Burger Drwala z McDonald's jest jedną z najpopularniejszych pozycji w tej sieci restauracji. Co roku miłośnicy hamburgerów wyczekują jej z niecierpliwością w zimowym menu. Obecny sezon na "Drwala" powoli ma się ku końcowi. Uwielbiana kanapka zniknie bowiem z menu pod koniec stycznia. Burger drwala z McDonald's jest z nami od 2011 roku. Jak widać popularność kanapki przez lata nie zmalała ani odrobinę. W dalszym ciągu słynny "Drwal" ma grono oddanych zwolenników. Został już niecały miesiąc, aby cieszyć się jego smakiem.
Frytki bez ziemniaków? Anna Lewandowska wybrała dwa inne warzywa do ich przygotowania. Selera i batata połączyła z kilkoma składnikami, które znajdziecie w większości sklepów spożywczych, uzyskując niesamowicie efektowną i smaczna przeskąskę. Na Sylwestra będzie w sam raz.Smaczne frytki z selera i batatów będą o niebo lepsze niż ziemniaczane z głębokiego tłuszczu. Mają bogatszy smak i są lżejsze, a w towarzystwie prostego sosu na bazie awokado nabierają również charakteru. Mało kto im się oprze.
Domowe nuggetsy z kurczaka są świetnym pomysłem na imprezową przekąskę i na rodzinny obiad. Soczyste mięso i panierka z płatków kukurydzianych jest naprawdę świetnym połączeniem. Nuggetsy przygotuj w piekarniku, będą o wiele lżejsze i zdrowsze niż smażone na oleju.Sekretem smaku nuggetsów jest ciasto. To nie tylko jajko, mleko i mąka, ale również przyprawy. Do ciasta dodaj więc słodką i ostrą paprykę mieloną oraz czosnek granulowany. Możesz doprawić je również ulubionymi ziołami, np. oregano lub bazylią. Panierkę jak z McDonald's przygotujesz z płatków kukurydzianych. Pokrusz je dość mocno i obtocz w nich mięso. Nuggetsy piecz w piekarniku. W środku będą soczyste, z zewnątrz bosko chrupiące i złociste. Domowe nuggetsy będą również o wiele zdrowsze niż smażone w oleju lub kupione w popularnej sieci restauracji.Domowe nuggetsy podaj z ketchupem, musztardą lub przygotuj ulubiony sos. Gorąco polecam sos czosnkowy z jogurtu, majonezu i kilku ząbków czosnku. Sos curry, BBQ i inne równie dobrze będą łączyć się z pieczonym mięsem. Przygotuj swój ulubiony zestaw imprezowy.
Pomysł na szybki, pożywny i smaczny obiad? Przygotuj kurczaka w złocistej panierce. Mięso kilkukrotnie panierowane w mleku, mące i mieszance aromatycznych przypraw jest niezwykle soczyste. Jak zrobić panierkę do kurczaka jak z KFC?Kurczak jak z KFC posmakuje całej rodzinie. Delikatna, lekko chrupiąca panierka zachwyca smakiem, aromatem i pięknym kolorem. Gotowe mięso wygląda i smakuje jak z popularnej sieci restauracji szybkiej obsługi, jednak jest o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Jak zrobić panierkę do kurczaka jak z KFC?Do przygotowania kurczaka na obiad wykorzystaj ulubione mięso. Mogą to być nóżki, skrzydełka, piersi, filety. Danie podaj z domowymi frytkami z ziemniaków lub batatów. Przygotuj również ulubione sosy i surówkę. Gorąco polecam surówkę z kapusty pekińskiej, świetnie komponuje się z resztą dania.Jak zrobić panierkę do kurczaka jak z KFC? Sekretem jest kilkukrotne obtaczanie mięsa w mleku z jajkiem i mące wymieszanej z przyprawami. W panierce nie może zabraknąć soli czosnkowej, cebuli granulowanej i czerwonej papryki. Mięso przed panierowaniem należy moczyć w mieszance mleka i jajka. To prosty trik, dzięki któremu kurczak będzie soczysty i delikatny.
Katarzyna Bosacka ostro zareagowała na ogłoszoną przez Ralpha Kamińskiego współpracę z siecią restauracji McDonald's. W poście na Facebooku skrytykowała promowanie niezdrowego stylu życia przez artystę. Nie to jednak najbardziej oburzyło obserwatorów.Katarzyna Bosacka od dłuższego czasu aktywnie działa w mediach społecznościowych edukując na temat zdrowego odżywiania i ekologii. Jej treści obfitują w pomysły na tanie posiłki i sztuczki, które ułatwiają codzienne życie. Celebrytka często dotyka także tematów kontrowersyjnych. Tym razem padło na działania Ralpha Kamińskiego.
Pomysł na smaczny i szybki obiad lub podwieczorek? Spraw wszystkim pyszną niespodziankę i przygotuj domowe nuggetsy jak z McDonalds. Kawałki kurczaka w aromatycznej marynacie i panierce są chrupiące i doskonałe w smaku.Chociaż każdy z nas doskonale wie, że jedzenie typu fastfood do zdrowych nie należy, to i tak od czas do czasu wszyscy wstąpimy do restauracji szybkiej obsługi na burgera, nuggetsy lub frytki. Domowe wersje dań jak z McDonalds smakują równie dobrze, a są o wiele zdrowsze.Nuggetsy z kurczaka przygotowane w domu smakują jak z McDonalds, a przy tym nie są tak kaloryczne i nie posiadają konserwantów i wzmacniaczy smaku. Chrupiące, domowe nuggetsy posmakują nawet największym miłośnikom zestawów w restauracjach szybkiej obsługi.Nuggetsy możemy podać z ketchupem, majonezem lub innym sosem, jako samodzielną przekąskę. Możemy również upiec do nich frytki lub ugotować ryż i podać je na obiad. Danie warto również urozmaicić o surówkę z kapusty pekińskiej lub colesław, będzie pysznie i zdrowo.
8 lipca przypada Światowy Dzień Kebaba. W związku z tym podajemy wam najprostszy przepis na ulubiony fast food Polaków. Bez trudu zrobicie go domowym sposobem, a będzie miał tę przewagę nad zamówionym, że włożycie do niego tylko te składniki, które lubicie. Kiedyś lubiliśmy zapiekanki i hot-dogi. Potem zostały one zdetronizowane przez inne fast-food'y, a więc kebab i pizzę. 8 lipca obchodzony jest Światowy Dzień Kebaba. To dobra okazja do tego, by spróbować własnoręcznie przygotować kebaba domowym sposobem. Jak zrobić kebaba w domowym zaciszu? To niezwykle proste. Trzeba tylko zaopatrzyć się w gotowe placki tortilli, filet z kurczaka, trochę warzyw i sos. W kilkanaście minut wyczarujecie z nich szybki obiad.
Dziś polecamy kurczaka rodem z KFC. Jego domowa wersja jest nie tylko bardziej chrupiąca i smaczniejsza, ale też tańsza. Sprawdź, jak przygotować danie lepsze od tego, które podbiło podniebienia małych i dużych na całym świecie. Będzie idealne na obiad w zestawie z frytkami i sosem. Kurczak z KFC kojarzy się z wybornym smakiem i chrupiącą panierką. Dziś jednak przyrządzimy kurczaka jak z KFC, czyli domowym sposobem, co wyjdzie mu na plus. Będzie smaczniejszy, bo przygotowany pod twoje podniebienie, zdrowszy, bo bez zbędnych dodatków i tańszy, bo tak wychodzi domowe gotowanie.
Pomysł na pyszny, domowy obiad rodem z popularnej restauracji typu fast food? Przygotuj kurczaka w panierce jak z KFC. Mięso smakuje wyśmienicie, jest doskonale doprawione, soczyste, a podane z domowymi frytkami i sosem będzie totalnym hitem.Wszyscy doskonale wiemy, że dania z popularnych fast foodowych restauracji do najzdrowszych nie należą, ale smakują bardzo dobrze. Świetnie smakują również samodzielnie przygotowane kurczaki- mamy przepis na panierkę jak z KFC.Sekretem soczystego mięsa jest marynowanie go w jajkach i maślance. To właśnie dzięki nim kurczak jest tak delikatny w środku. Panierka natomiast jest wyraźna i ma doskonały smak za sprawą połączenia suszonych ziół i wielu innych przypraw.W przepisie podane są małe filety z kurczaka, możemy jednak przygotować nóżki, skrzydełka, piersi. Wszystko zależy od tego, na jakie mięso mamy ochotę. Każdy kawałek kurczaka marynowany w maślance i jajkach i obtoczony panierką KFC smakuje fenomenalnie.
Domowe burgery wołowe przygotujesz w bardzo prosty sposób, a cała rodzina i goście będą zachwyceni. Kotlety przygotowane z trzech rodzajów mięsa mają niepowtarzalny smak, a w połączeniu z chrupiącą bułką, sosami i świeżymi warzywami wprost rozpływają się w ustach. Z uwagi na dzisiejsze święto, czyli Światowy Dzień Hamburgera 28 maja, zdradzamy przepis na najlepsze burgery o rewelacyjnym smaku.Uwielbiamy domowe burgery i często przygotowujemy je w domu. Danie jest bardzo proste i szybkie i za każdym razem znika błyskawicznie. Do burgerów podajemy domowe frytki z batatów lub frytki belgijskie, to idealny zestaw. Dobrą okazją na ich przyrządzenie jest dzisiejszy dzień - Światowy Dzień Hamburgera.Sekretem najdoskonalszych burgerów jest mięso. Kotlety wyrobione z trzech rodzajów wołowiny nie mają sobie równych, są soczyste i genialne w smaku. Do kotletów możesz wykorzystać między innymi pręgę wołową, ligawę i antrykot. Z antrykotu pozbądź się kości i ugotuj na niej aromatyczny rosół.Mięso zmiel dwukrotnie w maszynce do mielenia, dzięki czemu będzie spulchnione i bardzo delikatne. Kotlety smaż przez 3 minuty z każdej strony, przeciągnięta wołowina nie będzie tak smaczna i może stać się twarda.
Domowe frytki belgijskie są świetnym pomysłem na imprezę, podwieczorek, do burgerów i jako dodatek do obiadu. Grubo krojone ziemniaki smażone na oleju są rumiane, złociste i mają lekko chrupiącą skórkę. Poznaj sekretny przepis Makłowicza na frytki po belgijsku, wychodzą za każdym razem.Belgijskie frytki przygotujesz w bardzo prosty sposób. Jeśli nie masz frytkownicy, niezbędny będzie termometr kuchenny, ponieważ odpowiednia temperatura oleju jest kluczowa do zrobienia idealnej potrawy.Po pokrojeniu ziemniaków zalej je wodą wymieszaną z cukrem i odstaw na kilkanaście minut. To właśnie sposób Pana Roberta na idealnie chrupiące i pyszne frytki. Bardzo istotne jest również frytek partiami. Jeśli do oleju wrzucisz wszystkie ziemniaki, zaczną się dusić, a nie smażyć.Makłowicz smaży belgijski przysmak etapami- na początku w temperaturze 150 stopni C, a następnie zwiększa ją do 180 stopni, dzięki czemu frytki są miękkie w środku chrupiące na zewnątrz i mają piękny, złoty kolor.Frytki przygotuj z ziemniaków zeszłorocznych lub z mącznych odmian, najlepiej typu C. Ziemniaki te zawierają małą ilość wody, a sporo skrobi, dzięki czemu nie będą pryskać olejem i nie rozwarstwią się podczas obróbki termicznej.Pomysł na pyszny obiad? Przygotuj burgery wołowe z sosem czosnkowym i podaj je z frytkami belgijskimi, to danie jak z najlepszej burgerowni.
Fast food opanował świat, najpierw za sprawą hot-dogów, zapiekanek, hamburgerów i frytek, a obecnie za sprawą globalnych sieci takich jak McDoland, BurgerKing czy KFC. Każde z tych miejsc serwuje szybkie i tanie jedzenie, o niestety wątpliwej jakości. Jednak charakterystyczny smak jest na tyle kuszący, że nawet zatwardziały, konserwatywny szef kuchni lub krytyk kulinarny, nie może oprzeć się pokusie i nie skosztować od czasu do czasu jakiejś propozycji z menu.Każdy wie, że jedzenie tego typu szkodzi zdrowiu, a spożywane regularnie prowadzi do otyłości. Jednak jego walory, takie jak spora ilość soli, przypraw i smażenie na głębokim oleju, są często zbyt powabne, aby się im przeciwstawić. Co zrobić jeśli uwielbiamy szybkie jedzenie? Jak poradzić sobie z rosnąca wskazówką na wadze? A w końcu jak wprowadzić w życie słowa „od jutra nie jem w McDonaldzie”? To wcale nie takie trudne, ponieważ wystarczy odrobina wolnego czasu i chęci, aby wszystkie dania dostępne w takich barach, przygotować u siebie w domu z dobrych, sprawdzonych składników i bez ogromnej ilości tłuszczu. Dziś przedstawimy Wam przepis na kultowe nuggetsy z kurczaka , które z łatwością przygotujesz w domowej kuchni.
Burger wegetariański z buraka jest świetna alternatywą dla tradycyjnych burgerów. Kotlet z buraków, słonecznika, pietruszki i kaszy jaglanej jest soczysty i pełen smaku, jest również mało kaloryczny i lekki. Poznaj przepis na burger wegetariański z buraka, idealny na lunch, obiad lub kolację. W ostatnich latach burgery zyskały ogromną popularność i przeszły ogromną przemianę. To już nie te tłuste burgery z budki, a prawdziwa sztuka. Bardzo popularne stały się również burgery wegańskie i wegetariańskie, które są równie pyszne, wyglądają bardzo apetycznie i przede wszystkim są dużo lżejsze.Kotlet z buraka i kaszy jaglanej przygotujesz w bardzo prosty sposób. Jeśli chcesz, żeby kotlet był wegański, zamiast jajka wlej więcej oliwy z oliwek. Kotlet jest bardzo aromatyczny, lekki i posmakuje wszystkim, nawet największym miłośnikom mięsa.Burgery przygotuj według własnych preferencji, z ulubionej bułki i warzyw. Do burgerów dodaj również ser i sos, który łączy wszystkie składniki. Do burgerów wegetariańskich z buraka będzie pasował między innymi majonez, sos żurawinowo- chrzanowy, sos aioli, bbq, ketchup i wiele innychDo burgerów przygotuj również pieczone frytki z batatów, a stworzysz kompletne, sycące i pyszne danie dla najbliższych.
Frytki z batatów to świetna przekąska oraz dodatek do dań obiadowych i burgerów. Zarówno frytki z batatów z piekarnika, jak i frytki z batatów smażone na oleju, smakują najlepiej w towarzystwie dipów, które podkreślają smak słodkich ziemniaków. Sprawdź, z czym podawać frytki z batatów.Bataty są zdrowszym zamiennikiem tradycyjnych ziemniaków, są mniej kaloryczne, zawierają wiele witamin, a ich słodki smak sprawia, że mogłabym jeść je codziennie. Z batatów zrobisz wiele smacznych potraw, dzisiaj skupimy się jednak na frytkach z batatów, czyli pysznej przekąsce dla dużych i małych.Frytki z batatów upieczesz w piekarniku lub usmażysz na oleju, niezależnie od sposobu przygotowania, słodkie ziemniaki będą smakować wyśmienicie i będą bardzo chrupiące. Gotowe frytki są świetnym dodatkiem do obiadu i burgerów, a także jako pożywny i smaczny podwieczorek. Słodkie ziemniaki świetnie smakują podane z domowymi dipami, które podkreślają ich smak. Poniżej poznasz 3 proste propozycje domowych sosów, które posmakują każdemu, a frytki znikną błyskawicznie.Tu poznasz przepis na frytki z batatów z piekarnika. Jeśli masz ochotę na frytki smażone- w tym artykule sprawdzisz, jak zrobić frytki z batatów na oleju.
Jedzenie typu fast food nie jest zdrowe, ale mało kto potrafi go sobie odmówić. Chociażby okazjonalnie, w podróży czy na wypadek dużego głodu. W ostatnim czasie zapadła ważna decyzja w sprawie uwielbianej w Polsce sieci restauracji. Może ona wpłynąć na mniejszą dostępność do uwielbianych kanapek. Czy Burger King zniknie z Polski?Choć każdy wie, że jedzenie fast foodów nie wychodzi na zdrowie, to na całym świecie restauracje oferujące tego typu jedzenie, radzą sobie naprawdę dobrze. U nas prym wiodą z pewnością McDonald's, KFC i Burger King. Ten ostatni podjął jednak decyzję, która może zaskoczyć wielbicieli słynnych hamburgerów.
Frytki z batatów z frytkownicy to pyszny, chrupiący dodatek do obiadu, a podane z ulubionym sosem są również świetną i pożywną przekąską. Jak przygotować frytki, żeby były chrupiące? Poznaj przepis na frytki z batatów z frytkownicy.Frytki z batatów są rewelacyjną alternatywą dla tradycyjnych frytek z ziemniaków, są zdrowsze, mniej kaloryczne, lżejsze, a po usmażeniu idealnie chrupiące, złociste i lekko słodkie. Frytki z batatów oprósz solą morską i posiekana natką pietruszki, tak smakują najlepiej.Przed smażeniem namocz słupki z batatów w zimnej wodzie, dzięki czemu pozbędziesz się nadmiaru skrobi, a frytki będą idealnie chrupiące. Samo smażenie podziel na dwa etapy, wtedy frytki będą doskonale usmażone i pyszne. Frytki z batatów podaj jako dodatek do obiadu, pasują do dań mięsnych, wegetariańskich i ryb. Frytki genialnie pasują również do domowych burgerów- tu poznasz przepis na wyśmienite burgery, jak z najlepszej burgerowni. Frytki z batatów usmażysz również na patelni- tu dowiesz się, jak zrobić frytki z patelni na maśle klarowanym.
Frytki z batatów z patelni z natką pietruszki, sokiem z limonki, chili i solą morską to jedna z lepszych i szybkich przekąsek. Frytki z batatów to również świetny dodatek do burgerów, dań mięsnych i ryb. Poznaj przepis na wyśmienite frytki z batatów z patelni.Bataty są pysznym zamiennikiem ziemniaków, są słodsze, mają ładny, pomarańczowy kolor i są również dużo zdrowsze. Bataty to uniwersalny dodatek do dań głównych, zup i sałatek. Zrobisz z nich również pyszne, chrupiące frytki, które tak Ci posmakują, że nie zamienisz ich już na tradycyjne frytki z ziemniaków.Frytki z batatów przygotujesz w piekarniku, frytkownicy, na oleju. W tym artykule poznasz ciekawy przepis na frytki smażone na patelni na maśle klarowanym z dodatkiem aromatycznych przypraw i sokiem z limonki, które dodadzą słupkom świeżości i doskonałego smaku.Pokrojone w słupki bataty zalej zimną wodą i odstaw na 20-30 minut. W ten sposób warzywa oddadzą nadmiar skrobi, a frytki będą idealnie chrupiące. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, pomiń dodatek chili w przepisie. Jeśli szukasz pomysłu na danie główne z frytkami z batatów- tu poznasz przepis na smażoną rybę w lekkim cieście. Podaj ją również z surówką z kapusty kiszonej i marchewki, a stworzysz prosty i wyśmienity obiad dla całej rodziny.
Domowe frytki to pyszna przekąska i doskonały dodatek do obiadu. Frytki przygotowane samodzielnie są również dużo zdrowsze od gotowych, kupionych w sklepie. Sprawdź, jak zrobić perfekcyjne, domowe frytki, które będą idealnie usmażone i chrupiące i błyskawicznie znikną z talerzy.Wszyscy kochamy frytki. Niezależnie od tego, czy cienkie, czy grubo krojone, karbowane, belgijskie, każde smakują doskonale, kiedy przygotujesz i usmażysz je w odpowiedni sposób. Jeśli robiłeś w domu frytki i wyszły miękkie i tłuste, ten artykuł jest właśnie dla Ciebie, dowiesz się, jak przygotować ziemniaki, aby wyszły perfekcyjnie.Nie kupuj gotowych frytek, są głęboko mrożone i zawierają dużo konserwantów i sztucznych substancji poprawiających smak. Kupione, smażone frytki w restauracjach typu fast- food również zawierają ulepszacze smaku i konserwanty i dodatkowo smażone są na wątpliwej jakości oleju. Takich frytek nie podałabym swojemu dziecku.Domowe frytki wyjdą o wiele bardziej chrupiące, smaczniejsze i przede wszystkim zdrowsze, wystarczy, że zastosujesz kilka drobnych wskazówek, a wszyscy będą zachwyceni ich smakiem i chrupiącą strukturą.
Frytki to świetny dodatek do burgerów, mięsa, ryb, a podane z sosami są przekąską, którą uwielbiamy wszyscy, niezależnie od wieku. Frytki jak z restauracji typu fast-food przygotujesz samodzielnie przy pomocy frytkownicy, jednak bez konserwantów i sztucznych wzmacniaczy smaku. Jak smażyć frytki? Ile smażyć frytki w frytkownicy?Frytki to doskonały zamiennik tradycyjnych ziemniaków. Miękkie w środku, chrupiące z zewnątrz zawsze znikają z talerzy w mgnieniu oka. Domowe frytki smażone w frytkownicy będą smakować doskonale, kiedy zastosujesz kilka poniższych rad.Danie przygotuj samodzielnie z dużych, młodych ziemniaków. Mrożone i gotowe produkty posiadają konserwanty i ulepszacze smaku. Pokrojone w słupki ziemniaki włóż do miski z zimną wodą i odstaw na 10-15 minut, dzięki czemu frytki będą jeszcze bardziej chrupiące.Jeśli chcesz zmniejszyć kaloryczność smażonych na oleju frytek, włóż je również do miski z zimnym mlekiem na kolejne 10 minut, następnie dokładnie osusz i włóż do rozgrzanej frytkownicy. Mleko zapobiega nadmiernemu wchłanianiu tłuszczu, dzięki czemu frytki są o wiele mniej kaloryczne.Frytki smażone to doskonały dodatek do domowych burgerów, smażonej ryby, kurczaka. Po usmażeniu oprósz ziemniaki solą morską lub himalajską. Frytki oprószone posiekaną natką pietruszki również smakują wybornie. Dzieci uwielbiają frytki. Uwielbiają również gofry. W tym artykule dowiesz się, jak zrobić idealne gofry dla swoich pociech.
Frytki z batatów to świetna alternatywa dla tradycyjnych, ziemniaczanych frytek i frytek z restauracji typu fast-food. Bataty pieczone w piekarniku są lekkie, mało kaloryczne i są pysznym dodatkiem do wielu dań, w tym domowych burgerów. Ile piec frytki z batatów, aby wyszły idealnie?Dzieci kochają frytki. My też nigdy z nich nie wyrośniemy bo uwielbiamy ich smak. Frytki z barów szybkiej obsługi są bardzo kaloryczne, tłuste i zawierają sztuczne ulepszacze smaku. Domowe frytki z batatów są o wiele smaczniejsze, lżejsze i zdrowsze, możesz więc spokojnie przygotować je nawet dla mniejszych dzieci. Przed pieczeniem frytek w piekarniku odpowiednio przygotuj bataty. Najpierw obierz je ze skóry, pokrój w cienkie słupki i wstaw do miski z zimną wodą na 20-30 minut, dzięki czemu frytki będą bardziej chrupiące. Przed pieczeniem warto również przygotować odpowiednią marynatę z oliwy, soli morskiej i ulubionych, suszonych ziół. Frytki z batatów to pyszny dodatek do ryb i mięsa. Przygotujesz z nimi również zestaw jak z amerykańskiej restauracji, czyli domowy hamburger z frytkami, bez konserwantów, bez nadmiaru tłuszczu.
Wszelkie duże wydarzenia, takie jak Sylwester, podczas których ludzie zbierają się, żeby świętować, nie mogą obejść się bez chrupiącego kurczaka w panierce. Niestety przygotowanie go w taki sposób, aby smakował jak z KFC, nie jest łatwym zadaniem. Poniżej pokazujemy jak zrobić tę pyszną sylwestrową przekąskę bez żadnego kłopotu. Chrupiący kurczak w panierce zawsze smakuje doskonale, tak, jak większość potraw smażonych na głębokim tłuszczu. Trikiem do uzyskania smaku podobnego do KFC jest użycie sekretnej mieszanki przypraw oraz marynowaniu mięsa w maślance. Maślanka sprawia, że kurczak staje się delikatny i rozpływa się w ustach, a przyprawy nadają mu odpowiedniego aromatu. Ważne jest również dobre kontrolowanie temperatury oleju - dlatego zalecamy użycie frytkownicy, w której można utrzymać stałą temperaturę bez większych trudności.
Sylwestrowe przekąski powinny być zarówno smaczne, jak i proste w przyrządzeniu. Roladki ze szpinakiem i szynką, które wam proponujemy, przyrządzicie niemalże ekspresowo. Ten wyjątkowy smak na długo zapadnie w pamięć każdemu, kto ich spróbuje. Przekonajcie się sami. Proponowaliśmy wam już smakowite imprezowe hity takie jak kultowa sałatka gyros czy delikatne paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Pszenne tortille również skradną wasze serca. Wystarczy kilka składników, by zachwycić gości niebanalną, a przede wszystkim zdrową przekąską. Spróbujecie?
Domowe nugettsy z piekarnika to kurczak w stylu fast food, jednak o wiele zdrowszy i znacznie mniej kaloryczny i pozbawiony tłuszczu. Nugettsy mają zarówno smak, jak i panierkę rodem z kluczowych restauracji serwujących szybkie jedzenie. Poznaj przepis na domowe nugettsy z piekarnika bez tłuszczu i sztucznych konserwantów.Każde dziecko uwielbia jedzenie typu fast food. Dania w takich restauracjach nie są jednak dobrym pomysłem na obiad dla najmłodszych. Gotowe nugettsy zawierają ogromne ilości tłuszczy, węglowodanów i konserwantów, które mają sztucznie wzmocnić ich smak i przedłużyć datę ważności. Tego typu jedzenie włączone do codziennej diety skutkuje poważnymi problemami zdrowotnymi, w tym otyłością, cukrzycą i miażdżycą.Domowe nugegetsy z piekarnika nie są smażone na głębokim oleju i nie zawierają żadnych szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Panierka zrobiona jest wyłącznie z płatków owsianych i odrobiny majonezu. Jeśli Twoje dziecko ma ochotę na szybkie i niezdrowe jedzenie, przygotuj mu domowe nuggetsy z frytkami pieczonymi i surówką z białej kapusty, a danie z pewnością błyskawicznie zniknie z talerza. Przygotuj również domowy zestaw fast food. Tu poznasz przepis na burgera z frytkami, doskonałego w smaku i zdrowego bo zrobionego z domowych produktów.
Frytki z batatów smażone są fenomenalnym dodatkiem do obiadu, domowych burgerów oraz jako szybka i pożywna przekąska dla całej rodziny. Frytki są słodkie, miękkie w środku i lekko chrupiące na zewnątrz, są świetną alternatywą dla klasycznych, ziemniaczanych frytek. Sprawdź, jak przygotować frytki z batatów smażone.Bataty to słodka odmiana ziemniaków pochodząca z Ameryki Południowej. Bataty cechuje nieregularny kształt, twarda skóra i słodki, pomarańczowy miąższ. Ze względu na swoje właściwości smakowe i uniwersalne zastosowanie w kuchni, bataty szybko podbiły serca smakoszy na całym świecie. Bataty są mało kaloryczne i mają niski indeks glikemiczny. Frytki smażone z batatów w mojej kuchni zastąpiły frytki ziemniaczane, ponieważ są o wiele smaczniejsze, bardziej chrupiące i wyglądają zjawiskowo. Przed smażeniem frytek, słupki batatów koniecznie przełóż do miski, zalej zimną wodą i odstaw na 15-20 minut, aby były jeszcze smaczniejsze. Frytki z batatów możesz również upiec w piekarniku. Tu poznasz przepis na wyśmienite, pieczone frytki z batatów.
Nie ma nic smaczniejszego niż rumiane z zewnątrz i delikatne w środku frytki belgijskie. Robert Makłowicz zdradził swoim fanom jak je przygotować. Jego przepis opiera się o patent, dzięki któremu frytki wyjdą chrupiące, a tłuszcz nie wniknie do ich wnętrza. Wystarczy, że zanurzymy je na chwilę w roztworze cukru.Niejednokrotnie zdradzaliśmy wam przepisy na pyszne dania Roberta Makłowicza. Ostatnio dzieliliśmy się recepturami na krokiety z jarzyn oraz pierogi z suszonymi śliwkami. Dziś proponujemy wam pyszne frytki belgijskie. Do ich przyrządzenia warto wybrać mączyste ziemniaki typu C. Dzięki wysokiej zawartości skrobi nie rozpadną się one podczas pieczenia.
Ślub jest bardzo uroczystym wydarzeniem w życiu młodej pary i ich najbliższych. Dlatego po ceremonii jest czas na wesele, a więc ucztowanie przy suto zastawionych stołach i muzyce. Jak się okazuje, niektóre przyjęcia wyglądają inaczej. Obejrzyjcie okropne zdjęcie jedzenia z wesela. Przyzwyczailiśmy się, że przyjęcia weselne wyglądają jak uczta nie do przejedzenia. Nie brakuje na nich najsmaczniejszych i najbardziej lubianych potraw. Nowe dania serwowane są niemal co chwilę. Oczywiście nie jest nigdzie zapisane, że tak musi być, ale jest to dobrze widziany zwyczaj. Co prawda, niektórzy odchodzą nieco od tradycji całonocnej zabawy i podejmują gości na przykład obiadem. To już oczywiście kwestia wyboru i zasobności państwa młodych i ich rodziców. Wypada jednak przyjąć gości w uroczysty i elegancki sposób.
20-letnia Madelyn "Madie" Nicpon brała udział w konkursie jedzenia hot-dogów na czas, podczas którego zmarła. W trakcie zawodów kobieta zakrztusiła się i nie zdołano jej uratować. Nicpon była wschodzącą gwiazdą lacrosse 'a. Konkursy jedzenia hot-dogów na czas nie są niczym niezwykłym na zachodzie, gdzie taka rozrywka cieszy się ogromną popularnością. Mało kto jednak zdaje sobie sprawę z ryzyka, jakie się z tym wiąże. Do tragedii doszło w ubiegłym tygodniu w amerykańskim mieście Medford w stanie Massachusetts. Choć lekarze podjęli próbę ratunku, studentka nie przeżyła zadławienia.
Polski raper Mata promuje zestaw z popularnej sieci restauracji. Współpraca gwiazdora z McDonald's została skrytykowana przez Katarzynę Bosacką. Poznaj szczegóły i opinię znanej dziennikarki. Michał „Mata” Matczak to znany polskiej młodzieży raper. Ostatnio wszedł we współpracę z siecią restauracji McDonald's, sygnując swoim nazwiskiem zestaw składający się z potrójnego cheeseburgera, frytek oraz waniliowej matchy (zielonej herbaty serwowanej z mlekiem). Ta zaskakująca współpraca nie pozostała bez echa.