Tomasz Strzelczyk zdradził swój przepis na krokiety. Dzięki radom tego znanego kucharza wyjdą nie tylko smaczne, ale też bardzo chrupiące. Poznaj jego sposób, a już za każdym razem przygotujesz obłędne krokiety dla całej rodziny.
Jeśli lubisz ciekawe rozwiązania w kuchni, to ten przepis jest dla Ciebie. Wystarczy, że połączysz majonez z wrzątkiem, a już niedługo na Twój stół trafi pyszne danie. Ten przepis jest wart wypróbowania w każdej kuchni.
Buraki są doskonałym dodatkiem do obiadu. Teraz warto je przyrządzić w zalewie, a będą jak znalazł do jesiennego posiłku. Z burakami marynowanymi każdy obiad będzie smakował, że palce lizać.
Rybiki cukrowe to małe i niepozorne owady, które zwykle pojawiają się w naszych łazienkach. Trudno się ich pozbyć, ale teraz warto sięgnąć po warzywo, które zapewne mamy w swoich kuchniach. Dzięki niemu rozprawimy się z rybikami raz na zawsze.
Czemu warto położyć ser na kawałku ręcznika papierowego? Odpowiedź może być zaskakująca. Możemy podpowiedzieć, że chodzi o świeżość oraz oszczędność, jeśli chodzi o kolejne zakupy. Czytaj dalej, a wszystko stanie się jasne.
Półtora tony mięsa o wartości 70 tys. zł nie trafi na rynek. Zostało zabezpieczone przez funkcjonariuszy z Komendy Miejskiej Policji w Bydgoszczy. Powodem interwencji służb jest nielegalna działalność przetwórni mięsa, która funkcjonowała bez niezbędnych dokumentów, w tym badań samego mięsa. Toczy się postępowanie wyjaśniające kulisy tej sprawy.
Łazanki na obiad sprawdzą się w każdym wydaniu. Te z receptury od babci zaskakują znakomitymi dodatkami. Łazanki z pieczarkami i innymi apetycznymi składnikami wyjdą, że palce lizać.
Czy wiesz, że naleśniki mogą smakować jeszcze lepiej? Ich doskonałość wynika nie tylko z dodatków, z którymi podajesz ten przysmak, ale przede wszystkim z delikatnego ciasta. Warto dodać do niego składnik, o którym wiele osób zupełnie zapomina. Warto spróbować, bo najpewniej masz go już w lodówce.
Kopytka bez ziemniaków? Takie danie wyjdzie smaczne i wrócisz do niego nie raz. Przepis babci gwarantuje doskonały efekt na talerzu. Kopytka z kaszy zaskoczą smakiem i prostotą przygotowania.
Naleśniki zwykle przygotowujemy na słodko: z serem, ulubioną konfiturą, dżemem, owocami. To danie jednak jest jeszcze smaczniejsze. Łączy delikatne, puszyste placki z farszem do wytrawnych pierogów. Odkąd ich spróbowałam, są moim faworytem.
Zwykle delikatne ptysie wypełnia słodki krem. Tym razem będzie inaczej, a wytrawne ptysie wyjdą równie pyszne, jak podane na słodko. Wszystko dzięki pieczarkom, które uczynią z dania pyszną przekąskę na Andrzejki.
Użytkowniczka Facebooka przypomniała sposób na szczelne zamykanie słoików bez pasteryzacji. Choć nie jest dokładnym zamiennikiem gotowania słoików z zawartością, warto pamiętać o nim zwłaszcza przy niektórych zadaniach w kuchni. Taka pasteryzacja bez użycia wysokiej temperatury jest szczególnie wskazana przy niektórych rodzajach przetworów. Jakie to przetwory i jaki jest powód takiego stanu rzeczy? Wyjaśniamy poniżej.
Takiego dania jeszcze na pewno nigdy nie robiłaś. Przygotowane z ziemniaków i mleka najpierw wszystkich zaskoczy, a potem zachwyci. Dowiedz się, o jaki przysmak chodzi, a potem zapoznaj się przepisem i podaj je na obiad. Nikt mu się nie oprze.
Ryby są nieodłącznym produktem każdej Wigilii. Wielu konsumentów, co roku obawia się, wysokich cen tego produktu. Jak sytuacja wygląda obecnie? O ile prognoza cen karpi zapowiada się optymistycznie, o tyle powinniśmy martwić się o koszt śledzi. Już teraz kosztują zbyt wiele jak na tę rybę.
Kapusta nie tylko na gołąbki. Poznaj przepis i przygotuj według niego faszerowaną kapustę w niecodzienny sposób. Tak podane danie na obiad zaskoczy wszystkich domowników, a ty zyskasz tytułu najlepszej kucharki. Upiecz kapustę w ten sposób, a będziesz robić ją bardzo często.
Paszteciki z kapusty i grzybów do barszczu są już passe. Poznaj przepis i przygotuj smakołyk z zupełnie innym farszem. Nie jednego gościa wprawią w zdumienie i zachwyt jednocześnie. Dlatego zrób je na święta, a na pewno urozmaicisz tradycyjne, wigilijne menu.
Mięso mielone nie tylko na kotlety. Wypróbuj przepis i z mięsa przygotuj smaczną przekąskę, która zachwyci całą rodzinę. Sposób jest łatwy i zajmuje tylko chwilę. Takie danie sprawdzi się na kolację, ale i na inne okazje.
Bigos na święta Bożego Narodzenia jest obowiązkową potrawą w wielu domach. Warto zrobić go już teraz i zamrozić. Za miesiąc będzie jak znalazł. Szybko trafi na świąteczny stół.
Znany youtuber – Książulo – wysłał do fanów nietypową wiadomość. Zawarł w niej przeprosiny oraz ich wyjaśnienie. Sytuacja jest nietypowa, bo wcześniej żaden youtuber lub influencer nie wysłał podobnej wiadomości. Dlaczego wiadomość Książula jest wyjątkowa i dlaczego przeprasza w niej swoich widzów?
Kopytka mogą smakować jeszcze lepiej. Do ziemniaków dodaj odpowiednią mąkę, a ten klasyczny przysmak już zawsze będziesz przyrządzać w ten sposób. Poznaj przepis oraz składniki i zrób z nich smaczny dodatek do obiadu. Domownicy na pewno wyczują różnicę.
Ryba na Wigilię jest jak prezenty pod choinką – musi być i nie może jej zabraknąć. Szczególnie jeżeli będzie to ta, przygotowana z poniższego przepisu. Ryba po grecku, a nawet tradycyjny, smażony karp są przy niej bez szans. Zrób i przekonaj się o jej wyjątkowym smaku.
Twaróg jest lubianym elementem naszej diety. Jednak, co się stanie, gdy zakopiemy go w ziemi? To sprawdziła pewna internautka i wykopała umrzyka. Nazwa odstrasza, ale smak zachwyca.
Miękkie, delikatne, pyszne. Takie właśnie są kluski śląskie. Kultowy dodatek do obiadu przyrządzamy z ugotowanych ziemniaków, mąki, jajka i odrobiny soli. Mało kto jednak wie, że wystarczy dodać do masy jeszcze jeden składnik, a kluski będą jeszcze lepsze.
W chłodne dni jedzenie często jest przechowywane na balkonie. To miejsce traktujemy jako drugą lodówkę. Jednak czy można trzymać jedzenie na balkonie? Okazuje się, że nie jest to dobry pomysł. Może się skończyć nawet problemami zdrowotnymi.
Jak zrobić krokiety? Przyda się popularny i łatwo dostępny produkt. Dzięki niemu zrobisz szybkie krokiety z chleba tostowego. Pyszne i chrupiące smakiem biją na głowę tradycyjne krokiety z naleśników.
Mrożenie koperku w pojemniku po lodach to patent wielu gospodyń. Okazuje się jednak, że nie powinno się tak robić, bo to jedna najbardziej szkodliwych możliwości. Dlatego poznaj lepszy patent, a koperek już zawsze będziesz mrozić w ten sposób.
Suszone grzyby wymagają namoczenia przed przygotowaniem z nich potraw. Wielu kucharzy używa do tego mleka, ale to nie najlepszy pomysł. Czytaj dalej, a dowiesz się, w czym moczyć suszone grzyby, aby wydobyć z nich pełnię smaku.
Karp tradycyjnie zagości w Wigilię na stołach w wielu polskich domach. Jednak już teraz warto poznać przepis na inną, znakomitą rybą. Smakiem bije na głowę karpia, podana w aromatycznym sosie, stanie się prawdziwym świątecznym hitem.