Zaczął się grudzień, a wraz z nim jak grzyby po deszczu w wielu miastach Polski, pojawiły się jarmarki bożonarodzeniowe. Popularny youtuber zamówił w Gdańsku bigos i przeżył ogromne rozczarowanie. Cena była wysoka, a jakość dania znikoma.
Czy są tu smakosze krokietów? Mamy dla was przepis na najlepsze naleśniki do krokietów, który słyną z elastyczności i delikatności. Koniecznie wypróbuj ten przepis. Naleśniki wyjdą z nim obłędnie.
Jak Święta Bożego Narodzenia, to na stołach wielu Polaków pojawi się smażona ryba. Jak ją usmażyć, by była chrupiąca, pyszna i zachwyciła smakiem w ten wyjątkowy wieczór? Prezentujemy kilka sprawdzonych rad na rybę z patelni.
Jak karmią w szpitalach? Wiele osób ma złe doświadczenia ze szpitalną dietą. Jednak, jeśli 13-miesięcznej dziewczynce podaje się taki produkt, którego nie chcą na co dzień jeść nawet dorośli, to sprawa szokuje. Sprawę nagłośnił tata małej pacjentki, która trafiła do Szpitala Miejskiego w Gdyni.
Prosta zapiekanka z ziemniaków i boczku jest idealna na obiad. Wykonacie ją sprawnie, a wystarczy na więcej niż jeden posiłek. Danie nie jest też drogie, dlatego warto spróbować.
Sałatka jarzynowa gości na stołach Polaków od pokoleń. Uwielbiamy jej smak i przyrządzamy ją z różnych okazji. Jednak, co zrobić, by to tradycyjne danie nie zamieniło się w wodnistą papkę? Są na to sprawdzone sposoby.
Zupa cygańska jest prosta i smaczna, a jej zrobienie zajmuje dosłownie chwilę. Danie doskonale sprawdza się jako posiłek na chłodny dzień. Będziecie po nim syci przez długi czas. Polecam spróbować — skusi nawet wybrednych.
Zakupy w Biedronce mogą zaskoczyć nawet dietetyka. Ten nagrał to, co zobaczył w popularnym dyskoncie spożywczym. Czy filmik dietetyka zachęci do zakupów jeszcze więcej Polaków?
Czy lubicie jeść sałatki? Jeśli tak, to warto skorzystać z tego przepisu. Zróbcie tę sałatkę z pora z dodatkiem pewnego słodkiego składnika na andrzejki. Jest o niebo lepsza od tak lubianej jarzynowej.
Czy jadacie krokiety? Ja bardzo je lubię, ale odkąd odkryłam ten przepis, to tylko takie danie przyrządzam. Jest dużo smaczniejsze od tradycyjnych krokietów i robi się je błyskawicznie. Skorzystajcie z mojej receptury i odkryjcie nowy smak.
Gołąbki na Wigilię? Wielu smakoszy aż złapie się za głowę! Spokojnie, przyrządzę wersję bezmięsną tego dania. Wyjątkowy dodatek znakomicie podkręci smak tej postnej potrawy. Polecam przepis na gołąbki wigilijne, które czarują smakiem przy świątecznym stole.
Jeśli szukacie pomysłu na wyśmienity obiad, to mam dla was coś pysznego. Z ciasta francuskiego i kilku składników wyczarujecie cudowne danie. 15 minut i obiad będzie gotowy. Polecam przepis na szybki i smaczny posiłek dla całej rodziny.
Aromatyczna, delikatna, smakowita. Pieczona golonka, którą poczęstował mnie kolega, była najbardziej zaskakującym daniem, jakie jadłem od miesięcy. Chciałem zapisać przepis, ale okazał się tak prosty, że z łatwością go zapamiętałem.
Smakosze kochają kuchnie za możliwość próbowania nowych dań i odkrywania nieznanych dotąd smaków. Jednak, czy warto odwiedzić lokal, który odbiega standardem od innych znanych nam barów i restauracji? Youtuber Książulo właśnie tak zrobił i nie krył swojego zaskoczenia.
26 listopada Michał Szpak świętował 33. urodziny. Artysta z tej okazji przywdział szaty apostolskie i przygotował “ostatnią wieczerzę”. Szpak wybrał produkty, których próżno szukać w diecie niektórych celebrytów.
Teleturniej Familiada cieszy się sympatią widzów od 20 lat. W programie startują rodziny i znajomi, a Karol Strasburger zadaje pytania. W jednym z odcinków, a także w sieci pojawiło się pytanie o śledzie. Niektórzy internauci zaskoczyli swoimi odpowiedziami. Co mówili o śledziach?
Naleśniki lubimy jeść na śniadanie i na obiad. Uwielbiają je dzieci, ale nie potrafią odmówić sobie tego dania też dorośli. Prezentujemy przepis na niesamowicie puszyste naleśniki. Zrobisz je raz i przepadniesz. Smak tych naleśników potrafi zdrowo uzależnić.
Omlet jest jednym ze śniadaniowych klasyków. W moim domu zawsze wzbogacany jest o dwa składniki. Dzięki nim smakuje fantastycznie. Rodzina nie chce już nic innego na śniadanie.
Dobre pyzy skuszą każdego smakosza. Aby ich przygotowanie nie skończyło się kulinarną katastrofą, trzeba jednak przestrzegać jednej zasady. Sprawdźcie, co zrobić, by uzyskać rozpływające się w ustach danie.
Kluski leniwe zna chyba każdy. Wiele babć przygotowywało nam ten przysmak. Do dziś nie przypuszczałam, że uda mi się samej odtworzyć ten fantastyczny smak. Z przepisem, na który natknęłam się podczas porządków w domu, udało się doskonale. Polecam spróbować.
W rodzinie od pokoleń mamy zeszyt z przepisami prababci. Wśród licznych przepisów zanotowanych 100 lat temu, jest również receptura na zaskakujący bigos.
Andrzejki bez sałatki mojej siostry nie mogą się odbyć. W naszym domu to już tradycja, że smaczna kompozycja z wyrazistym sosem tego dnia trafia na stół. Niedawno poznałam jej sekret. Jednego składnika sosu zupełnie się nie spodziewałam i myślałam, że receptura jest dużo bardziej skomplikowana.
Rosół musi mieć głęboki złoty kolor. Na szczęście jedna prosta czynność sprawi, że uzyskacie pożądany efekt. Wiem, co należy zrobić. Spróbujcie, a będziecie zachwyceni.
Restauracje mają coraz wyższe ceny. Posiłek jednak rzadko kiedy kosztuje tyle, ile w jednym z lokali na Podhalu zapłaciła pewna tiktokerka. Wiemy, co zamówiła i dlaczego było tak drogo.
Koreczki to niezbędna przekąska na każdej imprezie. Będą smakować moim gościom podczas Andrzejek i Sylwestra. Są znakomite w smaku i bardzo proste w przygotowaniu, dlatego polecam na nie przepis. Zróbcie je, bo naprawdę warto.
Schab będzie idealny na weekendowy obiad. Prosty przepis, w którym mięso wraz z dodatkami zapieka się na cebuli, spodoba się nawet wybrednym. Robię go często, bo nie wymaga wiele pracy. Musicie spróbować.
Wiedzieliście, że pierogi można zlepić aż na 3 sposoby? Byłam przekonana, że tylko orientalne wersje dania wyglądają inaczej, niż przygotowywane przez moją mamę i babcię frykasy. Jedno wideo zmieniło wszystko. Znalazłam w nim też znakomity przepis na ruski farsz.
Krokiety dotychczas kojarzyły mi się ze świątecznym daniem pełnym grzybów i kapusty kiszonej. Niedawno jednak znalazłam przepis, który zaskoczył mnie nietypowym dodatkiem do farszu. Kosztuje niewiele, a doskonale pasuje do kwaśnego smaku warzywa. Rodzina od razu polubiła ten przysmak.