Mamy dla was pomysł na tani, pyszny obiad. Jest nim zapiekanka makaronowa z serem i pieczarkami. Poznajcie przepis Doroty na ten szybki obiad za grosze. Składniki potrzebne do jego przygotowania z pewnością znajdziecie w swojej kuchni. A więc do dzieła.Jeśli szukacie pomysłu na tani obiad, z pewnością jest nim zapiekanka makaronowa. Wystarczy ugotować tylko makaron, wymieszać go z kilkoma składnikami i zapiec. Jeśli nie macie któregoś z dodatków, który podajemy w przepisie, możecie go zastąpić innym. Na przykład, zamiast pieczarek użyć suszonych grzybów leśnych, a zamiast żółtego sera, np. białą mozzarellę lub ser pleśniowy. Danie też wyjcie znakomite.
Dziś zdradzimy wam, co dodać do rosołu, żeby wyszedł idealnie złoty z głębią smaku. Poznajcie pięć przykazań znakomitego kucharza, a tym razem rosół wyjdzie wam doskonały. Będzie smakował jak ten przyrządzany kiedyś przez babcię. Żadna zupa go nie przebije. Rosół jest numerem jeden wśród polskich zup. Kojarzy nam się z niedzielą, bo zazwyczaj wtedy pojawia się na naszych stołach. Jednak nie obędą się też bez niego żadne rodzinne uroczystości — i te domowe i w lokalach. Doskonały rosół powinien mieć złocisty kolor i esencjonalny smak. Co zrobić, by właśnie taki był?
Pamiętacie babciny rosół z domową krajanką? Jeśli tak jak my, z rozrzewnieniem wspominacie tamten smak, nie pozostawiajcie go w sferze marzeń. Powiemy wam, jak zrobić domowy makaron do rosołu, bo znamy na niego najlepszy patent. A gdy podacie go do rosołu z kury, na wasz stół wrócą doskonałe smaki dzieciństwa. Kiedyś robienie domowego makaronu do rosołu było czymś normalnym. Ceniono jego smak, ale też w sklepach trudno było kupić gotowy makaron. Dziś już mało kto zadaje sobie tyle trudu, by przygotować krajankę własnoręcznie. A w sumie zrobienie domowego makaronu do rosołu nie jest trudne. Wymaga tylko nieco siły przy zagniataniu ciasta i jego wałkowaniu. Składniki są banalne — to mąka, jajka, sól i odrobina wody. Dokładny przepis podajemy niżej.
Przygotowujesz jeszcze danie ze zdjęcia? W dzieciństwie zajadał się nim każdy, a czy dziś masz ochotę na kultowy makaron z truskawkami? W wielu domach jest on corocznym hitem lata. Lubią go dzieci i dorośli. Makaron z truskawkami można podać na podwieczorek, kolację, a nawet na lekki obiad. Błyskawicznie znika z talerzy. Sezon na truskawki przeszedł już swoje apogeum, teraz ceny tych owoców nie są już najniższe. Może więc warto choć raz w tym roku przygotować hitowe danie z dzieciństwa? Jest proste i szybkie do zrobienia, a jego smak i aromat zachwyca. Podobnie jak lekkość całej potrawy.
Przedstawiamy łatwy przepis na domową chińszczyznę. Wszystkie składniki z pewnością masz pod ręką, bo nie są zbyt wyszukane. Zrobisz z nich obiad dosłownie w pół godziny, a będzie doskonałą odmianą od tradycyjnych dań polskiej kuchni. Rodzina z pewnością ci podziękuje za odrobinę egzotyki. W mieście nietrudno o budkę, w której można kupić smaczne, chińskie danie. Jeśli jednak nie masz takiej w pobliżu i tak możesz poczuć smak orientu na swoim podniebieniu. Zastosuj tylko nasz łatwy przepis na chińszczyznę, a po 30 minutach będziesz mógł raczyć się egzotycznym daniem w domowym wydaniu.
Zobacz, jak przygotować tani makaron na obiad dla zabieganych. Zrobisz go z zaledwie czterech składników i w kilkanaście minut — prościej i szybciej się nie da. Najbliżsi najedzą się do syta i zrobią to ze smakiem. Sprawdź tylko, czy masz potrzebne składniki w lodówce i do dzieła. Osobom zapracowanym często brakuje czasu nie tylko na odpoczynek, ale też na sprzątanie i gotowanie. Z tym ostatnim problemem można sobie poradzić, sięgając po proste przepisy na szybkie dania. Jeden z nich prezentujemy dzisiaj. Wykorzystaj go w najbliższym czasie, gdy na zrobienie obiadu będziesz mieć kwadrans. Dosłownie tyle czasu wystarczy, by przygotować na obiad tani makaron.
Śląski rosół to pomysł na pyszny obiad zarówno bez okazji, jak i podczas świąt i większych uroczystości. Rosół gotowany jest również na wesela, jest bardzo aromatyczny i ma rewelacyjny smak. Sekretem są tradycyjne składniki i prostota.Rosół jest zupą, którą możemy ugotować na wiele różnych sposobów. Na szczególną uwagę zasługuje śląski rosół gotowany na całej kurze, porcji wołowej i podrobach, dzięki czemu zyskuje wyraźny, mięsny smak, jest pożywny i rozgrzewający.Śląski rosół gotowany jest na tradycyjnych warzywach rosołowych, koniecznie z dodatkiem kapusty, która wzmacnia aromat całego wywaru. Do rosołu dodajmy również liście laurowe, ziele angielskie, natkę pietruszki i lubczyk. To zupełnie wystarczy, aby wywar był smaczny.Nigdy nie dodawajmy soli na samym początku gotowania. Przyprawę możemy dodać przed samym podaniem dania. Sól zamyka pory w mięsie, a to właśnie przez nie wydobywa się cały smak i aromat. Gdy posolimy rosół na początku, otrzymamy zupę bez smaku i bez koloru.
Latem, oprócz ogórków, przygotuj również szybki sos pomidorowy do słoików. Sos będzie doskonałym dodatkiem do wielu dań i dzięki niemu błyskawicznie przygotujesz obiad dla całej rodziny. Do sosu koniecznie dodaj suszone zioła i sok z cytryny, a będzie przepyszny.Lato to doskonała pora na przygotowywanie przetworów na zimę. Warzywa dojrzewające w pełnym słońcu mają niepowtarzalny smak i są pełne witamin. Oprócz ogórków kiszonych, czy marynowanych warzyw, przygotujmy również sos pomidorowy.Domowy sos pomidorowy ugotowany z dojrzałych, słodkich pomidorów to prawdziwy smak lata. Sos przygotujemy w bardzo prosty sposób, koniecznie z dodatkiem bazylii, oregano i tymianku. Zioła rewelacyjnie łączą się z warzywami i sprawią, że sos zimą będzie smakować obłędnie.Domowy sos pomidorowy wykorzystasz zimą do przygotowania szybkich obiadów i dań dla całej rodziny- makaron z sosem, spaghetti bolognese, lasagne, czy pizza to tylko niektóre potrawy, które wyczarujesz przy pomocy aromatycznego sosu.
Pomysł na tani obiad? Kalafior zapiekany z makaronem i serem. Bezmięsną zapiekankę z kremowym sosem z dodatkiem aromatycznej przyprawy curry i natki pietruszki przygotujesz w zaledwie kilka chwil, a efekt zachwyci każdego smakosza.Przepisy na tanie obiady są hitem Internetu. Wystarczy kilka niedrogich produktów, a możemy wyczarować naprawdę pyszne dania dla całej rodziny. Kalafior zapiekany z makaronem pod serową pierzynką z curry i natką pietruszki to danie, którego koniecznie musisz spróbować.Przyprawa curry rewelacyjnie łączy się z wieloma daniami, a z kalafiorem smakuje fenomenalnie. Już podczas pieczenia całe danie pięknie pachnie, a jest tak pyszne, że każdy prosi o dokładkę. Dodatkowym atutem potrawy jest fakt, że sporą ilość produktów na pewno masz w domu.Czy wiesz, że możesz ugotować kalafiora tak, aby nie pachniał intensywnie? Wystarczy, że do gotującej się wody, oprócz soli, dodasz łyżeczkę sody oczyszczonej, a nie dość, że zneutralizujesz brzydki zapach, to jeszcze kalafior będzie śnieżnobiały.
Pomysł na lekki, pożywny obiad? Przygotuj pyszne pesto z awokado z dodatkiem szpinaku, orzechów i parmezanu i podaj go z ulubionym makaronem i pomidorkami koktajlowymi. Danie jest idealne na upalne dni, koniecznie musisz spróbować.Makaron z pesto jest pysznym pomysłem na rodzinny obiad, kiedy żar leje się z nieba. Danie jest lekkie, bardzo aromatyczne, pożywne i smakuje i wygląda jak z najlepszej, włoskiej restauracji, a przygotujemy je w zaledwie kilka minut.Do przygotowania dania wykorzystajmy ulubiony makaron. Może to być spaghetti, penne, kokardki i wiele innych. Każdy rodzaj makaronu będzie smakował wyśmienicie, kiedy podsmażymy go razem z pesto i pomidorkami na patelni.Pesto do makaronu z awokado, szpinaku i orzechów to nie tylko solidna dawka energii, to również bomba witaminowa. To proste danie to bogate źródło białka roślinnego, magnezu, potasu i wielu cennych witamin.
Jeśli szukacie pomysłu na tani obiad, podpowiadamy — zróbcie zapiekankę makaronową z serem i mięsem mielonym. Jej przygotowanie jest banalnie proste i całkiem szybkie. Składniki wystarczy tylko umieścić w żaroodpornym naczyniu i wstawić na 20 minut do piekarnika. Zapiekanki są tanim pomysłem na smaczny i pożywny obiad. Można je zrobić z makaronu, ryżu, kaszy czy ziemniaków. Dziś przygotujemy właśnie zapiekankę makaronową. Dodamy do niej mielone mięso i całość posypiemy serem. Po zapieczeniu powstanie smaczny posiłek z jednego naczynia. Serdecznie zapraszamy, pomysł na tani obiad zasmakuje każdemu. Za wszystkie składniki możesz zapłacić mniej niż 20 złotych.
Pomysł na tani obiad dla całej rodziny? Przygotuj spaghetti bolognese z produktów sklepów sieci Biedronka. Za 20 zł ugotujesz wyśmienite danie z makaronu pełnoziarnistego, mięsa mielonego i świeżych pomidorów.W tym tygodniu na klientów sklepów sieci Biedronka czeka mnóstwo promocji i produktów w naprawdę atrakcyjnych cenach. Już dziś zrób zakupy za 20 zł i przygotuj pożywny i smaczny obiad dla całej rodziny.W Biedronce kupisz wszystkie niezbędne składniki na spaghetti: makaron pełnoziarnisty kosztuje jedynie 2,99 zł. Opakowanie mięsa mielonego z kurczaka z chowu bez antybiotyków o wadze 400 g kupisz za 8,99 zł. Na tym jednak nie koniec świetnych promocji- sos do makaronu przygotujmy pomidorów świeżych, dojrzałych, słodkich. Tylko w Biedronce 1 kg pomidorów kupisz za 4,69 zł. To aż 35% taniej niż dotychczas. Biedronka przygotowała szeroką ofertę promocyjną, która dotyczy wszystkich produktów spożywczych- od pieczywa, po mięso, owoce, warzywa, nabiał. Świetne ceny obejmują również chemię gospodarczą. Oferta Biedronki obowiązuje do 26. czerwca.
Jak ugotować idealny makaron? Nie ma nic prostszego, trzeba tylko przestrzegać kilku podstawowych zasad. Koniecznie należy wystrzegać się jednego błędu, którym jest zbyt długie gotowanie klusek. Bo nie ma nic gorszego niż rozgotowany, mazisty makaron.Kiedy ktoś by cię spytał, jak gotować makaron, z pewnością odpowiesz, że to nic trudnego. Wystarczy wrzucić wstążki lub świderki do osolonego wrzątku i gotować, aż będą miękkie. I dużo w tym prawdy, choć w każdej tej prostej czynności można popełnić błąd. Nieodpowiednio ugotowany makaron może być zbyt miękki lub się sklejać. Trudno go połączyć z sosem, bo ten spływa z nitek lub wstążek. Warto więc przypomnieć sobie, jak prawidłowo ugotować makaron. Smaczna podstawa dania to bowiem co najmniej połowa sukcesu.
Prezentujemy tani pomysł na obiad „z niczego". Zrobisz go dosłownie w 10 minut i zachwycisz nim rodzinę. Do jego przygotowania potrzebujesz pięciu składników, które z pewnością masz w domu. Są nimi makaron, boczek, cebula, śmietana i żółty ser. Codzienne przyrządzanie obiadów stanowi nie lada wyzwanie. Trzeba mieć na to pomysł, składniki i jeszcze czas. Dlatego nasza propozycja na tani obiad, który da się zrobić z niewyszukanych składników w 10 minut, będzie kusząca chyba dla każdego.
Zdradzimy wam prosty patent Ani Starmach na pyszny obiad. Będzie nim pożywny makaron z pulpetami. Jeśli więc macie w swoich zapasach trochę mielonego mięsa i przecieru pomidorowego, skuście się na przygotowanie tego niebanalnego, a bardzo smacznego dania. Makaron z pulpetami w sosie powinien zadowolić zarówno wielbicieli mielonych kotletów, jak i tych, którzy kochają makaron. Jeśli jednak ktoś nie przepada za takim połączeniem, nic nie stoi na przeszkodzie, by pulpeciki podać np. z ryżem czy kaszą. Też będzie pysznie.
Gessler wymyśliła własny patent na pomidorówkę. Wlewa do niej zaskakujący składnik, którym jest sok pomidorowy. Dzięki temu gotuje zupę o wiele szybciej niż tradycyjną. A jej smak rzeczywiście jest rewelacyjny. Po co więc tracić w kuchni więcej czasu, jak można zrobić zupę pomidorową w kilka chwil?Magda Gessler słynie ze swoich sprytnych rozwiązań kulinarnych i dobrych pomysłów. I właśnie na taki wpadła, przyrządzając pomidorówkę. Zamiast dodawać do niej przecier pomidorowy, używa pomidorowego soku. To właśnie on stanowi podstawę zupy, bulion tylko ją dosmacza. Mamy nadzieję, że was ten przepis też zachwyci.
Liście rzodkiewki bardzo często wyrzucamy, swoją uwagę koncentrując na smakowitym korzeniu. Tymczasem lekko kłujące zielone fragmenty warzywa mogą stanowić bazę do aromatycznego i pełnego smaku pesto, które idealnie smakuje z ciepłym makaronem i odrobiną sera. Koniecznie spróbujcie. Rzodkiewka jest smakowitym warzywem, które często trafia na kanapki czy do mizerii. Niektórzy też kiszą te piękne, nieco pikantne korzenie. Większość z nas natomiast wyrzuca liście, nierzadko już przy zakupie zostawiając je u sprzedawcy. Tymczasem jest to doskonały materiał na prosty i łatwy w przygotowaniu posiłek. Wystarczy dodać kilka produktów, które i tak pewnie macie w kuchni.
Ugotowanie makaronu to teoretycznie prosta rzecz. W praktyce jednak często popełniamy szereg błędów, które skutkują między innymi mdłym smakiem i zmianą struktury włoskiego przysmaku. Poznaj największe błędy, jakie Polacy popełniają podczas gotowania makaronu.Odpowiednio przygotowany makaron jest pyszny i sprężysty i doskonale łączy się z pozostałymi składnikami. Dodatkową zaletą dań z makaronem jest ich błyskawiczne przygotowanie i prostota.Niezależnie od dodatków, niewłaściwie ugotowany makaron zepsuje całe danie. Błędy popełniane podczas gotowania sprawiają, że włoski przysmak traci smak, jest zimny, tłusty lub wygląda jak rozgotowane kluchy.Czy wiesz, że każdy rodzaj makaronu pasuje do innego dania? Do sosu pomidorowego podaj penne. Do sosu ze szpinakiem- tagliatelle, do sosu z mięsem mielonym- spaghetti. Do dań na bazie sosu śmietanowego natomiast najlepiej sprawdzą się kokardki lub muszelki. Jeśli szukasz pomysłu na szybki i tani obiad- tu poznasz przepis na makaron z suszonymi pomidorami i parmezanem, jest przepyszny i przygotujesz go w zaledwie kilka chwil.
Na dzisiejszy obiad proponujemy pyszną klasykę, czyli makaron z owocami. A wiecie, czego brakuje potrawie ze zdjęcia? Oczywiście śmietany — bez niej to danie nie może się udać. Połączcie więc makaron, owoce i śmietanę, a prosty i smaczny obiad szybko zniknie z talerzy. W upalne dni wcale nie mamy ochoty na sycące potrawy. Wystarczy coś lekkiego, nieobciążającego żołądka. W tej roli doskonale spisują się dania bazujące na warzywach i owocach. Dziś zachęcamy do przygotowania makaronu z owocami. Robi się go szybko, jest niebywale smaczny i dostarcza niezbędnej energii.
Sekretem doskonałego rosołu jest odpowiednie mięso, warzywa i przyprawy. To one sprawiają, że danie jest niezwykle aromatyczne i smaczne. Rosół musi się również delikatnie gotować przez około 3 godziny, wtedy będzie najlepszy. Jak doprawić rosół? 1 przyprawa będzie hitem.Rosół jest już naszym tradycyjnym daniem na niedzielny obiad, w święta i ważne uroczystości. Aromatyczna zupa na bazie mięsa, bukietu warzyw i przypraw nie ma sobie równych- jest pyszna, wyraźna i bardzo rozgrzewająca.Moja babcia często gotowała rosół również wtedy, kiedy ktoś z domowników się przeziębił lub był chory. Wywar działa jak naturalne lekarstwo- wzmacnia i rozgrzewa organizm, dodając tym samy sił do walki z drobnoustrojami. Sama do tej pory korzystam z tego sposobu, naprawdę działa.Aby danie miało najlepszy smak, gotuję je na dwóch lub nawet trzech rodzajach mięsa: udku z kurczaka i porcji wołowiny, często dodaję również kawałek indyka. Rosół ma wtedy wyraźny, mięsny, złożony smak i niepowtarzalny aromat.W rosole nie może zabraknąć oczywiście przypraw, o których wspomnę za chwilę oraz bukietu warzyw: marchewki, cebuli (opalonej nad ogniem), czosnku, korzenia pietruszki, selera, pora. Te warzywa z mięsem komponują się rewelacyjnie i również podkręcają smak potrawy.Domowy, aromatyczny rosół aż się prosi o domowy makaron- tu poznasz prosty przepis na makaron nitki do rosołu, wszyscy będą zachwyceni.
Dziś zapraszamy was na makaron z truskawkami. Ma niezapomniany smak dzieciństwa, jest prosty i szybki do przygotowania. Nasze aromatyczne danie rozpromieni nawet najbardziej ponury dzień, będzie też smakowało w upał, kiedy nie chce się jeść nic ciężkiego. Pamiętacie makaron z truskawkami? To było banalnie proste danie, które każdy zawsze miał ochotę zjeść. Idealne na ciepłe dni w porze obiadowej czy na podwieczorek. Jeśli tylko macie pod ręką truskawki świeże lub mrożone, zaczynamy działać.
Magda Gessler wyznaje zasadę, że jedzenie ma być dobre, jak u mamy. Restauratorka do rosołu dodaje również kilka goździków, które zdecydowanie wzmacniają smak i aromat całego dania. Dowiedz się, jak zrobić najbardziej kultowy rosół z przepisu Magdy Gessler, błyskawicznie zniknie z talerzy.Rosół to już nasza tradycyjna potrawa. Zupa gotowana na mięsie i warzywach ma rewelacyjny smak, jest bardzo aromatyczna, pożywna i rozgrzewająca. Rosół przygotowujemy na święta, specjalne okazje i większe imprezy okolicznościowe, ale również w niedzielę, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie obiadu dla całej rodziny.Sekret idealnego rosołu? Dwa rodzaje mięsa, duża ilość warzyw i przyprawy- lubczyk i kurkuma. Magda Gessler dodaje do wywaru również kilka goździków, które podkreślają jego smak i nadają zupie przyjemnej, korzennej nuty. Tak przygotowany rosół nie ma sobie równych.Magda Gessler słynie z przepysznej kuchni. Tradycyjne gołąbki, gulasz, bigos, zupa grzybowa i wiele innych dań smakują jeszcze lepiej, kiedy przygotujemy je według przepisu restauratorki. Gessler doskonale wie, jak podkreślić smak i aromat każdej potrawy.
Przedstawiamy prosty sposób na domowy sos do spaghetti. Nie ma opcji, że się nie uda, a gdy podacie go z makaronem, danie obiadowe będzie gotowe. Sos jest szybki do zrobienia, a potrawą z pewnością zachwyci się cała rodzina. Danie będzie doskonałą odmianą od schabowych, mielonych czy pierogów. Sosy do makaronu można kupić gotowe. Wystarczy je podgrzać i podać ze spaghetti czy penne. Te w słoikach wyglądają na dość naturalne, jednak nie ma się co oszukiwać, zawsze mają dodatek składników, które są zbędne dla naszego organizmu. Najzdrowsze sosy, to te, które przygotujemy własnoręcznie. Mamy bowiem pewność, co zawierają, a ich zrobienie jest banalnie proste. Dziś zachęcamy do przygotowania jednego z najbardziej lubianych sosów, a mianowicie bolognese.
Makaron gotowany w osolonej wodzie jest praktycznie bez smaku. Makaron gotowany bez wody przechodzi smakiem i aromatem całego, przygotowywanego dania. Dowiedz się, jak gotować makaron bez wody i zrób najlepsze spaghetti, zapiekankę i wiele innych potraw.Gotowanie makaronu bez wody jest dziecinnie proste, a dodatkowo znacznie wzmacnia walory smakowe całej potrawy. Najlepszym przykładem jest spaghetti bolognese. Jeśli podasz osobno ugotowany w wodzie makaron i polejesz go sosem, danie będzie smaczne, ale może o wiele lepsze.Wystarczy, że makaron dodasz do sosu, a dzięki wysokiej temperaturze nitki najdą smakiem dania. Makaron musi zostać obróbce termicznej z całą potrawą, to sekret doskonałych dań. Przygotuj w ten sposób również zupę lub zapiekankę makaronową z piekarnika, niech makaron ugotuje się z resztą składników.Makaron możesz również przygotować samodzielnie z kilku bardzo podstawowych składników. Domowy makaron jest najsmaczniejszy- tu poznasz przepis siostry Anastazji na makaron, jest przepyszny.
Makaron jest jednym z często przygotowywanych dodatków do dań. Jego ugotowanie, choć wydaje się proste, wcale takie nie jest. Niektórzy, chcąc uniknąć sklejenia się nitek, wlewają do wody olej. Taki dodatek sprawia, że sos spływa z klusek, utrudniając jego zjedzenie. A nie daje wcale gwarancji, że makaron łatwo się rozdzieli. Sprawdźcie, na co jeszcze trzeba uważać. Z makaronu bardzo szybko przygotujemy pyszny obiad lub kolację. Polecaliśmy wam już proste przepisy na makaron ze śmietaną oraz serem. Tym razem rozwiewamy wątpliwości dotyczące gotowania tego popularnego mącznego dodatku. Poznajcie najczęstsze błędy, jakie można popełnić podczas jego przyrządzania.
Ugotowałeś zupę, która jest zdecydowanie za słona? Nie wylewaj jej, mamy kilka skutecznych sposobów na uratowanie przesolonej zupy. Wystarczy dodać jednej z wymienionych produktów do gotującego się wywaru, aby po 10 minutach otrzymać pyszną zupę. Jak uratować przesoloną zupę?Najlepszemu kucharzowi zdarzy się przesolić zupę. Sól znacznie poprawia smak potraw, jednak jej nadmiar bardzo przeszkadza i sprawia, że danie staje się niejadalne. Są jednak produkty, które skutecznie wiążą sól, sprawiając, że zupa stanie się pyszna i delikatna.Do gotującej się zupy dodaj jabłko, ziemniaka, ryż, białka z jajek lub skórki z chleba. Każdy z tych produktów na pewno masz w domu, a dzięki ich właściwościom już po 10 minutach zupa będzie uratowana. Jeśli przesoliłeś rosół, dobrym sposobem będzie odlanie 1/3 zupy. Część rosołu zamroź i wykorzystaj np. jako bazę do sosu. Do reszty zupy w garnku dodaj marchew, korzeń i natkę pietruszki i wlej wodę, następnie gotuj, aż warzywa zmiękną i dopraw, pomijając sól.
Zapiekanki są smacznymi daniami, które zachwycą niejednego smakosza. Makaronowa wersja z mięsem mielonym i pieczarkami nie zrujnuje waszego budżetu i nie będzie wymagała żmudnych przygotowań. Podajcie ją na obiad, a bliscy będą zachwyceni. Zapiekankę można przygotować na wiele sposobów. Podpowiadaliśmy już jak zrobić pyszną kompozycję na bazie ziemniaków z dodatkiem cebuli i boczku oraz sycący specjał z ryżem i mięsem mielonym. Tym razem przygotujemy wyjątkowo proste danie z makaronem. Składniki z pewnością macie w domu. Spróbujecie?
Gotowanie makaronu wydaję się czynnością prostą. Istnieje jednak jeden błąd, który sprawi, że smakołyk sklei się, przyjmując nieestetyczną zbitą formę. Wystarczy dodać odpowiednią ilość wody, by zapobiec przykrej sytuacji. Dowiedzcie się, co jeszcze zapewni wam sukces. Makaron jest doskonałym dodatkiem do dań. Domowy specjał będzie idealny do rosołu czy pysznego sosu na bazie pomidorów. Aby jednak w pełni zachwycił jedzących, nie może się skleić podczas gotowania. Wiemy, co pomoże w poprawnym ugotowaniu mącznego wyrobu.