Sernik należy do jednych z najbardziej lubianych ciast w Polsce. Ja robię sernik rodem z PRL-u. Korzystam ze znakomitego przepisu od mojej babci. Jeden dodatek sprawia, że sernik ma wyśmienity smak. Polecam przepis na sernik sprzed lat.
Kluski na słodko można przygotować niemalże ekspresowo. Danie wymaga też zaledwie 3 produktów, a jeden z nich gościł kiedyś regularnie w wielu domach. Dziś wciąż można go dostać, więc warto przypomnieć sobie smak tego rarytasu.
Sernik zawsze wydawał mi się trudnym w wykonaniu wypiekiem. Zawsze mi opadał, pękał lub wręcz rozlewał się na talerzu. Gdy wiec znalazłam przepis, w którym magiczny składnik miał uratować moją masę serową przed wspomnianymi wpadkami, musiałam spróbować. Wyszło nad wyraz dobrze.
Przepis na szybki obiad zawsze może się przydać. Placek zrobiony z zaledwie 3 produktów zachwycił moją rodzinę od pierwszego kęsa. Wykonałam go w mniej więcej pół godziny. Spróbujcie i wy. Nie pożałujecie.
Ciepła poobiednia przekąska jest dobrym pomysłem na chłodniejsze dni. Do zrobienia szybkiego i smacznego posiłku wcale nie potrzeba wiele czasu i wyszukanych produktów. Cukinia i kilka prostych dodatków wystarczą.
Czy wiecie, co się stanie, gdy do mleka dodamy cebulę? Powstanie smakołyk, który ze smakiem zjecie na śniadanie lub kolację. Polecamy wyjątkowy przepis z cebulą i mlekiem w roli głównej. Przyda się też tu piekarnik. Koniecznie wypróbujcie tę recepturę w swojej kuchni.
Czy lubicie ciasta bez pieczenia? Ja jestem ich fanką. Takie ciasta można przygotować szybko i zawsze wychodzą. W domu przygotowuję sernik z wiaderka, a to ciasto uwielbia moja rodzina. Gwarantuje, że wy też będziecie zachwyceni.
Tani obiad można zrobić z zaledwie dwóch produktów. Pierwszy raz o tym sposobie przeczytałam w Internecie i nie byłam przekonana. Jednak makaron gotowany w mleku okazał się smaczny.
Śniadanie z udziałem jajek jest już klasyką. Moja rodzina od jajecznicy bardziej lubi tylko tosty i grzanki. Proste w przygotowaniu danie z chlebem jest pysznym połączeniem tych składników. Robię je w kilka chwil, a znika jeszcze szybciej.
Lubię gotować według ciekawych przepisów. Do nich na pewno należy przepis na pewien domowy przysmak. Żeby go zrobić, ścieram ogórki kiszone i wkładam do mleka. Efekt zaskakuje i jest też naprawdę pyszny.
Placki ziemniaczane warto czasem urozmaicić. Pani Dorota pokazała ostatnio, jak przygotowuje masę ziemniaczaną udzielając rad, pozwalających na wykonanie dania, które jest jednocześnie miękkie i chrupiące. Najważniejszy był dodatkowy składnik.
W farszu do pierogów z kapustą nie muszą wylądować grzyby. Z warzywem jeszcze lepiej skomponuje się zupełnie inny produkt. Znajdziecie go w lodówce każdego sklepu spożywczego.
Kotlety schabowe z farszem mogą nie wydawać się dobrym pomysłem na pierwszy rzut oka. Też byłam sceptyczna, ale zrobiłam dla rodziny i zjedli ze smakiem. Musicie spróbować.
Ciasto Wenus jest deserem, który skradnie niejedno serce. Delikatne serowe wnętrze zamknięte w puszystym biszkopcie sprawi, że nie skończycie jedzenia po jednym kawałku. Musicie spróbować.
Pierogi ruskie doczekały się już wielu interpretacji. O wersji, którą zawsze podawała moja babcia, jednak nikt mi nie wspominał. Przyprawa, którą wzbogaca farsz, moim zdaniem jest obowiązkowa. Bez niej ziemniaczano-serowa kompozycja nie smakuje, aż tak dobrze.
Pomysł na szybki obiad zawsze jest w cenie. Tym razem proponujemy prostą zapiekankę z kilku składników. Jej zrobienie nie zrujnuje portfela, a nasyci i zachwyci smakiem. Moja rodzina ja uwielbia.
Sernik z dynią jest znakomity. Kremowy i przyjemnie słodki deser z sezonowym składnikiem sprawdzi się przy wielu okazjach. Moim bliskim bardzo przypadł do gustu. Nawet teściowa pochwaliła.
Pierogi ruskie można przygotować w inny sposób. Ostatnio znalazłam przepis, w którym nie używa się w ogóle ziemniaków. Od razu go wypróbowałam, a smak okazał się nieziemski. Sekretny składnik kosztuje grosze.
Sernik Agaty Rubik wygląda niezwykle apetycznie. Przepis, który dostała od ciotki, nie wymaga wyszukanych składników, a z wykonaniem każdy sobie poradzi. Warto spróbować.
Kto lubi sernik? Ja go uwielbiam! Polecam doskonały przepis na sernik z 3 składników. Jego smak zachwyca i sprawia, że znika błyskawicznie. Przygotuj więcej, bo dokładki sernika będą konieczne.
Przepis na domowy ser przyda się każdemu. Proste wykonanie i niska cena sprawiają, że warto pokusić się o jego zrobienie. Można sporo zaoszczędzić, a smak jest znakomity. Spróbujecie?
Zupę pomidorową można zabielić inaczej. Moja znajoma zamiast śmietany używa innego produktu. Odkąd pokazała mi przepis, robię podobnie, a rodzina jest zachwycona nową wersją pomidorówki.
Sernik należy do jednych z najbardziej lubianych ciast. Jednak zdarza się, że sernik opada. Co z tym kulinarnym fantem zrobić? Opadaniu sernika można zapobiec. Mamy na ten kłopot sprawdzone rozwiązania. Dzięki nim sernik wyjdzie idealnie równy i pyszny.
Sieć sklepów Biedronka przygotowała specjalną ofertę handlową dla swoich klientów. Tylko w niedzielę handlową można kupić produkty w niższych cenach. Na niektóre towary Biedronka musiała wprowadzić limity. Co warto kupić w niedzielę handlową w Biedronce? Podpowiadamy!
Czy wiesz, co zrobić, żeby sernik nie opadał? Rada, którą dostałam od mojej doświadczonej w pieczeniu babci bardzo mnie zaskoczyła. Nietypowe użycie jajek jednak działa cuda. Sernik jest lekki i puszysty jak nigdy wcześniej.
Chleb w jajku jest idealnym pomysłem na śniadanie. Można przyrządzić go w właściwie każdego rodzaju pieczywa. Do tego sposobu sprzed lat warto wracać i w dzisiejszych czasach. W moim domu chleb z jajkiem najbardziej smakuje z tymi 2 dodatkami.
Sernik z rodzynkami jest nie lada rarytasem. Nie może jednak mieć słodkiego dodatku tylko na dnie. Prosta technika uchroni nas przed kulinarną wpadką. Zna ją każda babcia.
Ostatnio zadzwoniłam do siostry z nie lada problemem. Zupełnie nie miałam pomysłu na piątkowy obiad bez mięsa. Podpowiedziała mi przepis na wytrawne naleśniki, które zachwyciły mnie smakiem. Dziś zrobię je po raz kolejny.