Śniadanie nie musi składać się z oklepanych kanapek. Równie szybko, a przede wszystkim zdrowiej, przygotujemy smaczne placki z twarogu. Jedynie 3 składniki i kilka minut pracy dzieli cię od tego pożywnego posiłku. Poniżej zdradzę wam, jak do zrobić we własnej kuchni.
Jeśli do naleśników zawsze dolewacie mleka, to pora, by wypróbować mój przepis. Mleko w nim zostało zastąpione przez inny, bardzo wartościowy produkt. Efekt zachwyca, bo naleśniki wychodzą pyszne i kremowe.
Dobry rosół powinien być klarowny i aromatyczny. Dodatki wybrane do zupy nie muszą jednak zawsze być takie same. Jedna z moich znajomych przyrządza potrawę w nietypowy sposób. Kiedy pierwszy raz jej spróbowałam, nie mogłam uwierzyć, że odważyła się na takie połączenie. Polecam spróbować — na pewno wywoła w was wiele emocji.
Pieróg gryczany gałęzowski jest daniem regionalnym, którego warto spróbować. Pochodzący z Lubelszczyzny przysmak jest sycący i niesamowicie smaczny. Danie jest tak dobre, że zostało wpisane na jedną z ważniejszych list w polskich kulinariach. Wiemy, dlaczego i znamy szczegóły wykonania.
Ciasto na naleśniki można wykonać bez wlewania mleka i wsypywania mąki. Zamiast nich potrzebny będzie tylko jeden produkt, który kupicie w dowolnym sklepie spożywczym. Na pewno o nim słyszeliście, a efekty są tak dobre, że rodzina wam podziękuje.
Jajko to szara eminencja świątecznego stołu. Choć w Boże Narodzenie rzadziej niż na Wielkanoc jadamy je w całości, to jednak są nieodłącznym składnikiem większości potraw, które przygotowujemy z tej uroczystej okazji. Dlatego w każde święta w większości domów jaja schodzą nie tuzinami, a kopami. Żeby to nie uderzyło nas po kieszeni, warto się przygotować.
Katarzyna Dowbor podzieliła się swoim sposobem na pierogi. Nie przypominają jednak żadnych innych, których kiedykolwiek kosztowaliście. Znana prezenterka wymyśliła bowiem pomysłowy farsz specjalnie dla swojej córki. Minimalna ilość składników tworzy apetyczną całość.
Ciasto bez pieczenia może zachwycić wyglądem. Kolorowy przysmak zrobicie w kilka chwil, a skuszą się na niego nie tylko dzieci. Warto spróbować — przepis jest bardzo prosty.
Ile czasu można stać w kolejce po rurki z kremem? Okazuje się, że niektórzy są gotowi spędzić w ogonku nawet kilkadziesiąt minut. Na warszawskiej Woli pewien szczególny punkt przeżywa prawdziwe oblężenie. Wszystko zaczęło się od krótkiego filmu w internecie.
Smaczne naleśniki niekoniecznie wymagają dużo pracy. Moja babcia znała znakomity sposób na przygotowanie lekkiego i łatwego w „obsłudze” ciasta. Rarytas powstawał bardzo sprawnie i często pojawiał się w naszym domu. Sekretem sukcesu był jeden tani składnik.
Rano często nie mam czasu na porządne śniadanie. Dlatego właśnie wymyśliłam ten przepis. Wystarczy kilka minut, by cieszyć się ciepłym i przepysznym posiłkiem. Poniżej znajdziecie mój sposób na ekspresowe racuchy na słodko.
Mleko jest jednym z podstawowych produktów w kuchni. Niektórych jego wygląd potrafi jednak jak się okazuje zaskoczyć. Mężczyzna otworzył karton i był w szoku.
Surówka z kapusty kiszonej często gości z moim domu. Ostatnio dotarłam do przepisu mojej babci, w którym na liście składników znalazłam nieoczywisty produkt. Byłam tak zaintrygowana, że musiałam spróbować. Połączenie okazało się strzałem w dziesiątkę.
Nie ma to jak miska parującej, gorącej zupy. Na jesienne wieczory takie danie jest niezastąpione. Jeśli lubicie tego typu posiłki, koniecznie sprawdźcie poniższy przepis. 2 nietypowe dodatki zmieniają prostą potrawę w sycące i treściwe danie.
Marzy wam się sernik lekki niczym chmurka? Stosownie skomplikowanych trików kulinarnych wcale nie będzie konieczne. Wystarczy, że zamiast twarogu weźmiecie dwa inne produkty. Ciasto zachwyci od pierwszego kęsa.
W internecie natrafiłam na banalnie prosty przepis na ciasto bez pieczenia. Zakładał użycie jedynie 3 składników i kilkanaście minut pracy w kuchni. Mimo wątpliwości postanowiłam wypróbować ten deser w swojej własnej kuchni. Tego, co z niego wyszło zupełnie się nie spodziewałam.
Czy przepisy z internetu zawsze są nieomylne? Niestety nawet te z filmowym instruktażem mogą wprowadzić nas w błąd. Przekonałam się o tym ostatnio, robiąc banalne ciasto z gruszkami. Choć wyszło przyzwoicie, do ideału sporo mu brakowało.
Ten deser znany jest doskonale wielu smakoszom. W ostatnim czasie zagościł też w moim domu. Dzięki przepisowi mamy moi bliscy mieli okazję go poznać i rozsmakować się w tej prostej słodyczy. Pamiętacie go z dawnych czasów?
Ciasto ze śliwkami jest ulubionym deserem w moim domu. Bliscy nie wyobrażają sobie jesieni bez choćby kawałka tej pyszności. Na szczęście znalazłam przepis, który pozwala przygotować je w zaledwie kilka chwil. Musicie spróbować.
Proste i szybkie ciasto z pysznym nadzieniem można zrobić w kilka chwil. Wymaga zaledwie 3 produktów, a sprawi przyjemność całej rodzinie. Nie ma opcji, by nie wyszło. Będziecie wracać do tego przepisu bez przerwy.
Ciasto bez pieczenia można przygotować na wiele sposobów. Zrobienie prostego deseru z tego przepisu zajmuje jednak wyjątkowo mało czasu. Trzeba poczekać, aż całość zastygnie, ale warto. Słodycz nie ma sobie równych.
Szukasz sposobu na pyszną i szybką kolację? Koniecznie wypróbuj te smażone placki. Moja cała rodzina wprost się nimi zajada. Wystarczy podać do nich szklankę mleka i doskonały posiłek gotowy.
Zrobienie naleśników nie musi być skomplikowane. Czasami wystarczą zaledwie dwa produktu, aż żadnym z nich ni musi być mąka. Gdy znalazłam ten przepis, nie wierzyłam, że mi wyjdzie, ale spróbowałam. Danie zachwyciło całą moją rodzinę.
Zabielanie zupy śmietaną jest znaną kuchenną praktyką. Niektórzy nie wyobrażają sobie talerza pomidorowej czy ogórkowej bez dodatku smakowitego nabiału. Trzeba jednak uważać, by ten nie zwarzył się podczas dolewania do garnka. Większość osób hartuje go z odrobiną zupy, lecz w moim rodzinnym domu robi się to zupełnie inaczej.
Kluski z ziemniaków mogą się znudzić. Na szczęście sycące danie można przygotować także bez popularnego warzywa. Wykorzystując zdrowy napój mleczny, uzyskamy znakomite efekty.
Lubię ciasta bez pieczenia za to, że robi się je szybko i trzeba jedynie poczekać, aż się schłodzą. Ostatnio odkryłam, że dodanie do kremu pysznego kakaowego batonika sprawia, że mój ulubiony deser staje się jeszcze lepszy. Musicie spróbować — zachwyci was od pierwszego kęsa.
Twoi domownicy lubią racuchy? W takim razie pokochają te obłędne placki. Podstawą ciasta jest składnik, który zazwyczaj ma w kuchni zupełnie inne zastosowanie. Te placuszki po prostu będą znikać w oczach.
Naleśniki można wykonać na wiele sposobów. Niektórzy wlewają tylko wodę, inni dodają mleko. Jeszcze inni do tych dwóch produktów dodają trzeci. Moja babcia tak właśnie robiła. Uzyskiwała świetne rezultaty.