Kotlety mielone po śląsku będą świetnym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Delikatne i smaczne mięso z dodatkiem twarogu jest proste w przygotowaniu. Wystarczy dodać pokruszony nabiał i dobrze wymieszać go z pozostałymi składnikami. Smak będzie nieziemski.
Dobry sernik znajdzie niejednego amatora. Bożena Dykiel tradycyjny wypiek wzbogaca o rodzynki. Dodatek według wielu łasuchów idealnie komponuje się ze smakiem słodkiego twarogu, podczas gdy inni go nie tolerują. Warto wyrobić sobie własną opinię i przetestować recepturę aktorki. Jest niesamowicie prosta.
Masz ochotę na coś pysznego i do tego bardzo zdrowego? Mamy przepis, który zachwyca swą prostotą. Potrzebujesz kilku minut, żeby go przygotować. Składniki na ten przysmak masz pewnie w swojej lodówce. Uzyskasz z nich pyszny domowy twaróg.
Kotlety schabowe z wybornym farszem ruskim stanowią doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Połączenie cebulki, twarogu i ziemniaków świetnie pasuje do soczystego mięsa wieprzowego, a przygotowanie dania jest bardzo proste. Koniecznie musicie spróbować.
Mleko i ocet wystarczą, by szybko i sprawnie przygotować porcję sera idealnie pasującego do świeżego pieczywa. Prosty patent sprawdzi się, gdy zabraknie dodatków na rodzinne śniadanie. Smakuje tak pysznie, że znajdzie się w waszym stałym repertuarze kulinarnym.
Ziemniaki pieczone są znakomitym dodatkiem do obiadu. Podane z oscypkiem mogą też stanowić samodzielną, pełną smaku przekąskę. Z recepturą Ewy Wachowicz zrobicie ją sprawnie i zachwycicie najbliższych. Musicie spróbować.
Znamy pyszny sposób na początek dnia. Wyborne śniadanie przygotujecie z chleba i jajek. Gwarantujemy, że takiego specjału nie mieliście jeszcze okazji kosztować. Gdy spróbujecie raz, będziecie do tego przepisu wracać regularnie.
Ziemniaki są jednym z ulubionych warzyw Polaków. W sklepach można się już natknąć na wczesne bulwy. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Niałku Wielkim zdradziły, jaki jest najlepszy dodatek to młodych ziemniaków. Mowa oczywiście o gziku. Jak go przygotować wedle tradycyjnego przepisu?
W majówkę zapomnij o tradycyjnym gotowaniu. Obiad z grilla przygotujesz w 30 minut. Wystarczy, że pokroisz filet z kurczaka, cukinię czy inne ulubione warzywo i zawiniesz je w folię aluminiową razem z kawałkami sera. Po 20 minutach pieczenia będziesz mógł wraz z bliskimi cieszyć się doskonałym posiłkiem w plenerze.
Ser niejednego smakosza potrafi przyprawić o szybsze bicie serca. Aż 4 polskie wyroby trafiły do rankingu najlepszych serów świata. Jeden znalazł się w ścisłej czołówce, deklasując niejeden francuski rarytas.
Sezon grillowy już za pasem. Majówka będzie idealną okazja na inaugurację biesiad na świeżym powietrzu. Zaskocz swoich znajomych i przygotuj rewelacyjną nadziewaną kiełbasę. Gwarantujemy, że nikt nie przejdzie koło niej obojętnie.
Sernik wiedeński wygląda znakomicie, a smakuje jeszcze lepiej. Ewa Wachowicz w swoim przepisie na ciasto z twarogu stawia na prostotę i wysokiej jakości składniki. Uzyskuje zachwycające efekty, które zadowolą nawet najbardziej wybrednych.
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami. Na widok słońca za oknem zaczynamy snuć fantazje na temat pierwszego w tym sezonie grilla. Poza mięsem obowiązkowym punktem podczas takiej wyżerki są rozmaite sałatki. Przy najbliższej okazji wypróbujcie tę z arbuzem i serem feta, a prędko nie wrócicie do innych przepisów.
Jajecznica może być jeszcze lepsza. Dodając do jajek wędzony twaróg, uzyskamy niesamowicie sycące i aromatyczne danie. Wykonanie jest bardzo proste, a będzie idealne o poranku. Spróbujecie?
Skyrnik jest prostszą w przygotowaniu alternatywą dla klasycznego wypieku z twarogu. Zrobienie wysokobiałkowego deseru wymaga zaledwie kilku składników, a efekty zachwycają. Musicie spróbować.
Sernik jest świątecznym klasykiem. Prosty i smaczny przepis Bożeny Dykiel pomoże wam przygotować wypiek tak delikatny, jak nigdy wcześniej. Musicie spróbować — domownicy zachwycą się nim już od pierwszego kęsa.
Polacy kochają pizzę pod każdą postacią. Nie w każdym lokalu jednak możemy trafić na smaczne danie tego typu. Boleśnie przekonał się o tym youtuber, który w daniu typu deep dish utopił 150 zł. Jego mina mówi sama za siebie.
Racuchy to doskonały pomysł na podwieczorek lub kolację. Uwielbiają je dorośli i dzieci. Z dodatkiem jabłek, posypane cukrem pudrem smakują rewelacyjnie. By jednak były nie tylko smaczne, ale też wartościowe, proponujemy dodać do ciasta trochę rozgniecionego twarogu. Nie będzie wyczuwalny w plackach, a znacznie podniesie ich wartość odżywczą.
Idealny sernik powinien być aksamitny i delikatny. Dobrze też by nie pękał w czasie pieczenia, bo wtedy o wiele łatwiej kroić go na kawałki i lepiej prezentuje się na stole. Co jednak możemy zrobić, by uniknąć takiego defektu? Sekretem powodzenia jest odpowiednio przygotowana piana z białek.
Po ser sięga wielu smakoszy. Parmezan jednak nie jest wybierany zbyt często. Choć nie należy do tanich, zdecydowanie warto włączyć go do swojej diety. Oprócz niesamowitego smaku dostarczy nam wielu cennych składników. I to już w niewielkiej porcji.
Szukasz inspiracji na pyszne śniadanie albo na drugie śniadanie do pracy? Wypróbuj patent Tomasza Strzelczyka. Jego nadziewane rogale biją na głowę niejedną potrawę. Są przy tym szybkie i proste do zrobienia.
Zapomnij o frytkach i chipsach. Mamy sposób na znacznie zdrowszą chrupiącą przekąskę. Obtocz pieczarki w panierce i przemień je w złociste apetyczne kuleczki. Idealnie smakować będą podane z ulubionymi sosami lub zwyczajnie ketchupem.
Stokrotka staje w szranki z największymi dyskontami. Kusi klientów promocjami i programem lojalnościowym. Aplikacja “Nasza Stokrotka” umożliwia robienie zakupów w bardziej atrakcyjnych cenach. Czy zdążyliście już ją zainstalować?
Smażony ser jest nie lada rarytasem. Tomasz Strzelczyk pokazał, jak można go przygotować, wykorzystując twaróg. Specjał nie wszystkim jest znany, a zdecydowanie warto go skosztować. Bije na głowę sery pleśniowe.
Szukasz pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Proponujemy niezwykle smaczne pieczarki faszerowane. Nadzienie do nich zrobisz z 4 prostych składników, a efekt przerośnie najśmielsze oczekiwania. Takie małe danie sprawdzi się nawet na domówce. Przygotuj je wcześniej i wstaw do piekarnika na 15 minut. Pieczarki faszerowane są pyszną przekąską dla całej rodziny, a także dla gości. Możesz podać je również do obiadu, zimnej płyty, sałatki lub potraw z grilla. Pieczarki posmakują każdemu. Są miękkie, pełne smaku i aromatu.Do przygotowania najlepszego nadzienia na pieczarki faszerowane potrzebujesz trzonków z pieczarek, cebuli, bułki tartej i sera żółtego. To podstawowe składniki, dzięki którym całe danie nabierze fantastycznego smaku.Kluczowe są również dodatki do farszu, które podkreślają aromat całej potrawy. Czosnek, natka pietruszki i masło są absolutnie niezbędne, aby wydobyć ze składników nadzienia to, co najlepsze. Poznaj przepis na pieczarki faszerowane. Przygotujesz je błyskawicznie.
Zapomnij o gotowym produkcie. Twaróg zrobisz samodzielnie w domu z kilku podstawowych składników. Po 4 godzinach ser będzie gotowy do jedzenia. Podaj go ze świeżym pieczywem, szczypiorkiem i ulubionymi warzywami. Poznaj przepis na domowy twarożek. Przepis na domowy twarożek jest bardzo prosty i przygotujesz go błyskawicznie. Potrzebujesz jedynie mleka, soku z całej cytryny i łyżeczki soli. Ser, który wytrąci się podczas podgrzewania, koniecznie odciśnij z nadmiaru wody i dociąż, a dopiero później wstaw do lodówki.Nie każde mleko nadaje się do przygotowania twarogu. Zrezygnuj z mleka UHT w kartonie. Biały ser będzie najsmaczniejszy, kiedy przyrządzisz go z jak najbardziej świeżego mleka, czyli mleka niepasteryzowanego. Wtedy też szybko mleko się zsiądzie, a ser oddzieli.Przepis na domowy twarożek jest przepisem podstawowym. Ser możesz wzbogacić np. o pokrojone, czarne lub zielone oliwki, ulubione zioła lub suszone pomidory. Wystarczy, że masę z zsiadłego mleka przełożysz dodatkami. Taki ser będzie idealny na pożywne śniadanie.
Szukacie pomysłu na kolację na Walentynki? Proste grzanki z pieczonymi pomidorami zaproponowane przez Katarzynę Cichopek i Macieja Kurzajewskiego z pewnością przypadną Wam do gustu. Ich przygotowanie jest niesamowicie proste, a aromat nieziemski. Musicie spróbować.Najprostsze dania często są najsmaczniejsze. Grzanki z dodatkiem aromatycznego sera koziego i zapieczonych wraz z czosnkiem i bazylią pomidorków, pokazane przez Katarzynę Cichopek i Macieja Kurzajewskiego są doskonałym tego przykładem. Wykonacie je w kilka chwil, a będą bajecznie pyszne. Warto skosztować.
Lubicie pierogi ruskie? Zdaniem wielu osób danie przygotowane z przepisu Magdy Gessler jest najlepsze. Receptura restauratorki jest prosta i pomija smażoną cebulę w farszu, co niejednego smakosza może zdziwić, lecz warto ją wypróbować. Wrażenia będą niezapomniane. Pierogi ruskie muszą składać się z delikatnego ciasta, gładkiego purée z ziemniaków i dobrej jakości twarogu. Dodawana przez niektórych smażona cebula, choć smaczna i aromatyczna, według Magdy Gessler nie jest konieczna. Warto przygotować te pierogi, by sprawdzić.