryba w słodko-ostrym sosie zachwyci moich gości. To danie jest pyszne i znakomicie prezentuje się na świątecznym stole.
Karp najczęściej jest jadany podczas wieczerzy wigilijnej. W jego poszukiwaniu wybrałam się do Biedronki i w lodówce znalazłam rybę, która była niemal identyczna jak karp. Jednak prawda okazała się zupełnie inna. Tę smaczną rybę podobną do karpia można kupić w promocyjnej cenie w Biedronce.
Grudzień to szczególny czas. Przed nami Święta Bożego Narodzenia, a potem Sylwester. Ile może kosztować kolacja z tej okazji w restauracjach celebrytów? Wizyta w lokalu Agustina Egurroli zrujnuje każdego.
Czy wiecie już, jakie sałatki zrobicie na Święta Bożego Narodzenia? Ja na pewno przyrządzę sałatkę, które pełna jest pysznych warstw. Smakuje doskonale i tak też wygląda. Polecam przepis na sałatkę, która zachwyci każdego smakosza.
Już niedługo zasiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Jednak czy w ten wyjątkowy wieczór katolicy muszą odmawiać sobie jedzenia potraw mięsnych? Kościół w tej sprawie nie pozostawia złudzeń.
Na Boże Narodzenie przygotowujemy przeważnie zbyt dużo jedzenia. Co zrobić ze śledziami, które zostają nam po świętach? Zwykle przyrządzam z nich smakołyk, który znika z talerzy w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych dodatków i gotowe.
W wielu polskich domach ruszają już kulinarne przygotowania do świąt Bożego Narodzenia. Również sieć sklepów Biedronka przygotowała specjalną ofertę promocyjną dla swoich klientów. Tradycyjny produkt na Wigilię można kupić za śmiesznie niską cenę. Jednak trzeba spełnić pewien warunek.
Zimne nóżki są uwielbiane przez Polaków. Smakują na co dzień i od święta. Kucharz Tomasz Strzelczyk tę zimną przekąskę robi z dodatkiem, który może zdziwić niektórych smakoszy. Jednak to danie w jego wykonaniu przyprawia o kulinarny zawrót głowy.
Jak Wigilia to karp, którego przyrządzamy na wiele sposobów. Ja robię go z dodatkami, które mogą budzić zdziwienie. Z nimi ta wigilijna ryba wychodzi, że palce lizać. Rodzina nie potrafi odmówić sobie kolejnej porcji tego smacznego dania.