To najlepszy dodatek do zupy dyniowej. Raz spróbujesz i nigdy nie zrobisz inaczej
W sklepach pojawiły się dynie. Dlatego warto poznać przepis i przygotować z niego danie, które zachyli każdego. Zupa dyniowa nie ma sobie równych, ale tylko pod warunkiem, że podasz ją z jednym dodatkiem. Czytaj dalej, a dowiesz się, o jaki składnik chodzi oraz poznasz łatwy sposób na przygotowanie zupy.
Zupa dyniowa, czyli sezon jesienny rozpoczęty
Jesień rozpoczęła się na dobre, więc to dobry powód, aby poznać przepisy na dania z sezonowych produktów. Jednym z nich jest zupa dyniowa. Z przepisem umieszczonym w dalszej części tekstu przygotujesz ją w zupełnie inny sposób.
Dzięki jednemu dodatkowi danie zyska na smaku i co najważniejsze spodoba się całej rodzinie. Przez długi czas nie będą w stanie uwierzyć, że ta zupa może być aż tak dobra. Dowiedz się, o jaki produkt chodzi i poznaj sposób na przygotowanie tego doskonałego dania.
Zmieniłem przepis na naleśniki i wyszły obłędnie pyszne. Zamiast mleka wlałem ten napójPopcorn najlepszym dodatkiem do zupy
Okazuje się, że zupa dyniowa w postaci kremu świetnie łączy się popcornem. Jego słony smak nie tylko podkręca smak dania, ale też jest doskonałym i ciekawszym zamiennikiem grzanek lub groszków. W tej wersji zyska wielu zwolenników. Do przygotowania zupy będziesz potrzebować przede wszystkim z dyni. Aby naprawdę smakowała, potrzebne są także inne produkty. Wszystkie składniki znajdują się na liście poniżej. Sprawdź ją i przygotuj wszystko, co niezbędne.
Składniki:
- 1 kg dyni
- 35 g imbiru
- 4 ząbki czosnku
- 100 ml mlecza kokosowego
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- 1 łyżeczka kminku
- 1 pęczek kolendry
- tobasco
- popcorn
- pieprz
- sól
- woda
Zupa dyniowa z popcornem - przepis
Dynię obierz ze skóry, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż je do garnka i zalej wodą, aby w całości zakryła dynie. Wsyp rozgniecione ząbki czosnku oraz posiekany imbir. Całość doprowadź do zagotowania.
Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 40 minut, do momentu zmięknięcia dyni. Następnie za pomocą blendera zblenduj całość na jednolity krem. Wlej mleko kokosowe, tabasco. Wsyp pieprz, sól, kminek oraz cynamon. Wymieszaj składniki. Zupę podawaj z popcornem i listkami kolendry.
Sprawdź także